-
Moja córka (4 klasa) ma orzeczenie o kształceniu specjalnym ze względu na słaby wzrok. Sytuacja finansowa naszej rodziny jest raczej średnia i tu moje pytanie: nie orientujecie się czy z tytułu orzeczenia należą się nam jakieś dodatkowe świadczenia?
-
Słyszałyście o tym pomyśle? Lżej upośledzone dzieci chcą posłać do szkół
masowych, dla pozostałych mają być jakieś zajęcia rewalidacyjne.
-
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14032039,Co_wiesz_o_czerwcowych_wyborach___quiz_specjalny.html#Cuk
4 niepoprawne. Tych prawidłowych nie zgadywałam! Jestem kontenta.
-
Czy w szkołach/przedszkolach waszych pociech organizowane są specjalne zajęcia z okazji Miesiąca Dobroci dla Zwierząt? Czy nauczyciele/wychowawcy uczą dzieci, że należy szanować zwierzęta? Pytam, ponieważ w kontekście obserwowanych okrucieństw, jakimi młodzi potrafią obdarzyć zwierzaka, nasilenie działań edukacyjnych w tym zakresie jest wręcz konieczne.
[i]Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem
- Arthur Schopenhauer [/i]
-
Jako ze kilka osob ostatnio stwierdzilo, takze w moich watkach, ze najbardziej interesujace na forum sa nawalanki, zakladam osobny watek, specjalnie w tym celu. To bedzie taka wirtualna nawalanka-gym. Kto ma ochote komus nawalic, wchodzi tu i bluzga ile ma ochote. Kto nie chce, zeby mu nawalono, nie wchodzi tu wcale. Mam nadzieje, ze moderacja wesprze moj pomysl i nie skasuje watku;-)
Przyjemnego nawalania!
-
www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/misja-specjalna/wideo/28042010-2120/1629837
-
chodzi mi o tzw. zakupy "jedzeniowe"
u mnie w mieście wczoraj w sklepach tłumy
ile można zjeść przez święta, które trwają o jeden dzień dłużej niż
weekend??
a może się wymądrzam, bo jadę na śniadanie do teściowej, ale ona też
jakoś wyjątkowo nie szaleje z ilością potraw, znając ją pewnie
zamówiła gotowce w restauracji
-
do ... pupki :)? czy wycieracie te okolice tym dużym kąpielowy?
-
Drogie emamy czy o tym słyszałyście? Rodzic decyduje, wygląda to dośc niewinnie, ale jak te dzieci się odnajdą?
-
Gdybyście byli rodzicami dziecka uposledzonego w stopniu lekkim lub umiarkownym, ale z umiejętnością samoobsługi i do pewnego stopnia samokontrolą, to wolałybyście dać dziecko do szkoły specjalnej, integracyjnej, czy masowej?
Od następnego roku szkolnego wchodzi reforma, która dąży do likwidacji dużej części szkół specjalnych i szkół/klas integracyjnych. Dzieci z dysfunkacjami mają uczyc się w szkołach masowych... Może to dobrze, a może nie?
Jak myślicie?
-
...ciastka, paluszki, slodycze, zelki....itd...
u mnie zaczyna to walac gdzie popadnie i przestaje mnie to bawic..M
wtyka gdzies miedzy talerze, ja chowam przed dziecmi w scierkach...
przed dziecmi chowam, bo choc nie sa jakies pazerne na to to jednak
ograniczam i wydzielam...
kurna! co tu wymyslic?
-
Wzięłybyście udział w takim programie?
-
Zostaje już tylko się śmiać, bo na płacz za późno. W owym rozporządzeniu p. Hall, widnieje równiez zapis o wydłużeniu wieku realizowania obowiązku szkolnego w [u]szkole podstawowej[/u] otóż będzie to [b]18 lat![/b] a w gimnzajum 21. A więc rodzice, strach się bać, bo Wasz 10 latek może zasiąść w ławce z 18 latkiem...
Zastanawiam się, czy tego się nie da gdzies zaskarżyć do jakichś trybunałów, czy coś. Chodzi mi o te podpisane rozporządzenia, bo w nich wiele jeszcze innych kwiatków.
www....
-
juz sie zaczyna płacenie za poparcie rzadu Marcinkiewicza
-
Niedawno słyszałam, że dąży się do tego by dzieci z upośledzeniem lekkim, a nawet średnim oraz z zniepełnosprawnością ruchową pozostawały w szkołach masowych. W perspektywie mają być likwidowane klasy i szkoły integracyjne, bo integracja ma byc powszechna, w każdej placówce...
Trochę mnie to przeraża, po pierwsze: nie każdy ma przygotowanie do pracy z takimi dziećmi, po drugie: klasy są zbyt liczne, po trzecie: jak prowadzić lekcje, skoro ma nie być nauczyciela wspomagającego? A co z barier...
-
Podobaja wam sie takie kobiety typu Madonna,tzn gdzie miesnie sa
wyraznie widoczne?( no ,moze az nie tak bardzo wysuszone;) )
Czy raczej takie normalne miekkie:) kobietki??
Sama naleze do tych miesniakow i czesto slysze ,ze taka umiesniona
prawie jak facet jestem, co absolutnie mi nie przeszkadza.
Ale powiedzcie, czy posiadanie widocznych miesni ,to waszym zdaniem
wyzbycie sie kobiecosci???
-
Dziewczyny, podrzućcie coś od siebie. Może pomysł na jakiś fajny,
pomysłowy, niekoniecznie drogi prezent, niebanalny upominek wykonany
przez dzieciaka. A może pomysł na spędzenie razem czasu.
Zainspirujcie!
-
Jak robiłyście pierwsze badania dziecka(krew ,mocz)Czy krew była z palca czy
w jaki sposób(bo chyba lepiej z palca)??I czy mogę dać mocz do buteleczki a
nie do tego specjalnego pojemniczka.Pozd
-
Ratujcie dziewczyny, mam jakiegoś szkodnika w garażu. Nie wiem czy to mysz czy szczur, ale na bank gryzoń;) Do tego trafił się nam smakosz, bo ponapoczynał wszystko jak leci. Kilka torebek cukru, mąki, płatków itd. Niektóre mają tylko malutkie dziurki i ledwie się sypią inne częściowo zjedzone. Wywalać jak leci?
-
j.w. :) połówki ala-zamszowe :) słyszałam o denaturacie ale czy to działa ?:)
pozdrawiam