-
Znajoma, której sprawa dotyczy uważa, ze tak:(
Ta znajoma mieszka na stałe za granicą i pod koniec swego ostatniego pobytu w kraju pożyczyła ode mnie pewną rzecz, która ma dla mnie wartość sentymentalna - jest to pamiątka po mojej już nieżyjącej cioci. Znajoma kolejny swój przyjazd zapowiedziałam na Boże Narodzenie. I wówczas to miała mi te rzecz zwrócić. Zastrzegła przy tym, że jesliby okazało się, ze będę jej potrzebować wcześniej, to mi ja odesle. No i ok.
Tymczasem dość nieoczekiwa...
-
Musieliśmy wyjechać na kilka dni. Ponieważ w domu został pies poprosiliśmy teścia o nadzór nad całością- karmienie psa, podlanie kwiatów i ogólne doglądanie dobytku.
Po powrocie ku naszemu zdziwieniu dowiedzieliśmy się od osób "trzecich", że podczas naszej nieobecności zaprosil do nas swoją kuzynkę. Kobietę plotkującą, z którą od dawna z tego powodu nie utrzymujemy kontaktów. Nie tylko my- do teściów też nie ma wstępu. Brzydko obmawia i oczernia ludzi. Gdybym się spodziewała "gości" w tym cz...
-
Na mojej poczcie (nie mieszkam w Pl) jest taki zwyczaj jak w
hotelach tj. dzwonek na ladzie. Przychodzę tam i zwykle czekam.
Kiedyś nawet pani "pocztówka" zwróciła mi uwagę, że jest dzwonek i
niepotrzebnie czekam. Ale ja jakos nie mogę się przemóc do
dzwonienia na człowieka. Czy Wy też macie takie dylematy?
-
Witam zacne grono :)
Jest to mój pierwszy post na tym forum, choć uważnie poczytuję je od pewnego czasu i pragnę niniejszym wszystkich powitać serdecznie.
Zwracam się z być może poruszanym już tutaj problemem, licząc na światłe opinie forumowiczów /-ek.
Otóż, mam koleżankę, którą znam już naprawdę wiele lat, niegdyś byłyśmy w bardzo dobrych relacjach i jedna u drugiej potrafiła przesiadywać godzinami, nieraz z noclegiem.
Jednakże od mniej więcej 3 lat nasze kontakty mocno się rozluź...