Dodaj do ulubionych

Stomatolog

19.09.10, 08:17
Wczoraj podjąłem decyzję o wymianie wszystkich plomb. Stomatolog wypełniła standardową informację ,głównie o HCV Na pytanie czy przechodziłem HCV odpowiedziałem tak, nawet nie mrugnęła okiem. Jednak można trafić na normalnych lekarzy - zdarzają się ;-)
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: Stomatolog 19.09.10, 14:16
      Tak sobie pomyslałem, że nigdy nikomu nie poleciłbym lekarza stomatologa, który odmawia leczenia osoby z HCV. Nie dlatego, że to burak ale, że nie douczony i zdaje się niebezpieczny. Skoro inaczej traktuje tych z HCV i tych bez to może oznaczać iz stosuje inne, mniej rygorystyczne środki ostrożnosci w stosunku tych którzy teoretycznie nie maja HCV. Teoretycznie bo np. mogą o tym najzwyczajniej nie wiedzieć. Takie traktowanie zwiększa niebezpieczeństwo dla ludzi bez HCV...
    • kiepski476 Re: Stomatolog 19.09.10, 14:20
      Normalny stomatolog – bo ma właściwy sprzęt i stosuje wymagane standardy profilaktyczne.
      Ja trafiłem m.in. na stomatologa, który był znajomym znajomego i przyznał się, że jego autoklaw nie bardzo gwarntuje skuteczną sterylizację, więc pacjenta z HCV przyjmuje jako ostatniego, a najchętniej to sprawiłby sobie dla niego odddzielne narzędzia.
      To była ostatnia wizyta u niego – przecież on mógł mnie zarazić całym możliwym paskudztwem.
      Jest to dobry test: Mówisz o HCV. Jeśli stomatolog wzrusza tylko ramionami – jest bezpieczny. Jeśli zaczyna gwałtownie coś kombinować – trzeba wiać od niego, gdzie pieprz rośnie.
      • bananarama-live Re: Stomatolog 19.09.10, 18:34
        Racja. Moja tylko zapytała " jak leczenie" odpowiedziałem " minus " ona " i bardzo dobrze" :-)
        Przy następnej wizycie ,zahaczę o temat WZW
      • clean1 Re: Stomatolog 20.09.10, 00:09
        Ha... No tak. Ja "zatroszczyłem" sie o tych którzy HCV nie maja ale masz racje ta sytuacja dotyczy każdego (czy z HCV czy bez czy z iinym paskuctwem). Taki stomatolog może zarażać wszystkich wszystkim. Brrrrrrrr.............
    • Gość: wirrus Re: Stomatolog IP: *.static.icpnet.pl 23.09.14, 09:04
      tu nie chodzi o ból tylko o wirusa którym cię moze zarazić
      • Gość: juliaaa Re: Stomatolog IP: *.jmdi.pl 23.09.14, 18:33
        Moja dentystka założyła 3 pary rękawiczek... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka