Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      taktowny

taktowny

(4 wyniki)
    • przeprasza.
    • witajcie jak sobie pomóc..?? jestem dobrym człowiekiem, jestem ciepła, ludzie mnie lubią ale gdy ktokolwiek sie do mnie zblizy i pozna mnie lepiej- czuję, ze robię się nietaktowna -- przykład zalezy mi na facecie;mam 45 lat, on ciut starszy facet w depresji z powodów osobistych i zawodowych a ja pisze mu o moich sukcesach /ten sam zawód/ oraz -ogólnie-o rodzinie, dzieciach.. nie chce celowo wchodzic w szczegóły wiem, ze to co napisałąm moze głupio brzmieć aby opisac proble...
    • Czy niektorym kompletnie brakuje refleksji i wyobrazni, i taktu po prostu sa pozbawieni, genetycznie? Nie mowie o okazjonalnych wpadkach i gafach wiekszych i mniejszych; ani o zalewie emocji; ani o jednorazowej szczerosci -'wygarnieciu' z premedytacja, ktora czasem sie komus nalezy, a czasem nie, bo to historie osobne. Co to jest takt i dlaczego laczy sie z wyobraznia i przewidywaniem? (pytanie z teza) Po co nam takt?... Pozdrawiam
    • Jakie jest Wasze zdanie na temat granic bycia gosciem i goscinnosci wogole? Co moze gosc a czego robic nie powinien? Jak powinien zachowac sie gospodarz ktory przeciez jest odpowiedzialny za zaproszenie goscia do swojego domu? Co dyskwalifikuje goscia do ponownego zaproszenia? Czy np samowolne sprzatanie w domu gospodarza czy tez wykonywanie czynnosci o ktore nie byl proszony gosc jest nietaktem i naruszeniem prywatnosci domu? Czy np uzywanie rzeczy osobistych gospodarza (perfum itp) ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się