Dodaj do ulubionych

absolwenci techinków

03.03.06, 18:42
Witam! Zastanawia mnie jeden fakt, i jeśli ktos jest w stanie mi pomóc go
przeanalizowac , niech sie w tym wątku odezqwie. Otóz w tym roku prócz
absolwentów LO i LP do matury przystępuja równierz absolwenci Techników(dobrze
odmieniłem? ;) ) . Jak sądzicie, w jakim stopniu wpłynie to na zaostrzenie
sie rywalizacji w trakcie rekrutacji na studia , w porownaniu z rokiem
ubiegłym? szczególnie w sprawie rekrutacji na studia techniczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: leche Re: absolwenci techinków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:16
      nic ?
      • Gość: meneva Re: absolwenci techinków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:09
        no właśnie mnie również to martwi... na pewno będzie ciężej niż w tamtym roku,
        ale nie przesadzajmy :) co ma być, to będzie. Jak sie masz dostać na studia,
        jesteś dobry, to sie dostaniesz, bez względu na to, czy na miejsce bedzie
        przykładowo 5 czy 7 osob!
        • kaja86 Re: absolwenci techinków 05.03.06, 16:10
          Ale chyba nie będzie więcej kandydatów, skoro w tym roku mniej osób pisze
          maturę. Oczywiście trzeba doliczyć tych co poprawiają, ale wczesniej przeciez
          ludzie też zdawali egzaminy po kilka razy. Ogólnie to chyba nie powinno byc duzo
          trudniej i jak ktoś jest dobry to na pewno się dostanie. Oczywiście są rózne
          przypadki losowe, że dobremu uczniowi matura pójdzie źle, ale o tym nie mówimy.
    • Gość: nef_86 Re: absolwenci techinków IP: *.chello.pl 05.03.06, 16:40
      malo kto idzie na studia techniczne i scisle jak sama chemia,fiza,matma...tam zawsze maja wolne miejsca...najbardziej oblegane kierunki to humanistyczne i przyrodniczo-medyczne
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxx Re: absolwenci techinków IP: *.man.busko.pl 05.03.06, 17:26
        smiechu warte

kolezanka pisze i nie wie co pisze

te 100 tys dodatkowe w tym roku to efekt tego ze NOWE matury pierwszy raz zdaja
        uczniowie techników. Niz demograficzny jest w dalszym ciagu.

A uczelnie techniczne jak POITECHNIKI zawsze maja duzo kandydatow.
        • Gość: nef Re: absolwenci techinków IP: *.chello.pl 05.03.06, 18:10
          w moim miescie oprucz informatyki na pilubudzie reszta nigdy nie jest calkowicie uzupelniona...zawsze maja braki co do studentow :P 20 osob czasem mniej przy 1st rekrutacji na drugiej ktos dochodzi jak gdzies indziej sie nie dostal...wiesz moze warszawa jest oblegana i pare innych popularnych miast ale u mnie naprawde malo na polibude idzie
          • Gość: leche Re: absolwenci techinków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:22
            nawet w większych miastach. W gdansku wiele wydziałow miało wolne miejsca po
            pierwszych turach rekrutacji. Ludzie sie boja kierunków technicznych, chociaz Ci
            po technikach chyba jednak zwieksza na powyzszych konkurencje. Choc nie wiem , w
            niektórych technikach matematyka , na spejalnie wysokim poziomie nie stoi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka