-
Chciałam się z Wami podzielić moimi doświadczeniami.
Miałam chyba 23 lata i wtedy pierwszy raz w życiu poszłam do wróżki. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tematu więc zapytałam jej czy możemy zacząc od przeszłości bo chcę się przekonać czy na pewno powie mi prawdę.
Wróżka korzystała z kart OSHO-ZEN , pamietam jak dziś, że 4 lub 5 kart dotyczyło przeszłości.
Gdy tylko je zobaczyłam, popłakałam się bo widziałam w nich swoje dzieciństwo i młodość.
Wróżka tylko wszystko potwierdziła.
...
-
Zainspirowała mnie Nielaik do tego wątku a ponieważ jest to temat szeroki to jak na każdym zebraniu ktoś musi zacząć a przy okazji od czegoś zacząć.
To zacznę od podejścia do Tarota – tradycyjnie czy nowatorsko?
Zaczynałam tradycyjnie – dzisiaj się sama uśmiecham jak sobie przypomnę porady, że karty trzeba po każdym użyciu poukładać w kolejności, owinąć jedwabną szmatką (kolory też były podane – ja miałam tylko purpurową), włożyć do pudełeczka czy szkatułki, itp., itd...
-
Od kilku dni jest dostępny do pobrania [b]ebook[/b] zawierający znaczenia wszystkich kart Tarota. Ebook jest całkowicie bezpłatny.
Możesz pobrać tutaj:
tarot.diariusz.net/moj-tarot-znaczenia-kart-publikacja.html
-
Witam ! Niedawno zaczęłam interesowac się Tarotem Aniołów. Znaczenie kart zbliżone jest to znaczeń poszczególnych kart w tarocie , dlatego proszę o interpretację osoby lepiej ode mnie rozeznane we wróżeniu.
Zapytałam , czy dobrym pomysłem jest, aby osoba X pomogła mi w rozwiązaniu pewnego problemu i co za tym idzie - czy pomoże. Wyłożyłam karty. Oto odpowiedniki w tarocie : DIABEŁ-PAPIEŻYCA-PAPIEŻ .
Gorąco proszę o interpretację osoby bardziej doświadczone ode mnie. Dziękuję z góry :-)
-
Ponieważ nie chcę tworzyć masy wątków z moimi prośbami o interpretację, postanowiłam założyć jeden wątek, w którym będę wystawiała kolejne rozkłady, z taką właśnie prośbą.
Od kilku dni jestem posiadaczką Tarota Snów i próbuję nauczyć się interpretować to co karty do mnie mówią, gdybyście były takie dobre i wspomogły mnie w tej nauce, byłabym bardzo wdzięczna.
Z góry serdecznie dziękuję
-
Tarot Apokalipsy
14.06.2011 w warszawskim Tarabuku na ul. Browarnej (godz. 18.00, wstęp wolny, ale wypada kupić choćby herbatkę) odbędzie się spotkanie ze Światosławem Florianem Nowickim, twórcą Tarota Apokalipsy.
arnion.bloog.pl/id,329784186,title,Przeciwnicy-potrzebni-na-gwalt,index.html?ticaid=6c7ba
Chciałabym bardzo być tam, ale mam zajęcia astrologiczne i nie wiem, w co łapki włożyć najpierw :( więc podaję info innym zainteresowanym.
-
Zastanawiam się tak, bo miałam 3miesięczną przerwę w stawianiu kart obcym. I pomocy w interpretacji tu na forum. O odczyt dla siebie się nie martwię, bo tarot był ze mną cały czas.
Jak myślicie? Ciężki jest taki powrót po dłuższej przerwie?
-
Koleżanka wyciągnęła mnie do swojej znajomej, żeby postawić Tarot. Zamiast tego dostałyśmy
rozkład Tarota seksualnego - taki dziwny. Generalnie kobieta mnie nastraszyła, że hej. Czy ktoś miał stawiane coś takiego kiedykolwiek w życiu i czy to się sprawdza ? :) Przyznaję, że jestem sceptyczna jeśli chodzi o wróżby, ale jakoś mi nieswojo ...
-
Tutaj można sobie analizować karty. Lubię tego tarota, za realizm, za odbieganie od tradycyjnego wyglądu RW. W denarach zamiast monet są karty, które wręczają prezenty. Wiele kart pokazuje wszystko poprzez pryzmat drzwi otwartych, zamkniętych, kluczy. Postacie, które się w tym tarocie przewiają należą do świata fantastyki, trochę nawiązują do historii i do czasów współczesnych...
-
Zauważyłam, że filmy fantasy garściami czerpią z symboliki i archetypów ukazanych w tarocie. Tak naprawdę to sama nie wiem: tarot to życie ukazane za pomocą obrazków i symboli i co było pierwsze: jajko czy kura? Znaczy najpierw podania, legendy i mity ujęte w tarocie czy może tarot zaczął żyć własnym życiem i jest teraz inspiracją dla twórców?
Czujka niedawno wspomniała o serialu "Gra o tron" i z ciekawości oglądam pierwszy odcinek. Trudno jeszcze cokolwiek mi powiedzieć o odniesieniach do t...
-
ma ktos do zaproponowania taka str moze?
bo szukam iszukam..i znajduja mi google tylko jakies wrózki i taroty ktore mozna miec za sms itp;)
a ja chce takie cos co komputerowo moge karty postawic i niby to takie samo jak normalnie(jestem zagranica, jeszcze tu troche posiedze..nie mam kart a chcialabym sobie postawic;)
-
Wyłozyłam trzy karty z zapytaniem czy osoba dla mnie ważna się odezwie do konca tydz zeszłgo, wyszla 6 bulaw i jeszcze jakies dwie sprzyjające karty... a tym czasem nie odezwał się... tarot ze mnie zakpił...
-
Przed chwilą :)
Moja mama szukała nowiuśkich kapci, które kupiła bratu. Wcięło, ukradli albo pies pożarł ;D
Żal mi się kobity zrobiło :D i postawiłam karty.
Miejsce:
Jak tam trafić:
Charakterystyczna rzecz:
Mówię mamie, ze przełożyła je gdzieś z pierwotnego miejsca, tam gdzie często się przechodzi, są gdzieś gdzie miejsce jest otwarte tzn nie musi sięgać wgłąb szuflady czy szafki. Pytam się "gdzie u nas w domu wisi krucyfiks albo święty obrazek?" Mama na to: "noooo.... eeee... nig...
-
Za sparwą kilku seriali zachciało mi się kart z wampirami. Jedyna talia, która mi odpowiada to Gotic tarot of Vampire. Ale chyba nie kupię, co sądzicie o tej talii, jak się wam z nią pracuje.
-
nie moge ruszyc z miejsca ..nie wiem co zrobic ..pewnie powinnam zaryzykowac a nie pytac tarota ....zrobilam celtycki na "miłosc" bo mam dylemat , w która strone ruszyc..to nie jest kwestai wybooru kogs kto jest rozkpryszony ale wyboru by kogs nie skrzywdzic i wyboru by samej byc szczesliwa ..no i oczywiscie by ktos mnie nie skrzywdził.
Moim dylematem sa (jak wiadomo zapewne( dwaj panowie moj Stary Baranek i Nowy Baranek ...oboje nie mieszkaja w Polsce....oboje ta sama data urodzenia , rok r...
-
Kto chętny może wylosowac sobie kartę na to pytanie i wpisać do wątku. Zastanowimy się wspólnie dlaczego tak, a nie inaczej :)
Omówiliśmy ten Rydwan i w kolejnych postach. A jesli Miss czuje niedosyt, to możemy dalej gadać :)
To jak, kochani? ;)
-
Miałem przyjemność oglądać James Bonda "Żyj i pozwól umrzeć". Zadziwiło mnie to, że jest tam i tarot. Film ten oglądałem ostatni raz z kilka lat temu i pewnie nie zapamiętałem tego faktu. W serialu "Kości" również jest jeden odcinek z tarotem. Szkoda, że interpretacja była oparta na wyglądzie samej karty.
Ogółem mało znam filmów gdzie tarot jest "atracją dodatkową" fabuły. Intepretacje i tak znacznie odbiegają od przyjętych i znanych mi z podręczników.
Taka dygresja.
Widziałem reklamę pewn...
-
wiecie co znalazłam dzisiaj strone , na ktorej co prawda losuje karty za nas komputer i same AW i tak dla sprawdzenia zrobiłam sobie rozkład by sprawdzic co tez "mądrego" karty mi poiwedza i.......................osłupiałam , te same karty, ktore ja wyciagnełam kilka dni temuw dodoatku zrobilam az 3 rozne rozklady (droga, milosc, decyzja) i wnioskuje ze to chyba prawda , mmozna losowac karty netowo bo to niemozliwe aby 3x pokazaly mi to samo co ja kiedy loosuje osobiscie, --
RW proste
poz...
-
-
Pomyślałam, że tarociści mogą lepiej sprawdzić, co się za danym aspektem, numerem kryje. Próbowaliście opisać w ten sposób planety, domy, liczby? Chyba spróbuję.