sterydy

(9 wyników)
  • Jestem po wizycie u dr Janik z Warszawy, która przeraziła się terapią proponowaną przez moją endo. ZA SILNA! Przepisała mi Eucorton 50mg dziennie. Napiszcie proszę coś o skótkach ubocznych i badaniach które trzeba robić w czasie leczenia.Pozdrawiam.
  • Proszę o informację,czy ktoś przechodził to choróbsko???Czy można z tego wyjść,bez stosowania sterydów???
  • czy po podaniu radiojodu zycie z niedoczynnoscia bedzie mialo lepsza jakosc? czy zniknie wytrzeszcz ,obrzek przedgoleniowy i napady szalu bez powodu? czy mozna wyjechac na wakacje gdzies gdzie jest upalnie niedlugo po leczeniu? czy bardzo sie tyje po sterydach podawnaych podczas jodoterapii i po niej? jak dlugo bralyscie leki sterydowe? i ostatnie juz na razie pytanie. czy po podaniu jodu zostaje sie w szpitalu czy od razu wychodzi do domu. pozdrawiam aga
  • lecze tarczyce od siedmiu lat (nadczynnosc stan zapalny)nie mam problemow z cisnieniem zawsze w normie ale od pewnego czasu dziwny obiaw w czsie snu w nocy budzi mnie uczucie ze robi mi sie slabo budze sie i mam dusznosci tetno bije jak szalone cisnienie 140-90 dla mnie to troszke wysokie trwa to jakias chwile czuje scisk w tyle głowy serce wali wszystkie miesnie drża okropne uczucie nie wiem co mam robic co to jest - cisnienie nerwy chormony moze serce moze ktos miał lub ma tak...
  • Napisalam na forum Hashimoto, niestety bez odzewu. Ze sprawa dla mnie jest istotna pozwole sonie skopiowac: Przygotowuje sie do 2. in vitro, ktore niekoniecznie ma dojsc do skutku, ale od wczoraj przyjmuje Encorton. Cel leczenia - utrzymanie zarodka. Srednio w immunologie wierze, ale teraz biore wszystko, co moze pomoc. Dr przepisal, ja grzecznie zazywam pelna obwa jak to wplynie na samopoczucie i hormony tarczycy. Czy branie sterdydow w ogole wplywa na ich poziom ? Teraz wszystko je...
  • Mam nadczynnosc tarczycy, ostatnio zrobilam scyntygrafie i pomiar jodochwytnosci, wyniki wyslano do lekarza , dzwonila jego asystentka i namawia zebym pojechala juz robic jod. Nie wiem co mam robic, nie chce nawet do niego jechac na wizyte bo wiem jakie ma zdanie czyli leki sa nieskuteczne tylko jod mi pomoze. Nie mam wytrzeszczu( chyba) ale bola mi oczy czasami lzawia, boje sie ze sie pogorszy. Mam 28 lat, nie mam dzieci, czekam az sie wylecze. Jak dostalam skierowanie na badanie krwi , nie ...
  • Witam , pewnie juz nie raz na tym forum ktos o to pytał, ale ja właśnie trafiłam tu z forum niepłodności i mam pytanie, które mnie dręczy Wczoraj dowiedziałam się że mam bardzo podwyższone przeciwciała anty TPO, wynosza 325, a norma to 25, pozostałe badania hormonu TSH mam w normie i drugie przeciwciała (chyba TG)tez w normie. Moj ginekolog przepisałam mi sterydy,czy warto je brać? W dodatku dostałam tyle różnych leków że juz nawet nie wiem które to sterydy: bo dostałam Fraxi...
  • Witajcie,mam już uregulowaną niedoczynność tarczycy /GB radjojod/ nawet przeciwciała zawsze mam w normie ale moje oczy - tragedia. opuchlizna, nacieki , podwójne widzenie itp.Byłam dziś u okulistki/Wrocław ale czuję że to nie ten lekarz.Chyba pani doktor sama się uczy. Boże jestem przerażona bo i bez tego słabo widzę.Dziewczyny, napiszcie gdzie szukać pomocy, znacie kogoś z doświadczeniem. Czy można jechać na sterydach jak to pani dr zaproponowała.Napiszcie.
  • Niecałe dwa miesiące po. A więc przy mojej tendecji do robienia się bliznowców. Myłam i dalej myję bliznę szarym mydłem. Nie smaruje balsamami, kremami na zmarszczki itp.. Staram się nie podrażnić w dalszym ciągu. Używam contratubexu choć może i lepszy byłby dermatix bo wcześniej contratubex nie pomagał. Dermatix droższy ale sądze, że kremy mało tu pomogą. ( Mam dwa okropne ale już zagojone bliznowce). Cięcie po tarczycy wyglądało ładniej niż wygląda teraz ale przynajmniej nie ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się