u lekarza

(23 wyniki)
  • Najpierw wymówką był stres, potem pewnie źle określone dni płodne. Przygotowania witaminki, kwas foliowy i co miesięczne starania. Po 4 miesiącach niepokój, wizyta u lekarza i zalecenie 5 razy w tygodniu, bo jeszcze za wcześnie na jakieś badania ... tak bywa, wyjedźcie gdzieś , odpocznijcie. W tym czasie życzenia rodziny i znajomych o to byśmy mieli wiele dzieci, koleżanki z zaokrąglonymi brzuszkami, narodziny kolejnych dzieci w rodzinie ... a tu nic. Kolejne miesiące, opóźniona miesiąc...
  • Byłam wczoraj u lekarza i... okazalo sie w prawym jajniku mam 5 cm torbiel. (8 dc).Juz wiem skad te ostre klucie. Nie potrafie ogarnac myslami jak to wielkie cos tam sie miesci. Czy ktos umie to racjonalnie wytlumaczyc? Kiedy pol roku temu mialam torbiel 4cm to to juz bylo dla mnie nie do ogarniecia.. Oczywiscie mam infekcje. Myslalam ze sie porycze na tym fotelu! No nie mam juz sil do tego cholerstwa! Lekarz wytlumaczyl mi jednak, ze to przez moje problemy endokronologiczne, ze ma...
  • Byłam dzis rano u ginekolga-endokrynologa bo mialam wysoki estriadol w 1 fazie cyklu - aż 645 !. Niestety prof. załamał mnie bo powiedział że to niedobrze, że skróciły mi się cykle do 23-24 dni i że tez niedobrze że taki wysoki estriadol. Nie powiedział, co to dokładnie oznacza, ale że jajeczko powstaje albo niedojrzałe (za młode) albo za stare. Nie wiem co to oznacza bo byłam w takim szoku, ze nie zapytałam. Dostałam Clostilbegyt i mam zażywać w nast, cyklu od 5-9 dnia a 10 dni...
  • Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza. Sama nie wiem, co myśleć. Na monitorze była widoczna taka maleńka fasolka. Lekarz powiedział tak: nie mogę pani dzisiaj powiedzieć, że wszystko jest dobrze, bo zarodek jest bardzo maleńki 10mm. jak na 5 ty tydzień ciąży (bo określił 5 tydzień). Niby wszystkie pozostałe symptomy są ok. Wynik testu jest pozytywny, ciąża potwierdzona na usg, umiejscowiona w jamie macicy, temperatura podwyższona, bolące piersi, częste oddawanie moczu, to, ...
  • oj, jestem cala w nerwach, a to za sprawa mojego lekarza, stwierdzil ze moje pecherzyki, ktore stymuluje do inseminacji Puregonem (folitropina beta) NIEZBYT UROSLY , a ja myslalam ze nie jest zle, dzis jest 8 d.c. a moje pecherzyki maja : w lewym jajniku 11.3mm i 11.6 mm, a w prawym 12.7, endo 6.3mm. co wy na to czy jest faktycznie tak zle?? przeciez do inseminacji jeszcze ok.6 dni. jakie sa szanse ze urosna do dobrych rozmiarow? mam miec jeszcze 2 zastrzyki z Puregonu.napiszcie
  • po raz kolejny urósł samoczynnie pęcherzyk. czy wy to sobie wyobrażacie? myslę sobie, że to i tak duży sukcs. ostatnio w 10 dniu zdaje sie 20 mm a dzisiaj w 13 dc - 24 mm!!!! sam urósł i to nie pusty, bo estradiol mam w granicach 190 jednostek. i jest już kandydat do wzrostu w kolejnym cyklu sama go widziałam :) no i tu zaczyna sie problem - co z tego, ze rośnie jak nie pęka. mam nadzieję, że 10000 jednostek Pregnylu sobie znim poradzi za miesiac.
  • mam pytanie: jak lekarz sprawdza, czy jest sie w ciazy? tzn jakie badania robi i ile trzeba czekac na wyniki? (przy pozytywnym wyniku testu). wydaje mi sie, ze macie doswiadczenie :) z gory dziekuje za odpowiedz!
  • Choc juz po troszę rozstałam się z Waszym forum 4 miesiące temu, ciągle do Was zaglądam. U Was jest zawsze miło, kulturalnie, wspieracie się. Nie to co na forum dla cięzarówek- straszne mają humory i nie daj bóg zadać pytanie co innym niepodpasi, można nawet zwyzywanym zostać. Tak więc podglądam ciągle Wasze forum i wspieram myślami. Żeby się wreszcie udało. Czego życzę Wam z całego serca. I życzę choćby takich paskudnych mdłości jakie mam ja. Ciągle od ponad 4 miesięcy. Całuję
  • Witajcie, Tak bardzo chciałabym Wam powiedzić, że zioła działają, że zdarzają się cuda i że moja nadzieja jest coraz większa. Ale nie mogę. Dopiero dziś piszę bo wczorajszy dzień jak sie domyślacie był przepłakany. Otóż okazało się ze znowu mam torbiel, 4 cm. I znowu czekają mnie zastrzyki, i prawdopodobnie operacja znów. I to nie laparoskopia. Czyli rozetną mi brzuch po raz drugi. Mało tego, okazało się, że nie byłam zbyt dobrze prowadzona po tamtej operacji, 2 lata temu. Teraz t...
  • Nie widać na usg zarodka...dziś 8 dzien po termini miesiączki a dziecka nie widać... Endo jest grube, jestem senna, test a właściwie dwa wyszły pozytywne. Czy to możliwe że go jeszcze nie widać??????????????????? Umieram ze strachu, chce mi się płąkać...
  • Cześć dziewczyny!!! Dowiedziałam się,że mam zespół policyst. jajników. jeszcze nie bylam u lekarza, dlatego wiem o tym tyle co wyczytalam w necie. Napiszcie ile może trwać leczenie, na czym polega i jakie sa szanse na wyzdrowienie i oczywiście zajście w ciążę? Może wiecie gdzie najlepiej trafić do lekarza w Warszawie?. Czy mam się czym martwić? Przepraszam, że zadaję tyle pytań , ale chcę się zorientować, zanim trafię do lekarza. Wiem że na wizytę bedę musiała czekać parę miesiecy...
  • Cześć dziewczyny. Tak sobie siedze i czytam niektóre wątki poruszane na forum no i w związku z tym mam pytania. Piszecie że bierzecie Clo i Duphaston. Jakie działanie maja te tabletki, czy mozna je kupic bez recepty? Staramy się z mężem o dzidziusia i nic. Na razie nie byliśmy jeszcze u lekarza - szukamy rozwiązań na własną rękę. Ja biorę folik a dla męża jakie tabletki aby polepszyć jakość spermy? Pozdrawiam i dziękuję
  • co robić????:(((((((
  • czołem dziewczyny :) długo mnie nie było więc pewnie dużo się zmieniło. Ciekawskim przypominam, ze miałem nieciekawe wyniki badań nasienia i jesli ktoś jest ciekaw to... niestety ale nic się nie zmieniło w tej kwestii. Byłem przez jakiś czas na antybiotykach alen iestety nic nie dało :( Badania powtarzałem i wyniki były te same...... cóż udało mi sie załapać do specjalisty-urologa więc za tydzień będzie wizyta i zobaczymy co powie moze jest jakaś nadzieja... trzymajcie kciuki ;)
  • mhm zastanawiam sie co może byc spowodowane wystąpieniem lekko brazowej wydzieliny. Okresu nie mam ponad 3 miesiace ponieważ mam nieregularne cykle i kilka dni temu pojawiła sie ta wydzielina i myslałam że to okres dostane wieczorem jednak znikła :| no i dziś rano tez wydzielina brązowa wygląda ona tak jak sie konczy okres i tylko plamki lekko brazowe zostaja. No i jest wieczór i nic nie ma dziwi mnie to bo myslalam z ejuz okres bede miala. Wcześniej zawsze po tym dostawałam na d...
  • Jola daj znac byłas dziś u lekarza? I co powiedział ? trzymam kciuki Slv.
  • Dziewczyny, mam mieć w listopadzie 1 zabieg inseminacji. Nic nie wiem na ten temat, może któraś z was mogłaby mi pokrótce wyjaśnić? Jak to wygląda, ile razy muszę w trakcie przygotowań być u lekarza (muszę dojeżdżać ponad 100 km). I jeszcze jedno: lekarz podał mi cenę 800 zł., a ja nie zapytałam czy to obejmuje zabieg wraz z lekami, czy muszę mieć jeszcze jakąś rezerwę? I czy to dużo, czy mało?
  • Tam są państwowe przychodnie leczenia niepłodności. Jeśli macie jakieś opinie o nich to piszcie. O Starynkiewicza napisano już sporo. Ale nie moge się tam dodzwonić i zapytac czy potrzebne jest jakieś skierowanie jeśli tak to od kogo i co z branżową kasą chorych. Po 1 stycznia i tak się pewnie dużo zmieni ale na pewno nie ze skierowaniami. Na Kasprzaka nie wymagaja skierowań, tylko nie zapisuja teraz na nowy rok. Na ten już zapisać się nie można. Kasy chorych nieistotne, na pierwszą wizytę...
  • Zobaczyłam je wczoraj; starałam się od listopada 2003; Od 4 miesięcy na clo i menopurze i wczoraj zrobiłam test i są II grube. Ale nie mam żadnych objawów, nie bolą mnie piersi ani brzuch, ani nic; tylko głowa mnie boli, lekarz kazał przyjść w środę; nie wiem czy wszystko OK, nawet nie potrafię się cieszyć bo do końca w to nie wierzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się