Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      u lekarza

u lekarza

(29 wyników)
    • Codziennie po kilka dorosłych osób zgłasza się z problemem użądlenia przez pszczołę , osę , meszki i tym podobne ..Zastanawia mnie fakt iż oprócz niewielkiego miejscowego odczynu zaplnego nie towarzyszą temu żadne inne niepokojące dolegliwości.Kiedyś przykładało się wodę z octem i tyle .Obecnie jest to problem wymagający konsultacji lekarskiej .
    • Tych [b]szpitalnych, prywatnych, tych z SOR[/b] całkiem mózgu/logicznego myślenia zabrakło:? Jak sobie Państwo sprawdzą, to lepsze Pielęgniarki, niż wy.
    • Ile kosztuje wizyta u lekarza rodzinnego, w normalnej przychodni nfz, bez ubezpieczenia zdrowotnego? Czy jest to kwota jednolita w całym kraju? Wystawia się wtedy fakturę do zapłaty?
    • Oddałem honorowo prawie 40 l krwi lecz ilokrotnie prosze panią w rejstracji (lub pielęgniarkę wywołujacą do lekarza) o przyjęcie mnie po za kolejnościa to słyszę: "proszę to sobie załatwić z pacjentami z kolejki", raz spróbowałem i już nie próbuję (na prawdę przykro było słuchać inwektyw ze strony pacjentów) grzecznie czekam na swoją kolej. Chyba tak nie powinno być? I jeszcze jedno na moich kartotekach u lekarzy z reguły pisze dużymi literami (widziałem) "zasłużony honorowy daw...
    • Witam Mój syn podczas pobytu u dziadków w innym województwie musiał pójść do lekarza (pediatra w przychodni). Lekarka po wizycie zasugerowała babci, że powinna zapłacić za usługę, gdyż wnuczek jest z innego województwa (ubezpieczony oczywiście). Ostatecznie nie pobrała opłaty, gdyż (jak oznajmiła) babcia jest emerytką). Zapytana wyjaśniła, że odpłatność w takim przypadku została wprowadzona parę miesięcy temu. Możecie mnie oświecić, jak wygląda sytuacja z tą odpłatnością. Pzdr, JS
    • Ostatnio bardzo często odwiedzam lekarzy specjalistów na NFZ i robię badania, które są w godzinach mojej pracy. W związku z tym brakuje mi już urlopów wypoczynkowych na te wizyty. Zapytałam się o l-4, czy mogę dostać na ten jeden dzień, na czas wizyty (cały dzień kwitłam w poczekalni) powiedziała mi pielęgniarka, że nie. Nie wiem czy faktycznie tak jest, czy powiedziała mi to na odczepnego. Nie wiem co mam teraz zrobić. Mam brać urlop bezpłatny? Tylko to bezsensu, bo wtedy wolałabym pó...
    • Powiedzmy, ze ktos nie oplaca skadek na ubezpieczenie zdrowotne (np. pracuje na umowe o dzielo), a potrzebuje pojsc do lekarza. Ile go to bedzie kosztowalo? I gdzie to powienien oplacic? Chodzi o zwykla porade dot. kwestii typu zapalenie ucha, przeziebienie (nie jakas powazniejsza choroba). Ile kosztuje wizyta u lekarza ogolnego? Ile u laryngologa?
    • Chyba mamy kolejny niestety niechlubny rekord świata i Guinessa. I to nie dzieje się gdzieś w afrykańskim buszu, czy państwie dotkniętym wojną, tylko w środku Europy w XXI w. w państwie o najprężniejszej gospodarce w tejże Europie a może i na świecie. A jak to miało być? Będą na leczyć dobrze zarabiające pielęgniarki i lekarze. I jeszcze jedno. Zakładając że ktoś ma obecnie 70 lat to czy ten zabieg będzie mu w ogóle potrzebny. Idąc dalej będzie to też można obrócić w sukces, bo przy zg...
    • Witam, jakie dokumenty trzeba przedstawić w rejestracji w przychodni by móc zapisać sie do lekarza, jeśli prowadzi się działalność gospodarczą ? czy wydruk np za opłacaną ZUZ składkę na ubezpieczenie społeczne za marzec wystarczy ? pozdr.
    • Bedziemy mieli kasy fiskalne dla lekarzy Czytam i slysze wypowiedzi betonu lekarskiego przeciw kasom wlos sie na glowie jezy jakie argumenty przeciw ma ta "elita" narodu Przemilcze wiec argumenty o "targaniu kasy" bo taka ciezka i straszliwym czasie ktory lekarz nie bedzie dostepny dla pacjenta tylko bedzie musial obslugiwac kase i skupie sie na podnioesieniu cen uslug Wiec chcialem zapytac elite O ile wzrosnie cena uslugi? i dlaczego ma wzrosnac lekarzowi ktory miesiecznie przy...
    • Chcę iść do lekarza, ale jestem studentką i wynajmuję mieszkanie w Warszawie. Zameldowana jestem w innym mieście. Co muszę zrobić żeby lekarz mnie przyjął i czy muszę iśc do najbliższej przychodni czy mogę gdziekolwiek?? Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ chciałabym bardzo sprawę załatwić jutro. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Byłem z dziadkiem u lekarza rodzinnego z powodu bólu gardła. Lekarz przepisał tabletki do ssania, wziął kopertę. Wyszliśmy z gabinetu. Godzinę później dziadek zmarł na dżumę. Dlaczego lekarz oszukał mojego dziadka i jeszcze wziął za to pieniądze?
    • Jezeli praca lekarza jest taka odpowiedzialna dlaczego udowodnione takie przypadki nie koncza sie wiezieniem czy chociazby czasowym odebraniem praw na wykonywanie zawodu? jezeli sad wydaje (prawie zawsze) super lagodny wyrok dlaczego Izba lekarska nie odbiera tych praw a do tego ma prawo? dlaczego na alkoholizm wsrod lekarzy srodowisko przymyka oczy czego dowodem sa watki o piciu na tym forum.
    • Wiec sprawa wyglada tak: ukonczylem szkole srednia w tym roku i legitymacje szkolna mialem wazna do 30 wrzesnia 2009, 6 wrzesnia 2009 zlamalem kostke w Londynie i musialem wrocic do Polski.. kosc slabo sie zrasta, wiec po 1,5 meisiaca noszenia gipsu, dostalem nowy na kolejny meisiac i skierowanie na fizykoterapie, zeby mi tam jakies magnesowanie tej nogi wspomoglo zrastanie czy cos nie wiem nie znam sie na tym.. ale dzis juz jest 21 pazdziernik i czy bede musial za to placic ? i ogolni...
    • Witam. Obecnie mieszkam na śląsku, zameldowany jestem na dolnym śląsku. Niestety jakaś choroba mnie dopadła i będę potrzebował zwolnienia lekarskiego z pracy. Czy mogę normalnie udać się tutaj do lekarza? czy muszę iść prywatnie? Dziękuję za odpowiedź
    • Ostatnio trochę zaniemogłem.Postanowiłem skorzystać z dobrodziejstwa bezpłatnej opieki zdrowotnej. Uffff...zero efektów ,zero chęci do leczenia.. Odsyłają mnie do kolejnych "specjalistów: (kolegów) Mam wrażenie ,że to jeden wielki kryminał. i pytanie - jak to jest ILE KOSZTUJE WIZYTA U "PANSTWOWEGO LEKARZA" KTO ZA NIA PŁACI? W tej chwili idę do 4 lekarza w tygodniu.Nastawienie mam bardzo złe do tej wizyty że znowu nic nie poradzą pzdr
    • W odpowiedzi na wątek wcześniejszy(wiadomo jaki) zakładam przeciwny - gdzie pacjenci( i nie tylko) bedą mogli się wyżalić co jest denerwującego w lekarzach. Ale nie po to by Was, lekarzy zmieszać z błotem, bo pewnie juz macie takie podejrzenia. Tak tylko żebyście wiedzieli, że (zazwyczaj nieświadome) wasze działania mogą spowodować dla pacjenta przykre skutki. Ja zacznę jako pacjenta wybitnie uciążliwa - ale nie hipochondryczka, No taka typowo przewlekła pacjentka, co min raz w roku w sz...
    • Byłam z babcią u reumatologa, przepisał lek na osteoporozę.Lekarz zapewniał, ze są to nowoczesne leki i zapobiegają osteoporozie. W aptece wykupiliśmy je ale zapłaciliśmy kilkaset złotych. Dwa dni potem babcia wstając z łóżka poczuła ból. Badania w klinice wykazały złamanie krągu piersiowego. Dlaczego przy pierwszej wizycie nie powiedziano nam, że stan jest taki poważny? Jeżeli tak Służba Zdrowia leczy to nic dziwnego, że społeczeństwo nie ma do was zaufania.
    • Czy nie zauwazyliscie ze nauczyciele to grupa zawodowa z ktora lekazowi najgorzej pracowac , a nauczycielka matka z dzieckiem u lekarza to istna paranoja.
    • Jest jedna rzecz, której nie lubię u lekarzy. Kiedy zaczynam mówić co mi dolega, to już po pierwszym zdaniu widzę, że lekarz mnie nie słucha!!! Niby siedzi, kiwa głową lecz doskonale widzę, że mój przypadek już sklasyfikował a wszelkie dolegliwości o których mówię nie mają większego znaczenia. Zaczyna wypisywać recepty a to co chcę mu przekazać już go nie interesuje... Może faktycznie niektórzy są tak błyskotliwi, że po pierwszym zdaniu typu: "mam przewlekły katar" oni przerywaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się