Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      sterydy

sterydy

(18 wyników)
    • Mamy w rodzinie osobę od wielu lat chorującą na SM, w bardzo ciężkim stanie. Po długich rozmowach udało się namówić na wykonanie badań. Sami osobiście mamy zorganizować jakieś badania, myślałam żeby zrobić WB, oprócz tego jeszcze cpn i mykoplazmy. I teraz mam wątpliwości - jeśli ta osoba była karmiona sterydami, to czy jest szansa na wykrycie przeciwciał? Czy jest sens robić WB? Może lepiej od razu PCRa?
    • mój mąż rozpoczął leczenie boreliozy sterydami lekarka która go leczy twierdzi że w ten sposób udało jej się może nie wyleczyć borelioze jak sama twierdzi nie wiadomo kiedy tak można powiedzieć, ale pacjenci ktorych leczyła nie mają objawów od 2 -3 lat i jest to sukces sama znam pania która sie u niej leczy i czuje sie coraz lepiej jak nie czula się od lat wszystko bylby ok gbyby nie fakt że czytalam ze tak sie nie powinno leczyć ale nigdzie nie mogę znależć dlczego ogolnie tylk...
    • sterydy(15)

Czy ktoś z Was miał przepisane sterydy np.w postaci encortonu?
    • Dlaczego sterydy przy boleriozie są szkodliwe.Bo w moim przypadku 2 miesiace po stwierdzonej boleriozie dermatolog przepisał mi encorton gdyż miałem bardzo silne atopowe zapalenie skóry.Potem przez 2 lata sporadycznie smarowałem się maściami sterydowymi na AZS.I jeszcze jedno pytanie.Jakie objawy wykazuje neurobolerioza.
    • Jestem na przepustce, badanie rezonasu magnetycznego wykazało zmiany zapalne w rdzeniu i zmiany w PMR- podwyższone białko. Dali mi sterydy przez 5 dni Solumedrol, ale czuję ze po nim prawie umieram. Czy ktoś by mi powiedział o co w tym wszystkim chodzi? Jestem załamana, myślałam że mam Borelioza (większość objawów, + W. Blot), a oni stwierdzili że to odczyn zapalny i dali sterydy. Czy zakażenia Borelią też wykazują proces zapalny? czy sterydy to dobre rozwiązanie czy pownnam dostać...
    • po kilku miesiącach znów wracam do tematu boreliozy.w marcu rozpoczęłam leczenie doxy , miałam przejsc na biotraxon.nie znalazłam nikogo kto by mi to podał,prywatnie mnie nie było stać.po doxy nastąpiła poprawa,mogę powiedzięć w 80 %.uwierzyłam że to wystarczy .postanowiłam zakonczyć na doxy i wmówiłam sobie że skoro tylu lekarzy twierdzi że standardowe leczenie wystarczy to może i u mnie tak będzie.niestety.wszystko zaczyna się od nowa.straciłam siłe w rękach do tego stopnia że...
    • zakładam, że mam boreliozę. Czy w tym wypadku jeśli w przyszłości rozpocznę antybiotykoterapię, będę musiał odstawić testosteron, który przyjmuję już ponad rok? Czy przyjmowanie tego testosteronu jest błędem? Czy powinienem z niego definitywnie zrezygnować?
    • Czy ktos cierpi na borelioze stawowa? Jakie moga byc objawy? Moj problem zaczal sie 10 tyg temu. Obudzilam sie ze spuchnieta kostka i malymi, niebolesnymi plamkami z przodu lydki.Mialam stan podgoraczkowy i nocne poty. Oceniono to jako pogryzienie przez meszki i przepisano steryd na 7 dni. Po tym czasie kostka puchnie bardziej, dodatkowo kolano, lokiec i lekko biodro. Szpital- diagnoza sarkoidoza?Nie ma zmian w plucach, oczach ani powiekszonych wezlow chlonnych. Do domu wracam z...
    • Reumatolog przepisala mi zastrzyk ze sterydami ,czy mieliscie tez.Powiedziala ze w moim przypadku to jedyne wyjscie ,ze bede miala spokoj na pol roku.Poczytalam sobie skutki uboczne i mam dosyc.A tak wogole to nie mozna z ta lekarz porozmawiac.W dalszym ciagu mam bole stawow , bole gardla i ta przekleta goraczke i oczywiscie bole glowy.Tak jak pisalam wczesniej mam borieloze stawowa 2 stopnia.Najgorsze ,ze musze jakos dotrwac do konca roku szkolnego nie moge brac juz chorobowego ....
    • W Polsce na stwardnienie rozsiane choruje ok. 40.000 osób, ale tylko ok. 5% ma szansę, by skorzystać z leczenia refundowanego przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Dostęp do nowoczesnych terapii jest jeszcze bardziej ograniczony. [u]Pacjenci decydujący się na takie leczenie są zmuszeni sami ponosić koszty terapii[/u]. [b]dla nas to też nie nowość :/[/b] Polska pozostaje jedynym w Europie krajem, który nie ma programu kompleksowej pomocy chorym na SM, a leczenie nie jest w jednolit...
    • oko(10)

Witajcie, Nie wiem, co robić. Od paru dni odczuwam ból przy poruszaniu okiem a od wczoraj zaszło mi ono mgłą. Wylądowałam na ostrym dyżurze-podejrzewałam, że to zapalenie nerwu wzrokowego-ale okulistka to wykluczyła. Od kilkunastu lat mam podejrzenie rozwijania się w tym oku zwyrodnienia plamki żółtej, ale ostatecznej diagnozy nie mam (angiograficznie nie ma raczej progresji). Okresowo widzę gorzej na to oko tzn. generalnie ono jest słabsze, ale ta nieostrość czasem się nasila (np. po ster...
    • Wynik PCR RT wykazał pozytywną jedynie bartonellę. Czy leczyć to, czy zostawić w spokoju skoro pacjent dobrze się czuje?
    • Witam! Pisze tutaj, poniewaz jestem z Zielonej Gory, a nikt tutaj nie za bardzo wie jak pomoc. Moja zona od pol roku zle sie czula, miala zle samopoczucie, bole glowy, bole brzucha, byla nerwowa. Od okolo miesiaca stan na tyle sie pogorszyl, ze piec razy bylismy na pogotowiu i w szpitalnej izbie przyjec. Niestety odsylali ja z kwitkiem. Zadne leki przeciwbolowe nie pomagaly. Pod koniec dostala paralizu twarzy i nogi, nasilily sie bole glowy oraz bole karku. Po kilkukrotnym przyjezdzie ...
    • Od kilku miesięcy puchną mi palce dłoni i stóp, co wywołuje duży ból, a po jakimś czasie opuchlizna ustępuje i ból również. Od kilku dni jeden z palców dłoni spuchł , hmmm... powiedziałabym ekstremalnie - wygląda jak bombka choinkowa. Czy BB lub CPN mogą wywoływać takie objawy? Czy ktoś z Was ma tez cos takiego? Jeśli okaże sie, że obok BB, CPN i innych świnstw ktorych nie moge wyleczyc, mam jeszcze RZS to już sie chyba załamie - zresztą RZS leczy sie sterydami, a sterydy przy BB sa ...
    • tinyurl.com/2kcy3j
    • Mam takie pytanie może się dowiem czegos więcej. We wrześniu miałem stwoierdzoną boreliozę, biorę antybiotryki ale niestety od 10 lat leczę sie na astmę i tu się pojawia problem ponieważ jedną z podstawową grupą leków stosowanych w leczeniu astmy sa sterydy niezalecane lub nawet przeciwskazane w leczeniu boreliozy. Nie wiem co robić poniewaz próbowałem nie brac leków na astmę niestety jestem zmuszony do wznowienia przyjmowania sterydów i nie wiem co mam robić?
    • witajcie, chodzi o mojego znajomego, ma potwierdzona "borelke" Western-Blotem... to juz wiemy, trzeba bedzie zrobic koinfekcje w Poznaniu dziwi mnie fakt ze jest strasznie chudy, ma prawie niedowage (jeszcze kilogram, dwa i łapałby sie w niedowadze), ma prawie 1,8m wzrostu a wazy 60 kg i jest przy tym bardzo oslabiony, nie ma praktycznie sily mial ktos moze z was podobnie?
    • Mam nadzieję, że adminowie mnie nie zbesztają za zakładanie nowych wątków. 80 letnia Babuleńka miała w sierpniu kleszcza na nodze i duży rumień. To na pewno nie pierwszy kleszcz w jej życiu. Została przeleczona przez 10 dni jakimś antybiotykiem, niestety nie wiem czym, ale to chyba w sumie nie jest ważne. Ostatnio Babcia zachorowała na zapalenie płuc (pobyt w szpitalu - tam mimo próśb rodziny nie chciano zrobić jej bada w kierunku bb), zrobiła się strasznie słaba, bolą ją stawy, nogi, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się