Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      u lekarza

u lekarza

(6 wyników)
    • Witam jeszcze raz.Wczoraj bylam u endokrynologa.Niestety potwierdzila hashimoto.Wyszlam zalamana.dostalam letrox 25.Ale naprawde sie boje poniewaz lekarka tez potwierdzila ze przy tej chorobie wspolistnieja tez te inne choroby z autogresji.Teraz bede przeczulona i szukala innych chorob,chyba sie wykoncze nerwowo.Pozatym powiedziala ze czasem hashimoto przeksztalca sie w Graves Basedowa,no i juz sie boje ze bede miec wytrzeszcz oczu.Powiedzcie czy hashimoto skraca w pewnym stopni...
    • jejku dziewczyny...to o pomste do nieba wola! Poszlam do internisty do przychodnizeby mi zbadal to cisnienie,moze cos poradził w kwestii dawki(do mojej endo tak rano nie da rady sie dodzwonic) PAni doktor-(sie okazalo ze specjalistka od tarczycy)zerkenla na wyniki TSh 4- bardzo dobre TSH prosze pani-tego sie nie leczy.Na pytanie co FT$ znacznie ponizej normy stwierdzila ze taka moja uroda:) a cisnienie 140/100 takie mialam u niej dzis rano to bardzo dobre cisnienie i ze tez sie ni...
    • stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy. moj wynik TSH przed leczeniem 4,25 (norma 0,4 - 4,0) a teraz po miesiacu zazywania Euthyrox'u , dawka ok. 0,37 na dobe wynik TSH to 0,03... Wizyta u lekarza dopiero za jakis czas i nie wiem czy lepiej zmienszyc dawke czy odstawic lek... Czy moze to normalne??? z gory dziekuje za odpowiedz :(
    • nie potrafie sobie sam wytłumaczyć sytuacji w której sie znalazłem. Złapałem infekcję urologiczną leczoną skutecznie ciprofloksacyną (jutro biorę ostatni 10 dzień). Na początku leczenia zauważyłem że jest mi lekko duszno, zwiększyłem nieco o dodatkowe 25 mg dawkę Euthyroxu i pomogło, duszność minęła. Ale pomimo ustąpienia objawów infekcji kilka dni temu mam teraz popołudniu stany podgorączkowe. Czy może to mieć związek z tarczycą? Bardzo proszę o komentarz jeżeli macie podobne doś...
    • hej chcialabym wiedziec czy macie takie problemy jak ja. Chodzi mi o to ze ile razy ide do mojego endo na kontrole mam wysokie cisnienie bo poprostu tak sie stresuje nawet dal mi on leki na stres. Twierdzi ze to nic nie groźnego i musze sie uspokoic czy macie tez cos takiego prosze was o odpowiedz z gory dzieki
    • Nie wiem czy trafiłam na odpowiednie forum, ale mam nadzieję że tak. Kiedyś dawno temu leczyłam się na wole młodzieńcze i brałam eltroxin. Ostatnio zrobiłam sobie badania kontrolne i chyba wyniki nie są najlepsze: FT4 - 1,19 (norma 0,71-1,85) TPO - 2,6 (norma do 12) TSH - 0,60 (norma 0,49-4,67) TGAb - 764,5 ( norma do 34) Niepokoję się zwłaszcza przeciwciałami TGAb. Da się je jakoś przywrócić do normy? Słyszałam że za dużo przeciwciał może być przyczyną poronień u kobiet. Za nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się