Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      szkarlatyna

szkarlatyna

(14 wyniki)
    • Witam, proszę o poradę i wsparcie. Mój syn 6 lat zaczął wymiotować w pon. rano, potem dołączyła się gorączka i ból gardła. Po południu wizyta u homeo - diagnoza angina. Dostaliśmy mercurius solub. 200 i notakehl w kroplach. Po powrocie do domu zauważyłam wysypkę, po kilku dniach czerwony malinowy język - szkarlatyna. Od poniedziałku zatem na zlecenie homeo mercurius i belladonna 200 oraz notakehl w iniekcji (na 3 dni zastrzyki). Stan dziecka polepszył się już w środę - energiczny, brak temper...
    • No właśnie czy można? Jest to przecieżą choroba zakaźna. Jeśli ktoś wyleczył to napiszcie. Czy to jest bezpiecznie leczyć homeopatycznie? Nie wiem co mam robić. Jeden lekarz powiedział że to szkarlatyna a drugi nie potwierdził tego. Może jenak antybiotyk? Córka ma tylko Taki trochę szarlatynowy język .Innych objawów brak. Dlatego mnie zastanawia co to za choroba. Pozdraiam i czekam na wasze wypowiedzi.
    • Witam, synek jest pod opieką homeopaty dopiero od dwóch miesięcy. Po miesiącu stosowania kulek "załapał" szkarlatynę. Nasz homeo stwierdził, że w takim przypadku zawsze podaje się antybiotyk. Przyznam, że zdecydowałam się na kulki aby właśnie uciec od takich rozwiązań. Co o tym sądzicie? Czy rzeczywiście wyleczenie szkarlatyny jest niemożliwe kulkami??? Bardzo proszę o Wasze opinie. A tak przy okazji to bardzo cieszę się, że tyrafiłam na to forum :-) (przyznam, że czytam już o...
    • Byłam wczoraj z córeczką (rok i 9 miesięcy) u lekarza homeopaty. Mała kaszle, ma katar i od 5 dni miała podwyższoną temperaturę w dzień i gorączkę w nocy. Oprócz tego delikatna wysypka na klatce piersiowej i pleckach i wyraźniejsza na szyi. Lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie szkarlatyna. Kazał brać L-52 i Pulsatilla. Wcześniej, dwa dni po wystąpieniu gorączki byłyśmy u pediatry, która stwierdziła, że to niewielka infekcja i kazała brać leki przeciwgorączkowe i Clemastinę ż...
    • Witajcie, wysypka córki, o której pisałam w innym poście okazała się objawem szkarlatyny. I teraz muszę wybrać drogę leczenia. Od początku choroby tj od niedzieli dziecko jest na leku konstytucyjnym, gdy lekarz określił juz chorobę dostała dziś Streptococcinum 30CH. Jej stan jest dobry i polepsza się każdego dnia. Boli tylko trochę gardło i jest osłabiona. Nie było bóli brzucha ani wymiotów. Nie wiem czy zdecydować się na antybiotyk. Otoczenie i internet straszą powikłaniami. Czy te p...
    • znalazlam jeden watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=19760&w=55751452&a=55751452 o leczeniu szkarlatyny macie moze jeszcze jakies doswiadczenia? na razie mamy zapisane krople R1, o 13 wizyta u homeo. Maz tylko przerazony, forsuje danie antybiotyku (wszedzie pisza o groznych powiklaniach) no i nie wiem, nie chce przesadzic w zadna ze stron.....
    • Jesteśmy z dala od domu,a córka ma szkarlatynę.Ma ją po raz drugi,ale nie pamiętam co podawałam poprzednim razem.Tymczasem dają jej konstytucyjny,dzwonić do homeo będę dopiero jutro.Ratujcie,bo lekarz straszy nas antybiotykiem.
    • Tak, dopadła Adsia szkarlatyna. Jedynym odstepstwem od klasycznej postaci jest brak wysokiej gorączki. Bierzemy lek konstytucyjny z wody. No i jak się uda, to wpiszemy sie w sukcesy. Czy ktos z Was przechodził już szkarlatynę na homeopatii?
    • czy da się skutecznie wyleczyć?dostaliśmy Notakehl,a ja jestem pełna wętpliwości,czy to pomoże,na razie widać poprawę,ale czy uda sie wyleczyć do końca?doradżcie coś
    • Martwię się potwornie. Olek gorączkuje od piatku. Wczoraj już nie a dzis znowu. Strasznie kaszle, sucho kilkanaście razy pod rząd i płacze przy tym. Nie je, mało pije. lezy i okropnie marudzi. W poniedziałek dopiero wieczorem zaczęlismy stosowac na zalecenie homeopatki leki:Notakhel D5- dwie iniekcje, poniedzialek i wtorek + Mercurius sob 200ch, 3 kulki z wody, najpierw co godzine, w kolejny dzien co dwie, dzis co trzy godziny , oraz dzis dodalam Nothakel 2x 6 kropli. Synek narz...
    • Synek od soboty wysoko gorączkuje. Lekarz najpierw stwierdził anginę, wczoraj doszła wysypka i potwierdził szkarlatynę. Wypisano Duomox, a homeopatka Belladonnę 200 z wody. Podaję tę belladonnę od wczoraj od 15, Synek wciąż wysoko gorączkuje (zbijamy Ibufenem), samopoczucie ma dość marne. To nasza pierwsza poważna choroba leczona homeopatią, stąd mój strach i ciągłe wątpliwości czy dobrze robię. Proszę o wsparcie i poradę. Kiedy powinna być widoczna poprawa, jak ona będzie widoczna- zmi...
    • moja córka miała 19 marca w niedzielę wysoką temperaturę,prawiw 40*,czerwone gardło,ból brzuszka i zwymiotowała.Poszliśmy na pogotowie i stwierdzono zapalenie górnych dróg oddechowych.Dostała augmentin i ibufen.Temperatura spadła,apetyt wrócił,jednak we wtorek wieczorem pojawił się kaszel,który doprowadził małą do wymiotów i temp,37.Rano przy nosku pojawiła się mała około 0,5 cm plamka swędząca,która po 2 godz. zniknęła.Do niedzieli prawie bez kaszlu,bez temperatury,dziecko wesole...
    • ma ktoś dosiwdczenie, które z preperatów homeo mogąpomóc przy zwlaczeniu szklrlatyny U 4,5 LATKA - wróciła po 4 tygodniach, po wyleczeniu 2 dni funkcjonowani - i dziś znów gardło:((
    • witajcie, mój 6 latek ma angine, zaczęło się w sobote od bólu gardłą i gorączki, cały czas jest temp, schodzi jedynie do 38, potem narasta, lekarz przepsiał antybiotyk, a homeopata każe czekac do jutra rana i jak nie będzei poprawy to podać antybiotyk, ale mnie kusi by dziś juz podać, nie chcę\ czegoś przegapić. Moje pytanie: skoro ok. 17 zaczełam podawać: mecrurius sol. 5ch, pyrogenium 9ch, notakehl d5, phytolaca dec. 9ch, to poprawa po jakim okresie powinna być? Niestety poda...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się