sterydy

(6 wyników)
  • Moja niespełna 4 letnia córeczka po wznowie białaczki na koniec rocznego leczenie miała naświetlane mózgowie wraz z kręgami szyjnymi. Minęły już 2 miesiące, a nadal apetyt to tragedia.Co prawda bierze codziennie chemię, ale już była wcześniej 11miesięcy na leczenie podtrzymującym i apetyt był. Zastanawiam się to może być jakiś efekt oddalony tych naświetlań? Lekarze nie podejmują wątku, a mnie to martwi bo Amelka chudnie mocno.
  • dziekuje na poczatku za wpuszczenie mnie tutaj :) mam pytanie, prosze odpowiedzcie mi nawet jakos bardzo ogólnie jeśli mozecie...ja bede bardzo wdzieczna, bo nie daje mi to wszystko spokoju... Chodzi o mojego wujka, ktory rok temu mniej wiecej zaczął miec problemy z tarczyca, okazło sie po jej wycieciu ,ze to był nowotwór. Wujek leczył sie do tej poryw w Łodzi, po ok 4 mies okazło sie ,ze sa przezuty do płuc -jezdził do Łagiewnik i tam zazywał jod radioaktywny( nie znam się dokładnie ...
  • mam pytanie może ktoś będzie potrafił mi odpowiedzieć - czy odstawienie sterydów przy zespole żyły głównej może być groźne dla życia ?
  • Czy ktoś stosował ten lek? Jakie są skutki uboczne? Moja mama dostała to od lekarzy .Podobno jest bardzo drogi -refundowany. Oprócz tego bierze 2 x na miesiąc chemię
  • Czy dexamethason działa przeciwwymiotnie i przeciw biegunkom ? Mam raka płuc, ostatnio onkolog przepisał mi właśnie ten lek, ponieważ miewałam stany podgorączkowe, ale jak przeczytałam objawy uboczne to się wystraszyłam. Lekarstwo leży, a ja boję się je zażywać. Czy jak zacznie się go brać to trzeba brać cały czas? Jak lekarz zapisywał mi dexamethason, to nie miałam jeszcze niestrawności i biegunek. Bardzo proszę kochani o radę. Serdecznie pozdrawiam
  • Proszę o pomoc w analizie wyników biopsji szpiku. Babcia od 22 XII przebywa w szpitalu dostała juz 5 j krwi, okazuje sie ze dzis dostanie kolejna krew. I. Układ czerwonokrwinkowy Proerytroblasty 2.4 Erytroblasty zasadochłonne 7,6 Erytroblasty polichromatofilne 28,0 Erytroblasty kwasochłonne 8,4 Postacie podziałowe 1,6 Erytropoeza megaloblastyczna Promegalobasty 0,4 Magaloblasty zasadochłonne 0,8 Megaloblasty polichromatofilne 3,6 Inegoblasty kwasochłonne 0,8 II UKŁAD ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się