sterydy

(7 wyników)
  • Witam, Na początku chciałbym się przywitać. Na rzs choruję już ok. 6 lat. Przez cały ten okres biorę Medrol, na początku metotrexat, ale krótko. Jak szkodliwe są sterydy, każdy wie. Robię wiele żeby się ich pozbyć. Ale do rzeczy. Zastanawiam się czy jedynym wyznacznikiem choroby jest intensywność bólu. Ja robię w ten sposób że przyjmuję tyle medrolu ile to naprawdę konieczne. Jednocześnie czuję ból w stawach, szczególnie dłoniach, ale mogę "normalnie" funkcjonować w ciągu dnia. Jak mnie bard...
  • Mój Małżonek zachorował na RZS przebieg jest bardzo ciężki,ręce nogi bardzo popuchnięte palce od rąk fioletowe przy paznokciach czarne plamki cierpi strasznie czy ktoś mógłby mi poradzić jak mu ulżyć w cierpieniu . Moze ktoś miał podobne objawy Pomocy z góry dziękuję
  • witam wszystkich, mam pytanie o wasze doświadczenia z tą choroba,; dotknęła ona naszego synka- 1,3 roku, zaczęła się od opuchlizny kolana i utykania, wszystkie badania były ok poza jednym - ANA dodatnie. Włączono mu leczenie encortonem( 5 mg co 2i dzień) i metotraxem ( 5 mg na tydzień), kwas foliowy. Objawy zewnętrzne w zasadzie ustąpiły( juz 2 mies. leczenia), czasem obserwujemy lekką sztywność w nóżkach, ale on dopiero zaczał swoją przygodę z chodzeniem więc to pewnie też dlate...
  • ARAVA(7)

Komu z Was pomogl ten lek? Po jakim czasie? Czy bylo duzo objawow niepozadanych? Biore plaquenil, prednison i do tej pory metotreksat, ale jest gorzej, wiec lekarz zdecydowal zmienic metotreksat na arave.
  • Dzien dobry mam rzs od okolo 3lat i niedlugo biore ślub i jestem tak blada ze to nie ładnie wyglada czy wolno mi sie opoalac jak bipre mtx (raz w tyg)i metypred co 2 dni 4 mg
  • Witam kiedy powinna nastapic odczuwalna poprawa po metotreksacie. lekarz zapisał mi 10 mg tygodniowo. Czy nawet jak nastapi poprawa mogą zdarzać się gorsze dni?
  • Najpierw zaczęły boleć mnie stopy ( śródstopie )-zwaliłam to na niewygodne buty. Buty zmieniłam przestało boleć, ale nie do końca. Potem prawie usztywniło mi jeden palec u lewj ręki, do tej pory nie mogę go porządnie zgjąć, zwłaszcza rano. Następnie zaczęły boleć mnie ramiona, wtedy poszłam do lekarza. Dostałam zastrzyki -profenid- i tabletki febrofen. Łykam jeszcze glukozamine. Niby ogólnie funkcjonuję normalnie, niby nie boli, ale coś jest jednak nie tak, zwłaszcza rano, no i jak chcę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się