specjalne

(19 wyników)
  • Co myślicie o tym, żeby zaproponować gazecie "Dziecko" wydanie specjalne zawierające przepisy dla dzieci alergicznych? Kiedyś był taki dodatek do "Twojego dziecka" ale dla zdrowych dzieci (było tylko kilka przepisów dla alergików, które wysłałam na www.malyalergik.pl). Trochę by się już nazbierało tych przepisów. A może było już coś takiego?
  • Podobno jest już w sprzedaży jakaś specjalna wykładzina podłogowa, którą można układać nawet w mieszkaniach alergików. Czy ktoś słyszał coś na ten temat? Gdzie ewentualnie mogę taką obejrzeć w necie albo w jakim sklepie zapytać?
  • Kupilam sobie wczoraj wydanie specjalne 'Dziecka', wczesniej nie zauwazylam. Czulam sie jak no naszym forum, wypowiedzi Chalsii, Naty76, Skaroliny ... Sa przepisy. Jednoczesnie widzialam ksiazke z przepisami: Dieta dla Alergikow, wydana przez 'Claudie'. Zycze milych Swiat Wielkanocnych ! Kerstin
  • Dziewczyny! Jak pobrać kał na posiew? Potrzebny jakiś specjalny pojemniczek? Czy taki kał może postać trochę w lodówce? Pozdrawiam
  • moj synek (4 miesiące) ma zdiagnozowaną skazę białkową. od miesiąca jestem na ostrej diecie. lekarka przepisala nam maść sterydową, która bardzo szybko pomogła na czerowne plamy (liszaje) na twarzy. po odstawieniu sterydu plamy wrocily, pomimo rygorytycznego przestrzegania diety. pani w aptece poleciła mi właśnie emolium, który w przypadku mojego synka działa prawie jak steryd. plamy znikają. czy ktos moze mi napisac jak długo mozna stosowac ten krem i zy jest on bezpieczny dla 4-...
  • Napisałam to już na innym forum i napiszę tutaj, może któraś z Was wie coś więcej na ten temat? Od kiedy to ma wejść w życie? Właśnie słyszałam w radio, że preparaty mlekozastępcze mogą nie być już refundowane przez NFZ. Pozwód? Bo u niemowlaków nie można ze 100% pewnością stwierdzić alergii na mleko, więc korzystanie z refundacji jest nieuzasadnione! Lekarze mają podobno zwracać NFZ pieniądze za recepty wystawione na te "mleka" pacjentom, którzy nie mają dobrze udokumentowanej aler...
  • podobno pod panelami mogą się rozwijać grzyby podobno nie ma bezpiecznego lakieru dla alergików do klepki. I nie ma nic gorszego niż cyklinowanie dla małego alergika (na pewno częste przy dzieciach w domu) A Wy dziewczyny co na to? A-mor i Guguś
  • posmarowałam dziecko 2 razy kremem specjalnym emolium dzisiaj ma pokrzywke na brzuszku i nózkach troche na rączkach nie ma na buzi a też smarowałam to podobno dla alergików czy mozliwe jest uczulenie na krem dla alergików?
  • Przez pierwsze tygodnie karmienia jadłam niewiele nabiału. Gdy zaczęłam jeść codziennie(zwłaszcza mleko) to na buzi córeczki pojawiły się krostki, czasami zlewające się w czerwone plamy i coś w rodzaju ciemieniuchy na główce. Pani doktor stwierdziła że możliwa jest skaza i przepisała Elocom i Dermosan do smarowania. Nabiału nie jem już od 2 tygodni, ale objawy nie zniknęły. Dodam, że reszta ciała jest bez jakichkolwiek krostek. Chciałam zapytać o coś skutecznego do smarowania ...
  • Witam mam pytanie - jaką pościel najlepiej kupić dla dziecka z alergią na roztocza, grzyby, pleśnie...W sklepiku "MAły alergik " znalazłam antyroztoczową i antyalergiczną - jaka jest różnica? czy wystarczą poszewki specjalne czy pościel tez musi być dla alergików - czy wystarczy sztuczna czy jakaś inna? proszę o pomoc, bo jestem nieco zielona w tej kwestii, a nie chciałabym kupić byle czego... Czy na wersalkę na której córka śpi powinna kupić jakiś pokrowiec i rozkładac go co wi...
  • Bardzo prozę o opinie mamy, które mają podobny problem... Może zacznę od początku. Synek obecnie ma już 5 miesięcy, 1 miesiąc Jego życia jeżeli chodzi o skórkę był ok( używaliśmy nivea sensitive), później zaczęły się problemy, które trwają do dzisiejszego dnia. Początkowo na skórce Małego pojawiły się czerwone plamki-na buzi, brzuszku- synek potwornie się drapał- zastosowałam a-derme(mleczko), fenistil w kropelkach i wapno-zmiany ustąpiły (brzszek nigdy nie był b.ładny) ale cia...
  • corka ma 4 latka niby na nic nie jest uczulona bo testy robilismy jednak ma od urodzenia bardzo sucha skore a od jakis 2 lat w zgieciach pod kolanami i w lokciach czerwone i czasami ja to swedzi i brzydko wyglada smarujemy natluszczajaca mascia ktora lekarz polecil ale nic nie daje...jak sie tego pozbyc??moze macie podobny problem
  • Witam, niedawno u mojego 3,5 letniego synka b.fachowa lekarka zdiagnozowała astmę. Mamy masę zaleceń - wszystko wypisane krok po kroku m.in. środki czystości. Czy możecie polecić coś dobrego i niedrogiego z tej listy? Nie chciałabym testować kilku. Mydła: Oilatum, Provegol, Der-Med, Dermacid, Topialyse gel, Physiogel, Lipikar Syndet, Ivostin, Mustelle, Avena, Trxere, Sebamed. Kremy: Oilatum, Balneum Baby krem, Hydranorme, Topialyse creme, Nanobase, Exomega (A-Derma), Lipik...
  • jak to jest w waszym przypadku czy sprzatacie przy waszych dzieciach alergikach?bo ja juz sie zastanawiam czy czasami bardziej nie szkodze swojemu maluchowi ma 13-mies i AZS alergie pokarmowa sprzatajac przy nim oczywiscie toalete tylko wtedy kiedy spi ale mam kwiatki w domu i zauwazylam ze zbiera sie ples czy powinnam zrezygnowac z kwiatkow no a z tym sprzataniem no to wiadomo nie uzywam ostrych srodkow ale samo to ze jest w tym samym pomieszczeniu prosze napiscie jak u was wygla...
  • Dziewczyny, nie posądźcie mnie tylko kryptoreklamę, ale może którejś z Was pomoże; Będzie o EMOLIUM Kremie specjalnym – bo zwykły u nas już tak nie działa (zresztą ma ciut inny skład) Krótki opis, abyście wiedziały jaki mamy przypadek: moja córcia ma teraz skończone 14 m-cy, wiec chyba za wcześnie aby wyrastała sama z siebie, od 1 m-ca życia b.ciężki AZS nie wiadomo od czego, wg lekarzy i pokarmówka i kontaktówka, czego ja nie robiłam, na początku walki jeszcze bywałam ...
  • Witam jedno krótkie pytanko gdzie kupię w Warszawie pościel dla alergików (fajnie byłoby gdyby było tanio jeszcze). Z góry dzięki za odpowiedzi
  • Witam. Ponowaiam moje pytanie i prośbe, czy naprawde nikt nie słyszał o tym probiotyku. Tyle jet mądrych i doświadczonych osób na tym forum, którym bardziej ufam niż lekarzom. Stad moje pytanie. Pomóżcie.
  • Karmię pierisą od 16 m-cy i mysle powoli o jej odstawieniu. Widziałam to mleko w sklepie i zastanawiałam sie czy można stosować go do kaszek. Czy ono zastepuje np. mleka Prosobe czy Nutramigen. Ktos pisał na forum ze jest on nawet dobre w smaku. Napiszcie czy go stosujecie. Ania
  • Drogie mamy, liczę na pomoc, rady. Moje dziecko (niemalze 6 m-cy) od m-ca ma taką szorstką plamę na piersi. Pojawiła sie ok 1 m-ca temu. Najpierw była malutka potem rozrosła się. (Inne mniejsze w tej okolicy zniknęły, ale pojawiły sie na nózkach) Najbardziej prawdopodobne było,ze to odzew na zjedzenie przeze mnie truskawki (wczesniej jadłam dzemy truskawkowe i nic dziecku nie było....). Lekarka ok 2 i pół tygodnia temu przepisała do zrobienia w aptece maść z dodatkiem cynku, lek h...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się