Gość: gosc IP: 82.139.156.* 21.12.09, 14:49 poprosze o przepis na tatar z łososia słyszałam ze jest bardzo dobry,Czy trzeba go zmielic czy siekać i jakie przyprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violii2 Re: tatar z łososia 21.12.09, 14:56 trzeba siekać. składniki w zależności od gustu no ale basic to oliwa z oliwy, sól, pieprz, sok z cytryny. Niektórzy dodają tez troszeczkę wódki. Pózniej siekana szalotka, kapary... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb preferuję siekany... 22.12.09, 08:23 łososia siekam, wcale nie za drobno. Do tego posiekana cebulka, koperek, pieprz, kilka kropli cytryny i kilkanaście kropli przyprawy do zup typu Maggi, u mnie najbardziej smakuje ta winiar. Solić juz nie trzeba. A wódeczka jak najbardziej, ale nie do potrawy, a do popijania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: preferuję siekany... 22.12.09, 08:25 aha, w przypadku surowego łososia, tej cytryny i przyprawy więcej. Mniej w przypadku łososia wędzonego, który równie smaczny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x czy dobry? IP: *.unitymediagroup.de 21.12.09, 14:57 taki dobry jak carpaccio z łososia. I tatar i carpaccio najlepsze tylko z polędwicy wołowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: tatar z łososia 21.12.09, 15:06 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,50246570,50246570.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty Witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 15:08 surowego łososia pozbawiasz ości i go ani mielisz,ani siekasz tylko go tak skrobiesz nożem.Nóż może byc ciut tępy,albo ząbkowany, by nie wcinał się w mieso. Roboty trochę ,ale smak ma zdecydowanie lepszy niż mielony czy siekany.Przyprawy jak do tatara. Zamiast części grzybków w occie czy korniszona mozna użyc trochę soku z cytryny. Dobrze jak troche postoi w chłodzie. Wówczas zółtko,oliwa,przyprawy i na końcu sól. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: tatar z łososia 21.12.09, 15:11 Gość portalu: gosc napisał(a): > poprosze o przepis na tatar z łososia słyszałam ze jest bardzo dobry,Czy > trzeba go zmielic czy siekać i jakie przyprawy ? u nas tylko siekany pieprz,sol,cebula i kropka oleju uwielbiamy naturalny smak, Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: tatar z łososia 21.12.09, 21:03 Ja tam lubię posiekany drobno, z sokiem z cytryny, oliwą i koperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś