sterydy

(11 wyników)
  • Witam Tak jak obiecaliśmy postaramy się opisać terapie naszej 10 cio miesięcznej córki Viki w Gdańsku u Doktora Wyrzykowskiego 1-Po wielu konsultacjach z lekarzami min w Warszawie ,Aninie, Łodzi, Katowicach sceptycznie podchodziliśmy do wizyty w Gdańsku wiedzielismy jednak ze moze to byc ostatnia deska ratunku dla naszej córki . 2-W Gdańsku pojawilismy sie o 6 rano i bladzilismy dobre 2 godziny zeby dotrzec do naszej kwatery w akademikach -Gdańsk rozkopany makabrycznie-cena pok...
  • Czy Wasze dzieci miały leczone naczyniaki(jamiste) sterydami? Jakie mogą być skutki uboczne takiego leczenia? Jak długo się podaje te sterydy? Bardzo proszę o pomoc.
  • Mój syn ma 6 m-cy.W drugim miesiącu życia pojawił sie u niego naczyniak,który zdiagnozowano w Instytucie Matki i Dziecka jako naczyniak krwionośny.Zlokalizowany jest w okolicy przyusznej lewej z przerostem do ucha(przewód słuchowy jest prawie całkowicie zatkany),masa tkankowa hipoechogeniczna w stosunku do ślinianki z dużą ilością naczyń.Na pierwszym usg 25.11.2004 jego wielkość 31*30*35 natomiast już 04.02.2005 56*28*48.Tamtejsi lekarze nic w tej chwili z tym nie robią,na następną wiz...
  • U naszej córeczki (6 miesięcy) stwierdzono naczyniaka w krtani (okolice podgłośni). Co sugerował by Pan doktor? Z jakim specjalistą w kraju najlepiej się skontaktować. Polecana nam profesora Kukwę z Warszawy, ewentualnie profesora Chmielika. Czy konieczna jest zdaniem Pana doktora tracheotomia? Jakie metody leczenia można wybrać? Laser czy operacja zdaniem Pana byłyby wskazane. Dziecko póki co otrzymało przez dłuższy okres czasu sterydy, wziewy etc(leczenie farmakologiczne). Podob...
  • Witam, moja coreczka bierze sterydy, gdy zmierzylismy jej cisnienie w przychodni miala 140 na 90. Oprocz tego ma szmery na serduszku, badania dokladne kardiologiczne bedzie miala wykonane w niedz, ale mam pyt. Jakie jest dopuszczalne cisnienie u takiego dziecka ( Mala ma 6 mcy )tak zeby nie zagrazalo normalnemu rozwojowi i funkcjonowaniu organizmu i zeby nie wystapily jakies nie daj Boze szkody w serduszku??? Czy przy sterydach mozna jakos ,,zbic,, to cisnienie? Acha, to tak przy okazj...
  • Witam, Bardzo proszę o opinię na temat naczyniaka u mojej córki Zuzi(w albumie - katalog :naczyniaki jamiste,album:Zuzia-córka Magdy(7 tyg.życia) Zaraz po urodzeniu na lewa część twarzy była nieco zaróżowiona(prawie identycznie jak w albumie:Gabrysia,katalog:naczyniaki płaskie).Na policzku było widać jakby siatkę popękantch naczynek krwionośnych.Z czasem znamię to zaczęło przybierać barwę czerwoną i pojawiały się kolejne czerwone kropeczki.Na policzku kropeczki te są zupełnie gład...
  • Mateusz urodzil sie z widoczna siecia naczyn zylnych na nosku i powiekach, ktore juz bardzo ladnie wyjasnialy. Pediatra po urodzeniu sie synka zdiagnozowal to jako naczyniaki. Jednak naszym powazniejszym problemem stalo sie ostatnio dosc spore zgrubienie przy lewym uszku z widocznymi na skorze krwistymi, malutkimi plankami( nieliczne, nie pokrywaja calego zgrubienia). Zmiana pojawila sie po 9tygodniach od urodzenia, wstepnie zakwalifikowano to jako naczyniaka, ale bez podania rodzaju.Mam pyt....
  • dziendobry jestem na tej stronie pierwszy raz gdyz wlasnie ja znazazlam nazywam sie malgorzata kazmierczak i chcialabym zasiegnac porady pana doktora.mam synka w lutym skonczy 20 miesiecy od 3miesiaca zycia pojawil mu sie pod okiem worek jakby zle sie wyspal obeszlam wszystkiczh lekarzy w mojm miescie nikt nie wiedzial co to jest kazali czekac.synek ur.sie w czerwcu w pazdzierniku worek urusl i przybral postac nabitego lima pod lewym okiem.wtedy padla diagnoza ze to naczyniak.powi...
  • ENDOXAN (11)

Czesc Jestesmy tu pierwszy raz nasza coreczka ma 9 mies i naczyniaka jamistego na polowie twarzy poruszamy wszystkie mozliwosci leczenia konsultowalismy sie w Lodzi i Warszawaie w samej lodzi mielismy kilka sprzecznych ozeczen co do sposobu leczenia w warszawie to samo odpada krioterapia naczyniak jest gleboki okolo 1,5 do 2 cm laser podobno tez niewiele ma pomoc ostatnio konsultowalismy sie w centrum zdrowia dziecka w miedzylesiu warszawa z dr bozenna baginskla zaproponowala na...
  • moja córka urodzila sie z naczyniakiem na rączce przy tym miala bardzo małą ilośc plytek i obecnie przebywa w szpitalu i ma uzupełniane płytki! czy po uzupełnieniu plytek mogą one nadal spadac? czy mozliwe jest ze po uzupelnieniu zacznie się sama rączka goic ??bardzo dziekuje za odpowiedz
  • Chcialabym skonsultowac z chirurgiem naczyniaka jamistego u mojej corci(10 misiecy).A ci z prokocimia nadal strajkuja(krakow).Gdzie jeszcze moge to zrobic (na kase chorych).Tylko takiego dobrego i sprawdzonego lekarza.Czy ktoras poleci??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się