u lekarza

(5 wyników)
  • Wyszłam właśnie z usg tarczycy . Bardzo proszę o interpretację wyników , jestem bardzo zdenerwowana i nie wiem co sądzić a wizyta u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu . Moj opis usg : tarczyca w zakresie obu płatów niejednorodna echogenicznie z licznymi drognymi do 4mm obszarami hypoechogenicznymi bez cech obecności tu. Obustronna widoczna bogata siatka naczyniowa .
  • Witam, czy ktoś może napisać coś o pierwszych objawach wskazujących na oftalmopatię/wytrzeszcz przy GB. Wiem, że może pytanie wydaje się dziwne, bo wiadomo wytrzeszcz to widać na pierwszy rzut oka :) Ale chyba nie jest tak, że wstaje się pewnego ranka i tu nagle oczy są 3 razy większe. Chodzi mi o to, czy są jakieś wczesne symptomy, które mogą wskazywać na początek problemów z oczami? Choruję na GB od ok. 2 lat, w sierpniu miałam podany jod, po ok. 1,5 miesiąca pojawiła się duża ni...
  • Już tydzień po operacji. Wycięty jeden płat zajęty prawie całkowicie przez torbiel i cieśń. Czuje się świetnie. Tryskam dobrym humorem i ogólnym samopoczuciem. Wcześniejsze wyniki: TSH 2,09 i po 5 miesiącach 0,75 poza ogólną morfologia innych badan nie miałam. Samopoczucie w miarę, bywałam senna i zmęczona, wystepowało pocenie się i wypadanie włosów ale bardziej okresowe niż stałe, waga w normie. Teraz jak napisałam mimo stanu pooperacyjnego czuję się świetnie. Wizyta za trzy tyg...
  • tsh - 1,445 (norma 0,38 - 4,31) ft3 - 2,98 (norma 2,0 - 4,9) ft4 - 1,38 (norma 0,82 - 1,63) Czy te wyniki sa ok? Bo to, że sa w normie nie oznacza , że są prawidlowe, zwlaszcza w relacjach pomiędzy sobą. Bardzo proszę o opinie osoby doświadczone, wizyta u lekarza dopiero za tydzien.
  • Wybieram się w przyszłym tygodniu do endokrynologa. Mam zrobione badania prolaktyny i przeciwciała anty-TPO ale niestety z sierpnia tego roku. Jakie dododatkowe badania mogłabym wykanać przed pierwszą wizytą u lekarza, dodam że jest to wizyta prywatna i nie chciałabym tracić pieniędzy bo wolałabym już pójśc z badaniami w garści żeby było już coś wiadomo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się