-
Pracowalam w pewniej formie.Facet nie dosc,ze mnie wykorzystal,pieniedzy nie wyplacil,kazal robic nadgodziny,wyzywal,ublizal,nawet podteksty erotyczne uzywal,wynajmowalam od niego mieszkanie-kazal wyprowadzic sie w zimie o 19ej(praca w drugiej czesci Polski),to jeszcze zwolnil(za porozumieniem stron).Napisalam do niego do Inspekcji,oni skierowali do rzecznika odpowiedzialnosci zawodowej.Bylam przesluchiwana u tego ostatniego i pomowilam szefa o wiele niezgodnosci,nieuczciwosci wzgl.klientow.J...
-
Sprzedalam z firmy 2produkty,rzedu 51zł za calosc.Ze stanu magazynowego te 2sztuki mial "sciagnac" szef.Ja mialam odddac te pieniadze do kasy i wpisac do zeszytu ale...Do zeszytu wpisalam a mielismy b.duzy ruch w pracy,duzo roboty i nie pamietam czy te pieniadze dolozylam do kasy czy nie.A nie chcialabym dokladac z wlasnej kieszeni czyli 2razy placic za ten towar.I jak to rozwiazac?Jak wyjdzie na jaw,ze pieniedzy nie wlozylam,to wstyd jak cholera.Nie mam jak tego sprawdzic,musialabym szefowi ...
-
Tak mnie naszło po obejrzeniu rano tvn24 ;) i materiału o padających liniach lotniczych.
Jedną z pasażerek tych linii miała być Henryka Krzywonos, oczywiście nie poleciała a że jest osobą publiczną to dziennikarze mieli ułatwione zadanie do wykonania ponieważ zapewne ochoczo zgodziła się na nakręcenie materiału.
Na materiale widać jak kobieta opierdziela pracowniczkę tychże linii lotniczych. Dziewczyna reaguje prawidłowo nakazując wyłączenie kamer dziennikarzom, oczywiście nie dociera wi...
-
co można kupić szefowi na imieniny? ma to być jakiś niedrogi drobiazg, ale z gustem. Podkreślam, że nie jest to forma lizusostwa, po prostu fajny z niego człowiek i chcę mu coś kupić. Pracujemy w biurze, więc zastanawiałam się nad jakimś ładnym długopisem, ale nie wiem czy to nie przekroczy mojego budżetu(ok.30zł)co myślicie?
-
Ze dwa miesiące temu była u nas w pracy niemiła sytuacja. Pani klientka złożyła skargę na moją koleżankę. Ta klientka zrobiła kiedyś wcześniej mojej koleżance awanturę, a nie miała racji, widać było, że było jej głupio, ale "przepraszam" nie przeszło jej przez gardło, taki człowiek. Chodziło o to, że oskarżyła moją koleżankę o kradzież dokumentu, który potem znalazła. No i dwa miesiące temu znalazła pretekst, żeby znowu dziewczynie dokuczyć, naskarżyła na nią szefowi. Szef za tą moją koleżank...
-
i znów popsuł mi dzień :( Kto jeszcze ma szefa furiata?
-
Jeszcze obecny w zasadzie...Jak odejść z pracy coby szefa nie urazić? może dla
większości to nie problem ale mąż pracuje u człowieka który pokłada w nim
ogromne nadzieje na przyszłość, traktuje jak syna, w pełni ufa, nie raz robił
nam jakąś przysługę, znam bardzo dobrze mnie i nasze dzieciaki, pamięta o nich
choćby na dzień dziecka, nawet w AC służbowego auta którym mąż jeździ mnie na
kierowcę wpisał bo od czasu do czasu ja go prowadzę (oczywiście szef wyraził
na to zgodę), a przede wsz...
-
[b]Jak powiedzieć o ciąży szefowi?[/b] Bardzo prosto
Kochanie będziemy mieli dziecko
BDW emama to najzabawniejsze forum GW
-
I jak sobie z tym radzicie?
Ja zacznę; moja szefowa jest niesprawiedliwa, dobra jest dla tych pracowników, którzy jej wchodzą w t...k, nie docenia tych, którzy rzetelnie pracują jeśli nie są lizusami.
Uwielbia donosicielstwo nazywając je "dzieleniem się spostrzeżeniami".
Nie potrafi panować nad emocjami, jeśli ma zły humor (co niestety zdarza się dość często) wyżywa się na podwładnych. Ogólnie nie fajna jest i jej zachowanie powoduje, że większość pracowników nie lubi przychodzić do pracy.
-
Gdy dzis otwarłam dzrzwi do biura wyskoczyły na mnie i koleżankę 3 haskie. Psy należą do córki szefa, która mieszka nad biurem. Uciekły oczywiscie i troche czasu mineło zanim udało sie je nam wyłapać (ja, kolezanka i właścicielka psów). I jest problem bo jeden zagryzł sąsiadowi 7 kaczek i dziewczyna żąda od nas pokrycia kosztów. Szefa jeszcze niema i nie wiem jak on zareaguje. Dla mnie to jakiś abstrakt, co te psy robiły w miejscu pracy, przeciez nas tez mogły pogryź. Jak mamy teraz z koleżan...
-
witam,
Muszę się wyżalić... Jestem w pierwszysm trymestrze ciązy. Moja
firma z końcem m-ca sie zamyka. Bankrutuje właściwie. Szef zrobił
sie nie do wytrzymania. Każdego pracownika obarcza winą za swoje
błędy w wydawaniu pieniędzy tylko nie siebie. Wie ,że jestem w
ciąży. DZiś przyszedł do biura chory (kaszel, katar), non stop
kaszłe i prycha... poprosiłam czy jest możliwość ze wzgledu na moją
ciąże żeby przeniósł się do swojego gabinetu , który stoi pusty.
Żaczął na mnie pokr...
-
poinformowałam, że jednak nie wracam do pracy, bo odrzucono moje podania w
dwóch żłobkach
niania nie wchodzi w grę
no i po pewnym czasie jednak miejsce się "znalazło", tam, gdzie wcześniej mnie
odrzucili.
i teraz nie wiem, jak z tego skorzystać, żeby się nie pobrudzić:p
-
hej dziewczyny mąż dziś jechał na urodziny do szefa dzwonił o 17 ,że już jedzie po pracy do niego.
obiecał,że da znać jak będzie wyjeżdzał czekałąm do 23 i nic cisza!!
dzwonie chyba ze100razy do niego nie odbiera nie odpisuje
miałam numer do kolegi z pracy zadzwoniłąm powiedział,że wsadzili go do taksówki o 22 jest już prawie 1 a ja nie wiem co z nim płacze bo on nigdy tak nie robił
nie wiem co zrobić załąmka totalna do tego dziecko mi sie budzi co chwile bo ma kaszelek
obiecał,że nie bę...
-
Od kilku tygodni pracuję w biurze ,razem z właścicielami firmy (małżeństwo), i coraz mniej mi się to podoba.
Bardzo zależy mi na tej pracy, bo fajna ale nie wiem czy dam rade z nimi tam siedzieć.
Codziennie inne humorki,jak nie ona to on.
To migdalenie się ich,cmokanie ,dziwne poczucie humoru itd.
Wracam do odmu i czasami ryczej mi się chce.
Pocieszam się tym ,że muszę się po prostu przyzwyczaić po długiej przerwie w pracy i potem już będzie ok.
Widze ,że narazie sprawdzają na ile s...
-
Teraz jest czas chorób. Wiele osób jest chorych, na zwolnieniu, albo na siebie albo na chore dzieci. Jak na to patrzą wasi szefowie? Mój się krzywi, gdy ktoś jest na zwolnieniu powyżej 3 dni. Chodzicie często na zwolnienia? Ja niezbyt często, różnie, 2 dni raz na 2-3 miesiące, po prostu mało chorujemy, ale co zrobić jak ktoś ma ciągle chore dziecko?
Mi jest trochę szkoda, że zabierają mi te 20% z pensji, więc nie chodzę na 5 dni na zwolnienie ale np na 2 i doleczam się w sobotę i niedziel...
-
nic facetowi nie zrobiłam, a ten mnie nie znosi. Dobrze wykonuję swoja pracę.
Teraz od niego zależy moje życie w firmie. Nie chcę stracić pracy ale mam
wrażenie, że on i tak "już postanowił". Czy mam już zacząć sobie szukać nowej
pracy? Jestem załamana. Co radzicie?
-
Właśnie się dowiedziałam, że jestem w ciąży i nie bardzo mam pomysł, jak rozwiązać ten "problem" w pracy. Sprawa jest dość skomplikowana, bo jestem jeszcze na wychowawczym z pierwszym dzieckiem. Do tego wiem, że szefostwo niezbyt sprzyja kobietom w ciąży i na pewno nie będzie zadowolone z mojego stanu. A na pracy mi zależy, chciałabym tam wrócić po drugim dziecku, choć znając szefa to nie wiem, czy będzie jeszcze dla mnie miejsce... chodzi o to, że chciałabym nie palić za sobą mostów i jakoś ...
-
Czyli kimś w piradzie korporacyjnej wysoko, wysoko ponad głowami. On jest wolny i bezdzietny jesli ma to jakieś znaczenie. Przystojny, elegancki, zadbany, bogaty, bezdzietny i wolny 39letni pracoholik. Jak na Anglika przystało sarkastyczny do bólu, ale mnie akurat szczególnie oszczędza (na co część osób już zwrociła uwagę!), bardzo inteligentny. Ma uśmiech z reklamy pasty colgate i z tego co widzę przez ubranie, ciało z reklamy dietetycznej coli. Nie przepuszcza żadnej okazji kontaktu, szuka ...
-
Dziewczyny zastanawiam się nad zajściem w ciążę ale...
Mam paskudnego szefa podkreślam szefa nie pracę bo praca i współpracownicy
fajni. Szef ów wielokrotnie w różnych rozmowach podkreślał, delikatnie rzecz
ujmując, niechęć do każdego L-4 i ciąż swych pracownic.
I tu jest problem chciałabym ale boję się jego reakcji, docinek i komentarzy
kiedy się dowie o ciąży (niestety bywają one przykre i uszczypliwy to on być
potrafi).
Czy któraś z Was miała podobne dylematy? Jaka była reakcja szef...
-
Czy wy też macie takie akcje w pracy?
Jestem jedną z dwóch dizewczyn, które u mnie w pracy są matkami. Koleżanka
pracuje w księgowości i nie ma doczynienia z PRezesem bezpośrednio, ja
natomiast jako menadzer mam ( niestety) bespośredni kontakt z tym Wałem.
Prowadze mu trzy skomplikowane projekty ( to dużo ), zostaje po godzinach jak
trzeba ( nie zawsze oczywiście), są wyniki mojej pracy ( nie zawsze finansowe
) a on dziś mi mówi że nie mogę wyjść godzinę wcześniej z pracy do domu ( mam
...