u lekarza

(140 wyników)
  • ide niedlugo do dermatologo, bo borykam sie z uporczywym tradzikiem grudkowo-krostkowym. mam 22 lata. od kilku lat nierownomiernie sie lecze, ale dopiero niedawno, po wizycie u lekarza zdalam sobie sprawe, ze nie podoba mi sie sposb traktowania pacjenta. lekarka nie powiedziala mi nic! przepisala tylko antybiotyki, i powiedziala, jak brac. ani slowa o dzialaniu, dlaczego akurat te, jakie moga byc skutki uboczne. nie powiedziala tez nic o codziennej pielegnacji twarzy! spytalam, czy sa ...
  • Na wizyte pojde, jak sie uda, za ponad tydzen, poki co, to okazalo sie, ze na cltrimolazorum jestem uczulona podobnie z gyno-femidozol ( mialam je przepisane wczesniej na wszelki wypadek), ale ich zastosowanie, przynioslo uczucie "palenia". Czy znacie jakies srodki, ktore mozna dostac w aptece i ktore pomoga mi dotrwac do wizyty u lekarza? HELP! poki co to stosowalam: vagical, lactovaginal, lacibios-femina, jadlam jogurty i probowalam tych lekow... dzieki za jakiekolwiek informac...
  • Kiedy i jak często powinnam iść do lekarza? Chodzi mi o profilaktykę.
  • Jestem zła! Często odwiedzam ginekologa, taki już mam organizm,że mimo stosowania wszystkich "złotych zasad" łapię większe lub mniejsze infekcje. I tak było tym razem, zapiekło, zaswędziało więc postanowiłam sięgnąć po maść Pimafucort, która została mi po którymś tam leczeniu. I niespodzianka - pieczenie się potwornie wzmogło, okolice intymne zrobiły się koloru bordowego, ech, myślę sobie - uczuliłam się. Teraz to już całkiem się męczę, dzwonię do przychodni, bo na wizyty prywatne mnie ...
  • witam wszystkich Mam 23 lata i problemy z dlugimi cyklami. Przewaznie moj cykl trwa 35 dni, choc zdarzaja sie rowniez 50 (!). Nie biore tabletek ant, ze wzgledu na to, ze pani doctor kiedys tam sugerowala, ze po przyjmowaniu tabletek cykle maja tendencje do wydluzania etc. Ale do rzeczy. Przed ostatnia miesiaczka mialam 7 dni plamienia, potem nastapila normalna menstruacja, nastepnie znowu brunatne plamienie, ktore trwa do dzis (21 dzien cyklu). Jestem lekko przestraszona, dzis b...
  • wczoraj bylam u ginekologa i nie stwierdzil zadnego zaklazenia ani infekcji a ja zauwazylam dziwne geste biale uplawy w srodku... czy to normalne?? przeciez jak by mi cos bylo to by zauwazyl prawda??
  • Witam, Kilka lat temu mialam wymrazana mala nadzerke. mam 25 lat. okolo 2 - 3 razy ta nadzerka delikatnie mi sie odnawiala i ja leczylam. cytologia zawsze pokazuje 1 grupe....ale dzis bylam kontrolnie znowu u lekarza i znowu po okolo roku delikatnie odnowila mi sie nadzerka. lekarka wziela wydzieline do cytologii, wynik za 3 tygodnie. tym razem cos mnie zaniepokoilo i zaczelam czytac o raku szyjki maciny i wyczytalam ze zaawansowany powoduje bole pecherza i krzyza i ja te objawy mam. j...
  • Czesc, czy chodzicie do ginekologa w spodnicach/sukienkach? Ja zawsze staralam się zakladac wtedy tunikę albo dłuższą bluzkę zeby czuc się mniej skrępowana. Ale jutro mam wizytę o 18.30 a potem umowilam się ze znajomymi na miescie i planowalam zalozyc sukienkę. Ale jakos tak mi glupio sciagac te rajstopy, potem isc boso do fotela. A moze wziąc skarpetki? Niestety tam gdzie chodzę jest dosc maly gabinet, co prawda jest parawan ale lekarz i tak chodzi po gabinecie, np. jak się przebieram...
  • Hej, bylam ostatnio u ginekologa i mialam po raz pierwszy robione USG. Chodze prywatnie, lekarz jest bardzo mily i ogolnie to taka mala, prywatna przychodnia. Niestety, jak lezalam na tej lezance a lekarz robil mi USG to nagle bez zadnego pukania wlazl jakis facet, taki dziadek. On chyba jest wlascicielem tej przychodni, czasem go tam widuje i czasem przyjmuje zapisy telefoniczne. Popatrzyl się,powiedzial przepraszam i wyszedl ale jejku, poczulam się koszmarnie, normalnie mnie zatkało,...
  • Mam problem. Dla mnie olbrzymi. Mój partner chce chodzic ze mna do każdego lekarza- wchodzic ze mna do gabinetów nawet po skierowanie. Dłuższy czas sie opierałam co wywoływało awantury i ciągłe pytania co ukrywam. A ja poprostu źle się psychicznie czuje, jak debil jak mi lekarz wypisuje recepte/ skierowanie na morfoligie a on STOI nad nami. To samo tyczy sie ginekologa, dermatologa- no każdej mojej wizyty gdzies. Teraz sytuacja jest taka ze postanowiłam nie chodzic do lekarzy bo uczu...
  • POTRZEBUJę NATYCHMIAST KONSULTACJI U LEKARZA GINEKOLOGA W WARSZAWIE PRZEROST śLUZóWKI MACICY-PROSZę O POMOC PODPOWIEDZCIE PROSZE
  • Czy byłyście w takiej sytuacji w gabinecie lekarskim lub w szpitalu,kiedy to personel medyczny nie uszanował waszego wstydu,czułyście się potraktowane przedmiotowo i upokorzone?
  • Hej,biorę Yaz 1,5 roku i nigdy wcześniej podobna sytuacja nie miała miejsca.Chodzi o to,że w 18 dniu cyklu wystąpiło u mnie krwawienie(nie plamienie,chociaż kilka razy mi się zdarzyło ,że na bieliżnie znalazłam minimalne ślady ,,brudzeń) i trwa to 2 dzień.Dziwne ,bo nie jest to intensywne krwawienie ,ale widoczna jest czerwona krew.hmmmm...zastanawiam się czy to jest powód aby prędko zjawić się u lekarza ,czy poczekać do kolejnego okresu??
  • i czuję, że mnie potraktował niepoważnie. Boli mnie gardło jak diabli, miałam wczoraj wieczorem temperaturę 38,0, od rana jestem na apapie, a najgorsze to węzły chłonne na szyi. Z lewej strony (mojej) mam "spuchniętą" szyję, nie mogę ruszać głową. Oczywiście boli mnie wszystko jak przy przeziębieniu, ale te wezły to pierwszy raz. Trochę się tym martwię, a pani doktor przepisała mi fervex i tabletki do ssania i coś na zbicie temp. Iść do innego lekarza czy czekać ąż przejdzie (węzł...
  • Czy tabletki nasenne i przeciwdepresyjne moga wplynac na opoznienie miesiaczki?
  • czy ktoś wie, jak się ją leczy?
  • Słuchajcie, mam problem następujący- wybieram się do nowego lekarza,ginekologa. Nigdy nie leczyłam się państwowo, wiem, że kasy jużnie istnieją. Kiedy zapytałam w przychodni powiedziano mi, ze mam przynieść zaświadczenie, ze płacę składki. powiedziałam, że jestem studentką i dowiedziałam się, że muszęmieć zaświadczenie o tym, że rodzice płacą składki. Zdziwiło mnie to, bo we wszystkich innych przychodniach państwowych powiedziano mi, że muszę mieć dowód i książeczkę zdrowia studen...
  • witam, 2 lata temu leczyłam grzybicę paznokci. Paznokcie wyleczyłam. Od niedawna na 2 paznokcich mam brązowe czy tez czarne paski na kawałku płytki paznokcia. Czy to może być powrót grzybicy? Podkreslam, że co tydzień profilaktycznie wsmarowuję w pazurki maść na grzybicę terbiderm bo mam "bzika" na tym punkcie. Wyczytałam też, że to może być objaw włośnicy. Ktoś może mi pomóc? Do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie:/
  • Od kilu dni obserwuje u siebie przykry zapach z okolic intymnych. Jedyne z czym mi sie to kojarzy.. to z wybielaczem. Zapach dość intensywny. Wiem, dziwne skojarzenie...Nie mam żadnych upławów, nic nie swędzi. Co to może być?
  • dziewczyny, doradzcie prosze, czy od torbieli ma sie brzuch jk w ciazy i sie puchnie? mnie doprowadza to do szalu i szukam pocieszenia ze wraz w wchlonienciem brzuch sie zmniejsza i waga wraca do normy! nigdy nie mialam brzucha a teraz jk balon wzdety. help mialyscie tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się