Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn po IUI-statystyki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 10:40
Dziewczynki po IUI -
ten post jest do Was. Chciałam Was serdecznie prosić w imieniu swoim, ale i
pewnie wielu innych dziewczyn szykujących sie do IUI o napisaniu paru słów o
Waszych ineminacjach. Napiszcie króciutko
1. kiedy zastrzyk z pregnylu
2. ile godzin póżniej IUI
3. jakiej wielkości były pęcherzyki w momencie IUI
4 i oczywiście jaki wynik

Wszystkim, które odpowiedzą bardzo, bardzo gorąco dziękuję.
Pozdraiam ciepło
Obserwuj wątek
    • Gość: x14 Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.dialin.hansenet.de 28.10.03, 15:41
      zastrzyk w 12 dzien cyklu, a w 13 i 14 dzien inseminacja. pierwsza i
      nieudana, a pecherzyk niestety niewiem jakiej byl wielkosci. Teraz mialam
      miesiac przerwy i w listopadzie bede miala druga i teraz o pecherzyk sie
      zapytam. Pozdrowienia (a ty jestes w trakcie czy dopiero sie przygotowujesz ?)
      • Gość: betka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 20:44
        Witaj x14,
        dziękuję Ci zaodzew. Jakoś nie ma dużo dziewczyn które chciałyby opisać swój
        prypadek, szkodasad.
        Ja jestem po swojej 1-szej IUI i czekam na wyniki.
        Pozdrawiam Cię
    • Gość: Kalina Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 20:50
      Co to jest IUI? Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
      • Gość: betka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 20:55
        IUI-(intra Uterine Insemination)czyli insemiaqncja.
        Pozdraiwiam
    • Gość: marylka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 21:12
      a ja czekam na wynik trzeciej iui. u mnie był tak: zawsze czyli 3 razy
      stymulacja menogonem.
      przy pierwszej iui miałam 4 pęcherzyki 2 po 22 mm i 2 po 18. Miałm podany
      pregnyl i po 36 godzinach w 12 dc pierwsze podanie nasienia. 2 pęcherzyki nie
      pękły więc w 13 dc było 2 podanie nasienia.
      w następnum cyklu miałam tylko jedno podanie nasienia w 13 dc.
      teraz miałam w sumie 5 pęcherzyków ale nie pamiętam wielkości i miałam iui w 12
      i powtórke w 13 dc.
      generalnie miałam iui po 36 godzinach od podania pregnylu, jezeli była powtórka
      z iui to dochodziło dodatkowe 24 godziny od pregnylu.
      pozdrawiam Was serdecznie
      • Gość: marylka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 21:15
        zapomniała dodać, ze za każdym razem (teraz też)mbiorę po iui duphaston. 4
        listopada zrobię beta hcg. Chciałabym miec wynik pozytywny.....
        • Gość: betka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 21:33
          no to trzymam kciuki Marylko z a4 listopada!!!
          Ja też chce mieć wynik pozytywny.
    • cathrin Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki 28.10.03, 23:18
      Czesc dziewczyny,
      w tym miesiacu mialam piersza insemiancje. Wg. mojego lekarza:
      1. Zastrzyk Pregnylu, kiedy pecherzyk osiaga 20mm. Prawidlowo wzrastajacy
      pecherzyk powinien przed owulacja rosnac o 2 mm dziennie. USG z pomiarem
      pecherzyka pozwala dobrze oszacowac kiedy bedzie podawany Pregnyl.

2. IUI 24 godziny po. Czesto spotyka sie zalecenie 36 godzin, ale moj lekarz
      uwaza, ze jajeczko jest OK tylko 12-24 h ( a peka w 24 - 36 h od podania
      Pregnylu), wiec bezpieczniej jest jesli nasienie poczeka a nie jajeczko.
      Wszystko co czytalam potwierdza te koncepcje i nie bardzo wiem dlaczego czesto
      jest 36 h.

3. Ile mial pecherzyk w momencie UIU nie wiem, bo pekl wczesniej,
      prawdopodobnie samoistnie, a nie pod wplywem Pregnylu. Lekarz nawet obawial
      sie, ze nie zdazylismy, ale bylo OK (niestety tylko ciaza biochemiczna).

4. Silne objawy ciazowe do dnia 12-go. Hcg w 12-tym dniu 120 jednostek,
      niestety w 14-tym juz tylko 20 jedn.

Dla tych ktore nie moga wytrzymac i wczesnie testuja: uwaga, Pregnyl falszuje
      wynik testu az do 7-mej doby po podaniu. Pregnyl to wlasnie hormon Hcg i wolno
      sie wyplukuje z organizmu.

Dobry pomysl "betka" smile A wy dziewczyny, piszcie.
      Pozdr,
      cathrin
    • piegoosek Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki 29.10.03, 00:18
      no to skoro juz jestem smile
      iui- cztery razy
      za kazdym razem podobnie:
      - zastrzyk z choragonu, zazwyczaj ok. 20-tej
      - nastepnego dnia iui - ok. godziny 16-tej
      - pecherzyk ok. 19-20mm
      - nastepnego dnia sprawdzenie - pecherzyk peka i od tego dnia Utrogestan
      - po 14 dniach hcg
      - trzy na cztery razy hcg podwyzszone (ciaza biochemiczna)
      - ani razu iui nie zakonczyla sie tak jak sie spodziwalismy sad
      pozdrawiam
      piegoosek
      • Gość: betka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 10:48
        cathrin, piegoosku,
        bardzo dziękuje za Wasze głosy. Szkoda tylko, że IUI są bezowocne. Piegoosku,
        jesli możesz to napisz po iludniach od IUI robiłaś bhcg?
        Pozdrawiam i powodzenia!!!
        • Gość: vikas Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 12:50
          Cześć dziewczyny!
          Wyglądało to tak
          CLO od 2 dc-7 dc w 9 dc pęcherzyk 22 mm
          (pozostałe 3 po około 13-15 mm)zastrzyk z prengylu
          i w 11 dc pierwsze podanie, a w 13 dc drugie.
          Wynik negatywny zaczynam dziś od nowa.
          Zyczę szczęścia!
          • Gość: betka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 15:02
            Dziewczyny dzięki za odzew. Niestety, nie wygląda to różowo, tzn, chyba żadnej
            co tu sie wpisała się nie udałosad(( Nie nastraja to optymistycznie, ale
            trzymam kciuki za dalsze próby!
            Nie ma żadnych dziewczyn po UDANYCH IUI?
            Pozdrawiam
            • piegoosek Betka :) 29.10.03, 18:50
              nie zrazaj sie wynikami tych, ktore sie tu wpisuja! te, ktorym sie udalo po
              prostu juz nie zagladaja na forum "nieplodnosc"!!
              co do mnie, hcg robilam:
              1-sza iui: 14 dni po, hcg podwyzszone, ale malutko, zadnych szans powodzenia
              2-ga iui: 14 dni po, wynik - hcg ə
              3-cia iui: zrobila szybciej 8-mego dnia (wyjezdzalam na urlop, chcialam
              wiedziec) wyszlo 2.8 (euforia-moze sie udalo???) dostalam na urlop podwojna
              dawke Utrogestanu i Estradiol i przez dwa tyg. myslalam, ze jestem w ciazy
              (niepokojacy byl tylko negatywny test jakies 14 dni po iui)...
              4-ta iui: test zrobilam 14 dni po, hcg=8! wtedy to juz los ze mnie zakpil!
              powtorzylam za dwa dni, wynik=12... za niskie hormony, lekarz powiedzial, ze
              nic z tego nie bedzie sad i faktycznie nie ma!
              pozdrawiam cieplo!!
              piegoosek
            • Gość: MalGoska Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.proxy.aol.com 02.11.03, 16:02
              Czesc dziewczyny.Sledze Wasze losy tu na forum , podziwiam .Mialam IUI we wtorek
              28 pazdziernika. Przez 5 dniu od 5-9 bralam CLO , w poniedzialek 27 czyli dzien
              przed IUI mialam sonogram .Moja pani doktor dostala wyniki i zadzwonila do
              mnie , ze wszysstko gotowe do IUI , utworzyly sie 2 pecherzyki po prawej
              stronie.Maz we wtorek musial dostarczyc sperme do zageszczenia . W gabinecie
              bylismy pol godziny po zebraniu spermy odczekalismy prawie godzine, w tym
              czasie doktor zageszczala sperme( maz ma tylko 23% dobrych plemnikow.) Kiedy
              zadalam pytanie _bo poczytalam na Forum o monitorowaniu, moja doktor
              odpowiedziala ,ze to nie jest konieczne. Nie dowiedzialam sie rowniez co z
              pecherzykami czy juz pekly , czy to ma sie stac w ciagu tygodnia po IUI , we
              wtork musze isc na badania krwi na poziom progesteronu. Wiecie jak ja sie
              czuje? denerwuje sie , nie wiem jakie powinno byc moje samopoczucie , co mam
              odczuwac , a czego nie . Czy rzeczywiscie musze czekac na wynik calutki dlugi
              tydzien , co z testem ciazowym? Zycze sobie i Wam powodzenia
    • miasieniek Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki 04.11.03, 19:50
      Boże! Jak to czytam to mi się chce płakać. Najprawdopodobniej czeka mnie to
      samo. Mój mąż ma lekką niepłodność i jak narazie nasze wysiłki "tradycyjne"
      spełzają na niczym. Jeśli do wakacji się nie wstrzelimy, to będziemy próbować
      IUI. Straszne mi przykro, że jeszcze żadnej z Was się nie udało. Bardzo proszę-
      jeśli wynik będzie pozytywny- dajcie znać. Będzie to bodziec do dalszych
      starań i może powieje optymizmem. Przyznam szczerze, że myślałam zawsze,że ta
      metoda jest bardzo skuteczna i szybko się zachodzi w ciążę. Wasze posty mnie
      trochę przygnębiły, ale trzymam kciuki za nas wszystkie.
      Pozdrawiam.
      • inka36 Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki 09.11.03, 13:14
        Czesc, jestem tu pierwszy raz ale mam dla was dobra wiadomosc. Ja mialam IUI
        we wrzesniu i udalo sie za pierwszym razem! To nie jest nic strasznego troche
        nerwow, wlasciwie wynik to podobno kwestia szczescia czy plemniczki natrafia
        na jajeczko we wlasciwym czasie.
        JA tez myslalam ze sie nie udalo, zwlaszcza ze moje pierwsze objawy ciazy byly
        takie same jak objawy zblizajacej sie miesiaczki, ale jest!
        pozdrawiam i trzymam kciuki.
        • Gość: MalGoska Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.proxy.aol.com 11.11.03, 01:31
          Czesc . Pozdrawiam Was wszystkie.Pisalam ,ze we wtorek 28 pazdziernika mialam
          pierwsza IUI i bylam pelna nadziei.W 14 dniu mialam sono i utworzyly sie 3 albo
          4 pecherzyki -z tego jeden dosyc pokaznych rozmiarow po prawej stronie. w
          poniedzialek 3 mialam badana krew na progesteron i znowu moja pani doktor
          narobila nam nadziei. Powiedziala- no ladnie progesteron powyzej 16 tzn.
          mysle ,ze sie udalo . Zawsze mialam cykle 25 dniowe, a wiec w piatek 7 powinnam
          dostac okres. Przeszedl piatek , sobota, niedziela okresu nie bylo , tylko
          kregoslup bolal juz od kilku dni, piersi zrobily sie wielkie , nie spalam
          nocami , co chwila do lazienki zagladalam czy jest okres czy nie. Maz
          zwariowal przytulal mnie i cieszyl sie ,ze idzie do pracy ,bo teraz juz bedzie
          pracowal na wieksza rodzinke.Pani doktor po informacji o poziomie progesteronu
          zapowiedziala -zaczekac do poniedzialku i zrobic test ciazowy. Nie
          wytrzymalam - zrobilam wczoraj wieczorem ( niedziela 9 listopada) - wyszedl
          negatywny . Ludzialam sie ,ze to pomylka. A dzisiaj 10 listopada rano poszlam o
          5 rano do lazienki i oczywiscie nie bylo sensu powtarzac testu, poniewaz
          dostalam okres.Plakalismy z mezem, ale co to da? Zadzwonilam do pani doktor ,
          ktora powiedziala- nie trzeba sie zalamywac, teraz juz jest ladnie wydluzylismy
          pani cykl.Wiemy , ze pecherzyki sie utworza , wiec proponuje zwiekszuc dawke CLO
          na dwie dziennie od 5 -9 dnia cyklu.Za pierwszym razem mialam po jednej przez
          5 dni.Wspomnialam o zastrzyki , poniewaz tutaj przeczytalam ,ze stosuje sie
          Pregnyl ,odpowiedziala ,ze to stosuje sie w przypadku invitro . czy to prawda?
          prosze odpowiedzcie. Tym ktorym sie udalo za pierwszym razem gratuluje ,
          dbajcie o siebie i malenstwa. My dalej nie poddajemy sie , czekamy.
          Sciskam Was wszystkie mocno.Trzymajmy za siebie wzajemnie kciuki.
    • paola117 Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki 05.11.03, 08:29
      U mnie tez pierwsze trzy bez sukcesu:
      1IUI - cykl naturalny, 1 pecherz (22)
      2IUI-5-9 dzien clo, 14 dnia Pregnyl, po 24h IUI, 6 pecherzy (dorodne - 20-22)
      3IUI - tak jak poprzednio
      4 IUI-stymulowany cykl, 14 dnia pregnyl, 4 z 6 pecherzy pekly, po 36 IUI i czekam na wynik
      Powodzenia
      • Gość: Dotti Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 08:42
        Nie martwcie się dziewczyny! Znam osobiście 2 osoby, którym się udało po IUI.
        Jedna po 3, druga po 2 podejściu.
        Metoda ta na pewno jest skuteczna tylko nigdzie nie jest powiedziane że uda się
        za pierwszym razem (tak ładnie piszę a sama się denerwuję...).

Dotti
        czekająca na wynik po 2 IUI
        • Gość: betka Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 10:35
          paola, dotti,
          bardzo dziekuje za Wasze głosy i trzymam kciuki za wyniki.
          Z moich subiektywnych obserwacji(bocian i tu) wynika, ze czesto(stosunkowo)
          udaje sie przy 2giej IUI.
          Pozdrawiam
          • Gość: Dotti Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 10:45
            Z moich subiektywnych obserwacji(bocian i tu) wynika, ze czesto(stosunkowo)
            > udaje sie przy 2giej IUI.
            Oby się sprawdziło !!!!!
            • manus2 Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki 05.11.03, 11:23
              Dziewczyny, moja koleżanka po pierwszej inseminacji właśnie jest w drugim
              miesiącu ciąży. Głowy do góry!!!!
              Ja jestem po dwóch i żadna się nie powiodła, szykuję się do trzeciej.

1 inseminacja
              5-9 dc - Clo
              ok. 13 dc (cykle 30 dniowe) - pregnyl (2 pęcherzyki 18mm i 20mm)
              po 36 godzinach - inseminacja

2 inseminacja
              5-9 dc - Clo
              ok. 14 dc - pregnyl (1 pęcherzyk - 22 mm)
              po 36 godz. inseminacja

po 48 godzinach monitoring - pęcherzyki pękły, no i nic

3. Inseminacja
              Ma być mocno stymulowana
              5-9 dc - CLO
              7,9 dc - Gonal
              potem Pregnyl
              no i inseminacja
              Jakoś liczę skrycie na ten Gonal - czytałam, że wielu pomógł przy
              inseminacjach, a stosuje się go chyba przy in vitro.

Pozdrawiam.
    • Gość: Aga Re: Do dziewczyn po IUI-statystyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 11:19
      cześć smile dziś dopiero znalazłam Wasza stronkę w necie i bardzo się cieszę ,
      gdyż widzę , że nie jestem samasmile) Podobnie jak Wy koleżanki jestem stymulowana
      Menogonem , Clo , Pregnylem. Miałam już 2 inseminacje i czekam na wyniki, jutro
      robię Hcg i aż się boję. Po pierwszej inseminacji wszystko wygllądało
      książkowo, hormony narastały, codzienna ocena jajeczka,a właściwie 3 jajeczek,
      w 14 dniu cyklu dostałam Pregnyl w 16 pękły pęcherzyki i była
      inseminacja.Progesteron po 7 dniach od inseminacji wynosił 85, dwa tyg po
      insemunacji Hcg było podwyzszone świadczyło o wczesnej ciąży, radość nie do
      opisania, a w 5 dniu od spodziewanej miesiaczki wystąpiło poronieniesad(
      myślałam że dostanę szału , lekarz stwierdził że była to jednak ciąża
      biochemiczna. Obecnie jestem po drugiej inseminacji i nawet nie chcę myślec o
      tym,a właściwie oszukuję się gdyż myśl o ciąży nie daje mi spokoju ,jest ze mną
      w kazdej chwili , ale drugi raz niechcę tego tak przezywać,będę się cieszyła w
      moim przypadku cudem życia jeśli będę już w 6 tyg potwierdzonym Usg. Pozdrawiam
      Was serdecznie smile) Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka