Forum Nauka i edukacja Savoir vivre
ZMIEŃ
      stosunkach

stosunkach

(7 wyników)
    • Student na zajęciach z języka, kwestionował zaliczenie, nie tyle kwestionował co pytał, czy za to zadanie nie powinno być policzone więcej punktów i czy rzeczywiście jest źle rozwiązane, bo według jego wiedzy wynika, że nie. Pani niechętnie odpowiadała i w końcu wypaliła-JEST pan niegrzeczny. Ale ja się tylko pytam, czy tak być powinno-odpowiedział. No nic cisza. Jak z takimi ludźmi rozmawiać? Co kolwiek by niepowiedzieć, czy wdać się w dyskusję, która ma na celu wyjaśnienie zachowania, może ...
    • Pytań będzie kilka, najpierw jednak tło sytuacji. Mam narzeczonego, narzeczony z kolei - brata i bratową. Brat i bratowa nie lubią mnie bardzo, nasza znajomość zaczęła się jak u Hitchcocka - trzęsieniem ziemi, później było już tylko gorzej. Chciałam kiedyś im też w czymś pomóc, zrozumieli to zupełnie na opak, ogólnie była wielka awantura. W każdym razie - brat narzeczonego na moje maile nawet nie odpisuje, ignoruje mnie, blokuje mnie na różnego rodzaju portalach społecznościowych, mojego istn...
    • Witam Mam, takie pytanie: - jak traktowane jest slowo "pa pa" na pozegnanie w rozmowie np. tel wypowiedziane przez pracownika(kobieta) do przelozonego(mezczyzna)? Czy jest to wg Was neutralne pozegnanie czy ma juz jakies inne zabarwienie? Pozdrawiam T.
    • Człowiek kulturalny powinien odwzajemnnić uściskiem wyciągniętą do niego dłoń. Czy zawsze ? np. w publicznej toalecie.
    • Mam problem z odejściem od "Ty"... Wiem, że to duzo trudniejsze niż przejście na "Ty", ale czasami nie da się uniknąć tego "błędu"... Jak zwracać się do osoby w zbliżonym wieku? Osoba ta była mi kiedyś bliska, dziś nasze relacje są bardzo chłodne z tendencjami do mroźnych... I nagle okazuje sie, ze czasami musimy ze sobą współpracować w biznesie. Czy przejście do formy "Pan/Pani" jest dopuszczalne?
    • jak w temacie. Kompletnie nie wiem jak sie zachować. Stosunki miedzy nami jak narazie OK- kontakt tylko telefoniczny... Zatem - czy wypada, czy teściowa tego oczekuje bym złozyla jej zyczenia z okazji Dnia Matki ??? Moim skromnym zdaniem - to zbyteczne, mąż na pytanie moje o ten problem odpowiada " zrobisz jak zechcesz.. " Prosze o swoje opinie - to już niedlugo.
    • Właśnie zostałam dyrektorem, w dość młodym wieku, a przez podległych mi dyrektorów jestem uważana wręcz za małolatę. Oni do siebie mówią po imieniu, a do mnie "pani dyr.", ostatecznie "pani J" - z imieniem. Różnica wieku - średnio 25 lat. Wolałabym, żeby zwracano się do mnie po imieniu (mówcie co chcecie, jest wtedy lepsza atmosfera w pracy), tylko nie wiem, czy mnie uchodzi to zainicjować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się