Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      technika

technika

(8 wyników)
    • Ja na przykład najbardziej lubię malować akwarelami.
    • czesc wam jak poszedl wam egzamin zawodowy z tego przedmiou?ma ktos moze arkusz bo u nas w szkole nie dawali :( a szkoda a praktyczny to neiwiem czy ktos go wogule zda:(
    • jesli ktos zdawal ostatnio egzamin zawodowy to nich napisze jak mu poszedl
    • Jak Wam poszło ?? Wiecie kiedy wyniki ?? Moje odczucia sa takie, ze w tym roku było trudniej niż w ubiegłym.. a ten CIT-8 to nie wiem kto wypełnił :/
    • Niestety, postawiłam na zbyt ambitne jak się okazało kierunki, tzn. analityka medyczna w Poznaniu i Bydgoszczy, nie dostałam się , a wydawało mi się że całkiem nie źle poszła mi matura, niemiecki 86%, biologia rozsz.65%, chemia rozszerz 53%, polski 63%, pozostało mi studium medyczne w Poznaniu na Szamarzewskiego, kierunek technik farmaceutyczny,( zawsze marzyłam o kontynuowaniu nauki pod kątem medycznym :-) )chciałabym zapytać jakie są perspektywy znalezienia pracy w zawodzie farmaceuty...
    • Witam! Zastanawia mnie jeden fakt, i jeśli ktos jest w stanie mi pomóc go przeanalizowac , niech sie w tym wątku odezqwie. Otóz w tym roku prócz absolwentów LO i LP do matury przystępuja równierz absolwenci Techników(dobrze odmieniłem? ;) ) . Jak sądzicie, w jakim stopniu wpłynie to na zaostrzenie sie rywalizacji w trakcie rekrutacji na studia , w porownaniu z rokiem ubiegłym? szczególnie w sprawie rekrutacji na studia techniczne.
    • Jeden z egzaminatorow mowil mi, ze polski (podstawowy) na razie wychodzi o wiele gorzej niz w zeszlym roku. Na 80 prac, ktore sprawdzil , az 21 osob oblalo polski. Kurcez, czy ty w ogole mozliwe? Bo przeciez te 30 % zdobyc to nie powinien byc zaden problem. Moze on prace z technikow czy wieczorowek sprawdzal. Ech, sam nie wiem! Mam tylko nadzieje, ze mojej pracy nie bedzie sprawdzal polonista z elitarnego warszawskiego liceum...
    • wy tu się martwicie o ilość punktów na maturze a uczniowie technikum podchodzą na dużym luzie. Oni wiedzą że prawie sie nie uczyli bo po co , a mature zdadza lub nie - nie ma to większego znaczenia. I z tego też powodu, bardziej nastawiają sie na odpisywanie. Ciekawe ile przypadków usunięcia z sali było w ubiegłym roku. Sugerują nauczycielom, żeby sobie gazetki przynieśli, bo inaczej samochodzik może ktoś uszkodzić, albo jajeczko spadnie przypadkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się