strach

(44 wyniki)
  • dziewczyny jak sobie radzicie zmysla o ciazy,boicie sie porodu powiklan jakie moga byc w trakcie ciazy?wiem ze nie musza byc powiklania ale..Myslimy z mezem o dziecku,ten rok dalismy sobie na dzidziusia ale ja mam stracha boje sie panicznie porodu obowiazkow powiklan.choc kocham dzieci i mam troje chrzesniakow i jak byli mali to opiekowalam sie nimi tak jak swoim ale jakis strach mnie opetal.co wy myslicie jak dajecie rade moze wy nie macie takich obaw jestescie odwazniejsze...
  • Usłyszałam o chorobie na którą cierpi pewien nastolatek. Polega ona na ustawicznym lęku, obawie co stanie się w przyszłości, osłabione sa też kontakty interpersonalne. Takie dziecko nie jest zdolne do nauki w normalnym środwisku klasowym. Wiecie jak nazywa sie ta choroba? Bardzo potrzebuję pomocy!
  • Urodziłam 5 miesięcy temu i ciągle się boję,że mogę znowu zajść w ciążę.Może to trochę głupie ale czasami nawet wydaje mi się,że mam różne objawy.Czy Wy może też tak macie lub miałyście?
  • Cześć dziewczyny. Ten post chciałam dedykować wszystkim - mniejszym lub większym - potencjalnym pacjentkom u ginekologa. Dlaczego potencjalnym? Ponieważ wiem, że wiele z Was, tak jak i ja kiedyś, boi się wizyty u tego typu lekarza. Powody są różne: wstyd, strach przed wyśmianiem, obawa że ginekolog nakrzyczy i wiele innych. Ja też zwlekałam bardzo długo z wizytą. Przyplątało się do mnie jakieś świństwo i kilka lat było nieleczone z powodu strachu przed wizytą. Z powodu mojego st...
  • Mam dwoje dzieci, oba porody zakończyły sie cięciem cesarskim. Nie zdecydowłabym sie juz na kolejne dziecko,zreszta ,lekarze również mi to odradzają,ze względów zdrowotnych.Po drugim porodzie miałam założoną wkłądke domaciczną, co skonczyło sie niezbyt przyjemnie ,po trzech latach jej stosowania usuwano mi ją w szpitalu pod narkozą, ponieważ lekarz nie był w stanie dostac sie do niej pod znieczuleniem miejscowym( nie mówiąc już o zwyczajnym usunieciu jej w gabinecie lekarskim).P...
  • ...przed chorobą". Strasznie się boję badań u ginekologa. Byłam do tej pory (mam 19,5 roku, nie współżyłam jeszcze) na badaniu może góra 4 razy. Bardziej się boję samego badania, niż tego, że mogę być chora na coś. Ale jednocześnie płakać mi się chcę jak sobie pomyślę, że kobieta powinna robić sobie badanie ileś tam razy w roku. Już nie wspominam o jakichś tajemniczych urządzeniach wprowadzanych do pochwy głęboko. Bo na razie jak miałam badania, to ginekolog badała mnie raczej pł...
  • Ostatnio odczuwam dziwne bóle, a mianowicie ból w dole podbrzusza promieniujacy do krzyza oraz tkliwosc piersi...co jakis czs mam rowniez zgage i lekki slinotok, wydaje mi sie ze mocniej odczuwam zapachy..Boje sie czy to nie jest ciaza,ale od stosunku mialam 2 raczej normalne miesiaczki w terminie(pms, bóle brzucha),robilam ost 2 testy i wyszly negatywne. Jednak wciaz sie boje,nie wiem czy te objawy moga byc przyczyna zblizajacego sie okresu(ktory mam miec za ok 5 dni) i moga byc nasilo...
  • Może to głupi wątek i nie powinien się znaleźć na tym forum. Dziewczyny jak mam sobie poradzić ze strachem? Może to głupie ale ja panicznie boję się...psów. Lęk jest tak wielki że uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie np. wyjście na spacer itp. Nigdy mnie żaden nie ugryzł ale wiele moich znajomych tak, byłam tylko kilkakrotnie zaatakowana.
  • Za kilka godzin idę a usg piersi. Mam 30 lat, dwoje dzieci, które karmiłam w sumie 40 miesięcy, jedno 20 i drugie tyle samo. Dwa miesiące temu odstawiłam córkę a niedawno wykryłam jakiś wałek w piersi tuż przy paszce. Nie wiem co to może być ale spędza mi"to" sen z oczu. Do tego dochodzą czarne myśli i wizje przyszłości. Jak to jest, że po tak długim karmieniu może "coś" się utworzyć w piersi? Mam nadzieję, że to nic złego ale zawsze jest to ale... Pozdrawiam
  • Mam małego stracha ... jestem na 10 dni przed okresem, a już strasznie się czuję. Nie martwiłabym się tym tak bardzo, bo takie złe samopoczucie na kiolka dni przed @ mam juz od kilku miesięcy. Tyle że teraz nie wiem, czy są to poprostu objawy napięcia przedmies. (nabrzmiały brzuch, piersi, ogólnie złe samopoczucie, uczucie podwyższonej temp., etc), czy też może ... ciąża ... (po stosunku prezerwatywa została w środku, byłam wówczas 12-13 dzień cyklu, cykl ok. 28 dni) Może tak bard...
  • jutro mam mieć zakładaną wkładkę domaciczną Nova T 380...zdecydowałam sie po bardzoooo długim namyśle, analiz, czytania "lektur" na ten temat, wizyt i rozmów z ginekologiem (nie moge brac zadnych hormonów, w ciąży cholestaza zakonczona cc- pomyslnie, żółtaczka i watroba "wrak" to tak pokrótce) ALE boję sie strasznie! tego bólu przy i po zakładaniu, zeby nie wypadła(piszecie tu że może)no i że tampony odpadają(cały czas używam)i wogóle...muszę założyć bo nie mam wyjścia prezerwaty...
  • Trzy dni temu poczułam ból w prawej piersi,coś jak bym miała bolacego siniaka od uderzenia.Sutek w tej piersi jest bardzo wrażliwy nawet na dotyk materiału.Badałam sobie piersi i raz mi sie wydaje ,że coś tam czuje innym razem,że nie,że to moje żebra ,bo piersi mam bardzo małe.W tym roku kończę 35 lat,rodziłam raz ale nie karmiłam.Wiem,że musze zrobić USG ale czy u zwykłego ginekologa czy czy u jakiegoś specjalisty od usg .Akurat siedze w domu bo za dwa dni mam egzaminy i zamias...
  • Czy ze mna jest cos nie tak? Zbliza sie kolejne badanie ginekologiczne, a mnie juz rosnie cisnienie. Jak pokonac to uczucie? Mam 28 lat i zawsze bylo to problemem, zwlaszcza, ze teraz ide do innego lekarza i jeszcze do mezczyzny.
  • Siemka! Mam 20 lat i byłam raz u ginekologa, ale nie 'dalam' sie calkowicie przebadac...nie wiem czemu ale boje sie ... dla mnie jest to bardzo nie przyjemne badanie ;/ pomozcie ... co mam zrobic zeby mniej bac sie wizyt u ginekologa? Dzieki
  • Mam 24 lata, jeszcze nie współżyłam. Boję się rozpocząć współżycie, chociaż na razie nie jestem w stałym związku- a tylko w takim mogłabym się zdecydować. Mam obawy przed zarażeniem hpv...bo skąd mogę wiedzieć czy partner nie będzie zarażony i z kim wcześniej współżył? poza tym po rozpoczęciu współżycia dziewczyny mają więcej problemów ginekologicznych, trzeba częściej robić cytologię itd... obawiam się tego. Z 1 str to przyjemność , z 2- nowe kłopoty. Czy mężczyznę można przebadać na o...
  • dziś podczas badania ginekologicznego lekarka wykryła u mnie b.dużą,krwawiącą nadrzerke i jeszcze coś... pobrała cytologie wyniki za tydzień ale rzekła że wygląda to b.nieciekawie, poza tym w trakcie badania b.mocno krwawiłam. Dostałam czopki i mam czekać... może ktoś mnie prztulić/pocieszyć że nie będzie.... jestem maa 2 małych dzieci i naprawde mam pietra. Chodze regularnie do gina,badam się a tu.....w mojej rodzinie zarówno mama jak i babcia jak i siostra miały raka, mama i b...
  • Poszłam wieczorem spać...już się dziwnie czułam, leżę koło męża i córki, nagle czuje ból w klatce piersiowej kłuje i kłuje, duszno mi, nie moge oddychac, lece do okna, troche przechodzi. nagle robi mi sie potwornie zimno, mam dreszcze, ruszyć sie nie mogę, kręci mi sie wgłowie mam mroczki w oczach, wymiotowac mi sie chce i sobie myśe boszzzeee co sie dzieje??? w końcu zasnęłam. Rano budze sie z takim ściskiem, że ledwo oddycham,,powiem Wam wystraszyłam sie na maxa...jejku
  • Jestem typem schizowiczki. Pocieszcie mnie jakoś. Mam odczekać dwa cykle i zrobić kontrolne USG. Strasznie się boję. Pozdr.
  • Od niedawna ucze sie npr. W tym miesiacu wzielam sie pozadnie za obserwacje. Z moich obserwacji (skok temp i sluz) wnioskuje ze jestem juz w III fazie wiec moge kochac sie bez zabezpieczenia. Mam juz tydzien podwyzszona temp a 5 dni temu mialam szczyt sluzu. Jednak boje sie kochac bez prezerwatywy:( Boje sie ze cos mi sie pomylilo i ze jednak moge zajsc w ciaze. Czy jezeli mam juz tydzien wyzsza temp to NA PEWNO jestem w III fazie? Jakos boje sie ze NPR nie dziala:( Wiecie jak prz...
  • oddawała któraś z Was szpik? ja sie zastanawiam (jako dawca niespokrewniony)..fajnie by było porozmawiac z kimś kto juz oddał..:) co o tym w ogóle myślicie?z tego co ja sie zdążyłam zorientować wiele ludzi jest kategorycznie na "nie"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna