Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      szybkie

szybkie

(5 wyników)
    • Czy wegetarianin może: -jeść jajka -pić mleko i jeść sery? -od czasu do czasu zjeść krewetki? Bo chyba nie jestem wegetarianinem. Raz na tydzień dwa zjem też rybkę... Ale małą :-( Najzupełniej poważnie pytam - nie wiem czy to forum dla mnie, czy dla bardziej "ortodoksyjnych" Pozdrawiam jeep
    • Poniewaz to forum kuchnia moze dla odmiany zamiast wzajemnie obrzucac sie blotem ( miesozercy kontra wegetarianie) ktos poda beztalenciu kulinranemu( tj.mnie)przepisy na latwe i szybkie do przygotowania potrawy obiadowe.Idealem byloby aby skladniki niue byly zbyt wymyslne( w okolicy ciezko o wyspecylizowna wegetarianska zywnosc).Pozdrawiam.Aha-prowadze jednoosoboe gospodarstwo domowe.
    • bo bede miala mniej czasu na gotowanie najlepiej weganskie
    • zamiar przekierowania sie na tory zywienia bezmiesnego wywolal we mnie ciekawosc, co i jak gotowac,zeby bylo szybko i smacznie,ale tez niezbyt drogo...znalazlam kilka stronek np.www.vege.pl, mam tez ksiazke na ten temat, a moze Wy sie podzielicie doswiadczeniem.szukam przepisu na salatke z ryzem,jadlam ja milion lat temu-wiem,ze byl ryz, curry, sos majonezowy (moglabym uzyc sojowy majonez)i dalej nie pamietam.zna ktos???
    • potrzebuję szybkiej odpowiedzi na temat konsystęcji tofu wędzonego jest zawsze twarde czy wygląda jak jogurt!jeżeli ma konsystęcję jogurtu to znaczy że jest stare?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się