ewa11a 09.12.04, 13:17 Dziewczyny mój doktorek kazal mi rozwazyc mozliwosc podejscia do inseminacji. Zastanawiam sie ile dziewczyn z tego forum podchodzilo juz do tego zabiegu, gdzie zabieg byl przeprowadzany, jakie byly wskazania no i z jakim skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika111 Re: INSEMINACJA-statystyka 09.12.04, 20:10 CZesc!Dokladnie tydzien minal kiedy mialam pierwsza IUI w Invimedzie,za tydzien testuje-trzymaj kciuki!!!Wlasciwie nie wiadomo co jest przyczyna,ze nie mamy do tej pory dzidzi.Zaczelismy razem z mezem od badania plemniczkow i okazalo sie ,ze nie sa najlepsze-wiec moze to.U mnie co miesiac jest ovu,wywiad negatywny,wiec na razie nie szukamy wiecej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paula005 Re: INSEMINACJA-statystyka 09.12.04, 20:32 Jestem po inseminacji w Invimedzie.Koszt 700 zł.Wynik negatywny Pozabiegu dr N. powiedział, że w zasadzie to szanse na sukces nikłe. Wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
17lipiec1976 Re: INSEMINACJA-statystyka 09.12.04, 20:52 pierwsza IUI-w Invimedzie. doszlo do zaplodnienia, ale niestety hcg spadlo po kilku dniach-ciaza biochemiczna. dzis 16 dc. czekam na @ i w nastepnym cyklu kolejna IUI. u mnie wskazaniem jest wrogi sluz. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa122 Re: INSEMINACJA-statystyka 09.12.04, 22:00 Jestem po drugiej i ostatniej. Szkoda pieniedzy w moim przypadku. Nie wierze ze mnie pomoze. Razem z mezem mamy wspaniale wyniki(WSZYSTKIE)tak wiec nie bede wyrzucac wiecej pieniedzy a lekarz ciagle mowi moze nastepnym razem. Ale nie patrze na mnie. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_m29 Re: INSEMINACJA-statystyka 09.12.04, 22:11 czesc, ja miałam insem.Cztery razy za czwartym sie udało.Mam PCO i w zasadzie nie wiedziałam do końca dlaczego gin mi to proponował bo myslałam ze insem jest w przypad gdy z plemniczkami jest cos nie tak.Mój mąz ma ok.Po trzech razach chciałam zrezygnować ale dałam sie namówic na 4 i udało sie. Koszt 170zł.Zabiegi miałam w szpitalu w Bytomiu i w przychodni Antrum tez Bytom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_75 Re: INSEMINACJA-statystyka 09.12.04, 22:19 No tak, 170 to nie 700 jak w Invimedzie. Ciekawe ile w Novum. Może wiecie... Ale ta Warszawa droga(( Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: INSEMINACJA-statystyka 10.12.04, 09:11 W taki sposób to Ty nie porównuj cen. 170 zł to cena jednorazowego IUI. Jeżeli wykonuje się ją w 12, 13 i 14 dc., to pomnóż 170 * 3 = 510 zł. Prawda że różnica jest mniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
jo22 Re: INSEMINACJA-statystyka 10.12.04, 11:02 droga ewa11, my mieliśmy 8 iui i żadne się nie udało, mimo że u nas teroretycznie wszystko ok. lekarz powiedział, że pewnie z innymi partnerami bylibyśmy już rodzicami... ale jakoś nas nie ciągnie do innych partnerów. chyba zawyżamy statystykę... pozdrawiam-jo Odpowiedz Link Zgłoś
agwoj Re: INSEMINACJA-statystyka 10.12.04, 12:42 podchodziliśmy raz w Krakowie, cena koszmarna: 1700 PLN (!!!)- teraz porównując ceny z forum widzę że to było czyste złodziejstwo.... Do tego dodać koszty dojazdu po 2-3 razy w tygodniu przez 2 cykle, zanim zapadła decyzja że pęcherzyk ok i można podchodzić do zabiegu. Mile wspominam tylko dr Pabiana - za Jego delikatność, życzliwość i opanowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: INSEMINACJA-statystyka 10.12.04, 16:00 Witam ja miałam 2 nieudane (nasieniem dawcy).Koszt w NOVUM 900 zł za jedna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa11a Re: INSEMINACJA-statystyka 10.12.04, 16:46 Kochaniutkie dziekuje wam bardzo ze podzielilyscie sie ze mna tymi informacjymi. Szkoda ze zabieg ten nie zawsze jest skuteczny I wlasnie tego obawiam sie najbardziej. Jestem osoba dosc slaba psychicznie i boje sie rozczarowac. Podczas moich prawie 2-letnich staran kilka cykli odpuszczalam bo nie bardzo moglam sie pogodzic z tym ze znowu nie wyszlo Zobaczymy jak sytuacja dalej bedzie síe rozwijac... Pozdrawiam goraco i zycze tej kruszyniki w nowym roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lena_m29 Re: INSEMINACJA-statystyka 10.12.04, 21:30 Ewuniu nie mów tak, musisz wierzyc ze sie uda, ja tez starałam sie dwa lata, myślałam ze nigdy sie nie uda, płakałam, mówiłam ze nie mam siły i ze już nie chce przez to przechodzić.Az UDAŁO SIE. Na Ciebie też czeka mała fasolka tylko musisz dać jej szansę. Moja pierwsza ciąza skończyła sie tragicznie,chodz dzielił mnie tylko miesiąc od spodkania z moim synkiem. Nie poddałam sie i dzisiaj zobaczyłam upragnione DWIE KRESECZKI. Wierze ze i Tobie się uda, czego zycze z całego serca. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka30 Re: INSEMINACJA-statystyka 11.12.04, 22:31 Witam Was wszystkie. Ja też niestety jestem po dwóch nie udanych próbach inseminacji . Koszt zabiegu jednego 950 zł w Novum. Lekarz prowadzocy kazał mi zrobić |HSG po drugiej nie udanej próbie. Z prawym jajnikiem jest OK niestety z lewym były problemy ale udało sie udrożnić kontrastem pod cisnieniem. Na piątek mam wizyte. Ciekawe co lekarka wymysli nowego. Chce mie wysłać na jakiś zabieg usuwania zagrubej śluzówki. Niestety on kosztuje 1500 zł. Może któraś z was miała już robiony taki zabieg. Co sadzicie o NOVUM. Za wszystkie informacje z góry dziekuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś