Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      teatr

teatr

(37 wyników)
    • Ostatnia sztuka - Miłobójcy - to beznadziejna,pozbawiona sensu sztuka na którą szkoda iść.Prawie dwie godziny nudów,bez jakiejkolwiek fabuły,sceneria dno,łaciny podwórkowej pod dostatkiem,ale nie to chyba jest rolą sztuki aby "uświetniać" ją łaciną.Kto wpadł na pomysł aby "takie badziewie" wystawić???
    • Wszystkich miłośników teatru, takich jak ja, z przyjemnością mogę poinformować, że po wakacyjnej przerwie [b]Tatr Nowy w Zabrzu [/b]jużniebawem uruchamia swoją scenę!! Najbliższy spektakl -kapitalna komedia wystawiona będzie już [b]15 września[/b]!! repertuar wykaz nadchodzących wydarzeń w naszym mieście znajdziecie na
    • Wybiera się ktoś do teatru z tej okazji?
    • Zapraszamy na spektakle do Teatru Nowego w Zabrzu. W najbliższy weekend zobaczymy "Modliszkę" oraz "Mój boski rozwód". Modliszka 9.10. godz. 19:00 i 10.10. godz. 18:00 "Modliszka" w reżyserii Zbigniewa Stryja to włoska komedia z wątkiem kryminalnym i zaskakującym zakończeniem. Głowna bohaterka Ewa jest kobietą uroczą i piekną, ale nieszczęśliwą w małżeństwie. Przyjeżdża nad morze, by w samotności wszystko przemyśleć, ale i tu dopadają ją same nieszczęścia. W odludnym zakątku p...
    • Zapraszamy na spektakl "Dziady cz. II", który nie przypadkowo znalazł się w repertuarze Teatru Nowego na dwa dni przed Świętem Zmarłych. II część Dziadów w Teatrze Nowym przygotowała Irena Jun wespół z Jerzym Kaliną. Jest ona dla nich przede wszystkim niezwykłym obrzędem, tajemniczym rytuałem, w którym żywi nawiązują kontakt z umarłymi, świat realny przenika się i zespala z nadzmysłowym, tworzącym universum przebogate w emocje i znaczenia. Niejako warunkiem spełnienia obrzędu jest...
    • Dlaczego parking przy teatrze został zamkniety, ostatnio chciałem kupić bilet na sztukę i nie miałem gdzie zaparkować, plac stoi pusty niezagospodarowany, beznadziejny pomysł, nie miałem się gdzie zatrzymać więc olałem spektakl i pojechaliśmy do gliwic i tam nie było problemu.
    • o co chodzi z zamknieciem tego teatru? bo maja go niedlugo zamknac na czas jakis podobno? czy na stale? o co chodzi, ktos wie moze?
    • Projekt przebudowy sceny i widowni Teatru Nowego w Zabrzu zyskał ze środków unijnych 2 765 415,87 zł dofinansowania, przyznanego w wyniku konkursu w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego. Przypomnijmy, że do tej pory w Teatrze zrealizowano wiele działań o charakterze remontowo - budowlanym i konserwatorskim, m.in. zakupiono nowe wyposażenie, w tym fotele, kotary i kurtyny. Poprawie uległy także warunki techniczne. Obecnie Gmina będzie mogła przeprowadzić...
    • Czy ten nasz teatr jest fajny??Bylem pare razy ale zawsze pusta sala.Czy to chodzi o jakosc przedstawien czy o ludzi z Zabrza ktorych kultura nie interesuje?? Bilety sa taniutkie za 5-20zl to chyba nie wiele?? www.teatrnowywzabrzu.art.pl/
    • CHOLONEK U SIEBIE CZYLI NA ZABORZU CK Wiatrak - Centrum Kultury Alternatywnej Zabrze ul. Wolności 395 2 kwietnia godz. 19:00 www.ckwiatrak.prv.pl ZAPRASZAMY Dom Współpracy Polsko-Niemieckiej zaprasza 2 kwietnia br. o godzinie 19.00 do Niezależnego Centrum Kultury Wiatrak w Zabrzu-Zaborzu. Spektakl "Cholonek" będzie szczególny - także ze względu na wyjątkowość miejsca, w którym zostanie zaprezentowany; odbędzie się bowiem po raz pierwszy w rodzinnym mieście Janoscha, Zabrzu!. "...
    • Stryj powinien zostać dyrektorem Teatru Nowego! To jedyna osoba w tym mieście, która się nadaje na to stanowisko. Może wtedy coś by się zaczęło dziać w budynku przy Placu Teatralnym.
    • teatr (8)

i co teraz zrobi szef instytucji, zeby utrzymac sie na stolku? obstawiamy?
    • Czy ktoś wie coś więcej na temat palącego się samochodu osobowego w poniedziałek rano koło Teatru, przyczyna, ofiary?
    • Swego czasu na tym Forum umieszczałem swoje felietony związane ze skutecznym programem wyborczym MMS. Oprócz wielu komentarzy otrzymywałem także życzliwe telefony oraz maile zachęcające mnie do kontynuacji tego tematu. Pomyślałem, że może faktycznie temat ten parę osób jednak interesuje i dlatego zdecydowałem się go kontynuować od czasu do czasu, może już nie tak regularnie jak poprzednio. Postaram się tutaj objaśnić co nasza kochana Władza ma na myśli jak nie myśli. Dziś pierwszy odcinek:...
    • przeczytałem taką informacje czy ktos wie czy to prawda? www.e-teatr.pl/pl/artykuly/39343.html
    • Na deskach Teatru Nowego sztukę Pinokio wystawił Teatr PRawdziwny prowadzony przez Marię Popławską. Grają najlepsu recytatorzy założonej przez nią Ligi Recytatorów oraz dzieci z Ośrodka przy wyciska, czesto na wózkach, z porażeniem mózgowym. Fantastyczne przedsięwzięcie, doskonała realizacja. Kto nie widział, powinin zobaczyć. Ponadto wystawiono prace fotograficzne uczniów zabrzańskiego plastyka na temat osób niepełnosprawnych. Grawo Gosia Szulik. To konkretne przedsięwzięcia w ko...
    • www.teatrnowy.art.pl/luty07.html Nowa stronka intenretowa;)
    • www.wprost.pl/ar/220219/Matusiewicz-zostanie-slaskim-wojewoda/ Pozostająca w bardzo dobrych relacjach z Panią Prezydent Aleksandra Gajewska z PO zostanie wicemarszałkiem województwa. Gratulacje.
    • czyja willa potrzebuje takiego cuda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna