Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      specjalne

specjalne

(83 wyniki)
    • czy któraś z was stosowała u swojego malucha w czasie ząbkowania taki specjalny smoczek-gryzaczek? Chodzi mi o taki rozwidlony na boki z wypustkami (podobny do aparatu dentystycznego). Jest wart kupienia?
    • do kiedy prać w jelpie czy loveli? Pytam, bo żadne plamy mi w tych proszkach nie schodzą.... Czy jak dziecko ma 5 m-cy można już prać w normalnym proszku?
    • Drogie Mamy, Jaką polecacie spacerówkę, którą: 1) można rozłożyć tak, aby dziecko mogło spać 2) można jeździć po wyboistych drogach wiejskich, pozamiejskich i leśnych 3) byłaby jak najlżejsza i jak najłatwiejsza do składania i przewożenia Na co jeszcze warto zwrócić uwagę przy zakupie? Czy modne trójkołowce to dobry pomysł na takie drogi? Wózek rzadko będzie używany na asfaltowych drogach i chodnikach, gdyż mieszkamy na osiedlu, gdzie jeszcze dróg nie ma.
    • Witam! Wybieram sie z moim 10 mies. synkiem na basen. Slyszalam, ze sa specjalne pampersy, ktore zaklada sie maluszkowi podczas "plywania".Nie mam pojecia gdzie takie kupic (u nas w sklepiku przy basenie nie ma takich). Czy ktos moze poradzic?? Pozdrawiam!
    • kto chodzi z dziecmi na basen?jest to specjalnie przystosowany basen dla niemolat czy zwykly kryty basen?ja chciala bym pojsc z 8 miesiecznym synkie,m ale jst to zwykly basen i nie wiem czy nie bedzuie za niska temp. itd?
    • Do kiedy nalezy wyparzac naczynia lub przelewac przegotowana woda? W jakim wieku dziecka wystarczy mycie w zwyklej kranowce?
    • mala ma 11 miesiecy i 7 zabkow.nie chce obudzic sie za pozno-tak jak moja kolezanka,ktorej dziecko ma osad na zebach i ogolnie problemy z uzebieniem (2,7 miesiecy).
    • mam takie śmieszne pytanie: chcę pójśc z dziecięciem trzymiesięcznym na basen. Nurtje mnei jednak jeden problem. Co jeśli dziecku zrobi się w wodzie ciepło i przyjemnie i zrobi siku a co gorsza kupę? odpowiedzcie prosze. Oczywiście mam zamiar wybrac się na specjalne zajęcia dla niemowląt.
    • witam, poradźcie proszę czym smarować nóżki córki (skończone 7 m-cy), na ktorych miejscami są bardzo suche miejsca. myślę, ze najodpowiedniejsze byłyby kosmetyki pozostawiające na skórze tłustą warstewkę, a nie te szybko wchłaniające sie. do tej pory używałam oliwki bambino i balsamu exomega, ale nie zdały egzaminu. poza tym za tydzień wybieramy sie na basen - czy ktoś może wie czy są jakieś specjalne ,,smarowidła'' po basenie? albo do stosowania przed kąpielą?
    • Jak w temacie. Jeśli karmicie butlą to jakich smoczków używacie do pierwszych kleików/kaszek? Planuję na początek dać 2-3 łyżki na 180 ml mleka.
    • Witam, mam problem z przepukliną pępuszka u 6 tygodniowej córci. Czy któraś z was ma lub miała podobny problem u swojego malucha?? Dajcie znać... Pani doktor powiedziała nam że na razie będziemy zaklejać przepuklinkę w kilku seriach po 7-14 dni bez odklejania plastra... A potem zobaczymy ... powiedziałą również że jeśli nie ustąpi to w wieku 4 latach czeka nas operacja !!! Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam, Madzia
    • po przecyztaniu wielu pozytywnych opinii na tym forum odnosnie koszy, zamierzam w takowym malucha klasc na poczatek, ale nie mam pojecia czym to wymoscic, wiem, ze sa do tego specjalne profilowane materace ale co dalej? podusia? Przed chwila Zawitkowski powiedzial poduszkom NIE:) przy krywac kolderka a moze klasc w spiworku, a moze w otulaczku i na to kocyk? doradzcie prosze... mam na mysli bobasa od urodzin do okolo 3 miesiaca, dzieki za pomocne mi rady.
    • Mój synek 7 mcy ma juz 5 ząbków. Mam pytanie czym czyścić ząbki takiego szkraba? Kiedyś dentystka mówiła mi, że jest jakiś środek dla pierwszych ząbków z fluorem, który dziecko może nawet połknąć. Napiszcie czego używacie, będę wdzięczna za rady. Chciałabym mu myć ząbki na noc, bo już w nocy nie je, tylko wodę dostaje.
    • Witam, jestem ciekawa co wkladacie miedzy materacyk a przescieradelko (np. frotowe)? Czy tylko kocyk czy moze jest cos praktyczniejszego? pozdrawiam Agga + 35tyg Malenstwo :-)
    • Drogie mamusie. Mam wielki problem musze zrobić mojej 5 tygodniowej córeczce badanie moczu. Od 4 dni próbuje złapać mocz do specjalnych woreczków ale nic z tego nie wychodzi- woreczki odklejają się a mała sika ja woreczek jest ściągniety. Pomóżcie mi czy miałyścier taki sam problem a może macie na to jakiśc specjalny sposób. Karina i Juleczka
    • Mam pytanie jak długo trzeba prać w specjalnym proszku dla dzieci wiem że niektóre są uczulone i trzeba bardzo długo go używać ale jeśli nie to kiedy można spróbować uprać w normalnym proszku?
    • Jak to jest z tym prawem Przeczytałam już chyba cały internet w poszukiwaniu informacji ale wszędzie pisze że w foteliku można a jesli jest poduszka powietrzna to tylko przodem do kierunku jazdy. Ja tam wożę swoje dzieci ( 8lat i 8 miesięcy)z przodu ale nigdy nie miałam w tym czasie kontroli policji Jednak ciągle się spotykam z opiniami że tak nie wolno Że wolno tylko specjalnych fotelikach Tylko jakie to są te specjalne? Maleństwo wożę w foteliku - nosidełku ( takie jak większość rodziców ...
    • Witam, proszę o radę, jak zabezpieczyc 12 tyg. dzieciątko, aby nie przewróciło się podczas snu na brzuszek. Obecnie kładę je na boczku bo po jedzeniu ulewa, a materacyk ma nieco podniesiony. Dzieciątko ostatnio już samo zaczyna się przewracac na boki, a boję się tym bardziej, iż kiedy klądę ją na brzuszku to nie podnosi wysoko główki i w razie czego może nie poradzic sobie z noskiem. Proszę pilnie o radę.
    • Witam muszę zakładac mojej małej przez miesiąc dodatkowe dwie pieluchy. Czy znacie sposób jak je "mocować" ? Na razie przymocowałam plasterkiem ale może znacie jakieś specjalne, lepsze sposoby ? prosze o porady i pozdrawiam
    • Nie mając inhalatora? Chodzi o prawie półroczne dziecko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się