Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      uda

uda

(138 wyników)
    • Czy to w ogóle możliwe? Od lat zmagam się z grubymi udami. Mam 175 cm 63 kg i 60 cm w udzie. Ponadto pokryte warstwą tłuszczu. Od dwóch lat 2 x w tygodniu chodzę na zumbę - wracam zlana potem, ponadto 2 godziny w tygodniu tańce latinoamerykańskie. A uda jakie były takie są nadal. Mierzyłam wczoraj w sklepie fajne krótkie spodenki ale jak spojrzałam na uda to mi się słabo zrobiło. Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na smukłe uda bez cellulitu i tkanki tłuszczowej? Ogólnie taka waga przy wzr...
    • Grube uda(15)

Czy znacie jakies sposoby/sposob aby to cholerstwo nie powracalo.Mam grube uda i nie potrafie sobie z tym poradzic.Za mlodu robilam mnostwo przysiadow-pomoglo,glodzilam sie-pomogło,biegałam-tez pomogło ale gdy przestane to nawraca i uda sa strasznie grube.Nie objadam sie,jem normalnie(choc nieregularnie).Grube uda dostałam w prezencie w genach.Nawet w dzinsach nie chodze,tylko w czarnych prostych spodniach(mam 30l.) a i tak przecieraja sie w kroku.Pomózcie.Doradzcie.
    • Rok 2011 był jednym z najcięższych i najgorszych w moim życiu. Pełen niespełnionych nadziei, samotności, przegranych bitew z samą sobą. Dobrze,że się kończy. Co Wam się nie udało w tym roku??
    • to nie prawda, że włosów na udach nie widać!!!!!
    • Zaraz koniec roku, i jak co roku robię małe podsumowanko oraz plany na następny. Plany są zawsze dalekosiężne i różnie bywa z ich realizacją, ale zauważyłam, że w tym roku, mimo kryzysu, który i nas dotknął, wiele z nich się powiodło. Może i Wy podzielicie się tym, co Wam się udało? Dżast ku pokrzepieniu serc. Ja najbardziej cieszę się że: - stałam się naprawdę asertywną osobą (wreszcie zespoliłam wnętrze z zewnętrzem) i dałam temu wyraz wtedy, kiedy było trzeba - pożegnałam kilka toksyczny...
    • Chciałam sobie coś nowego kupić i znow się załamałam, bo nie nosze 34, ani nawet 36..... mam 177 wzrostu ale dość grube uda i nic na mnie nie pasuje.... Chyba zacznę się odchudzać. Próbowałam przymierzyc spodnie 29/34, 30/34, 31/34 i dopiero te ostatnie na mnie (o zgrozo) pasowały. Może ktoś zna sposób schudniecia z ud?
    • Biedronki. Jak już kiedyś wspominałam miałam kilka podchodów do tego sklepu, ale na ogół odpuszczałam. Tłumy, ludzie o szarych zmęczonych twarzach i menele, warczący na siebie z tego poczucia beznadziejności i biedy, jedna z forumowiczek została skrytykowana i zwyzywana od damulek od tamtejszych tubylców bo udała się do sklepu w żakiecie. Dużo rzeczy do końca nierozpakowanych, położnych byle gdzie. Przed moją najbliższą Biedronką lubią też stać menele, co prawda nieszkodliwi i nie niebezp...
    • moje "dziecko" oblało drugi raz, załamka:( żal miesza się z wściekłością:(
    • Mój mąż dostał od kolegi propozycję pracy w międzynarodowej dużej firmie. Tzn.został polecony, ale rozmowę kwalifikacyjną musiałby przejść i znając moje szczęście, przejdzie. Praca na początku w Polsce, ale w odległości ok.500 km od obecnego miejsca zamieszkania. Nie ma opcji, żebym pojechała z nim, przynajmniej przez rok żylibyśmy widząc się najczęściej co miesiąc. Praca z częstymi przeprowadzkami, średnio co 2 lata. Na pewno nie zrezygnuję z jakiejkolwiek pracy zawodowej i tu widzę ...
    • w senice czego same poprzez upór,trud czasem pot i łzy,dokonalyście? MAnie sie udało rzucic po 10 latach palnie i zrzucic parękilo od tamtego roku. Teraz staram sie nabyć umiejętność pozytywnego myślenia o sobie i o świecie. Ale z tym chyba gorzej pójdzie. Hmm-mało tego,nie?
    • Zainspirowana niedawnym wątkiem o bańkach kupiłam dzisiaj (próżniowe) i usiłowałam postawić dziecku. Beznadziejnie! Po pierwsze - w instrukcji napisane, żeby przed użyciem zanurzyć bańki w ciepłej wodzie. Ale czy potem trzeba je wysuszyć, czy stawiać takie mokre?? Po drugie - nawet udawało mi się tą pompką zassać skórkę do środka, ale przy zdejmowaniu pompki słyszałam syk w zaworku i powietrze wlatywało przez zaworek, bańka odpadała. Czy tę pompkę trzeba zdejmować w jakiś szczególny sposób ...
    • Tych którym się coś w życiu nie udało ludzie oceniają bardzo brutalnie. Jak ktoś się dorobił jakiś długów to na pewno przez własną głupotę. Jak ma kiepską prace to pewnie głupi i nie chciał się uczyć. Jak dziecko nie jest zdolne albo ma jakiś "problemy" to rodzic dał plamy z wychowaniem. To wszystko wyczytałam kiedyś na tym forum. Dla mnie to nie jest takie oczywiste...
    • Kochane udało mi się dotrwać w pracy tak długo jak planowałam - tj. do końca listopada (dziś jestem ostatni dzień) od poniedziału L4. Jestem obecnie w 36 tygodniu, pracuję w dwóch szkołach ( w tym jedna to szkoła specjalna - pisze to w razie gdyby zaczęły się sypać na mnie gromy w związku z planowanym L4). Cieszę się jednak, że udało mi się to co sobie zaplanowałam (zwłaszcza, że miałam 3 klasy maturalne do przgotowania). Teraz kolejny punkt programu do wykonania- dotrwać z poro...
    • Jakie macie patenty? Nigdy nie byłam chuda, przy wzroście 165 cm ważyłam 75 kilo. Po dwóch ciążach, w których tyłam po 30 kg, ważę 100 kg Postanowiłam się wziąć za siebie i schudnąć. I teraz jak to zrobić. Kocham niezdrowe żarcie, wszelkie chipsy, fast foody, słodycze. Jak tego nie zjem jestem chora. Wiem, że powinnam z tego zrezygnować. Na początku chcę wprowadzić rady z artykułu. I teraz kilka pytań do tych, które się odchudzały. 1. Jaką dietę stosowałyście? 2. Ile schudłyście...
    • Muszę się podzielić z Wami moją radością. Dziś, po 8 miesiącach poszukiwania, podpisałam umowę o pracę uwalniając się tym samym ze szponów najbardziej korporacyjnej korporacji o jakiej słyszałam. Nie przeszkodził kryzys-przechodzę na lepszych warunkach na bezterminową umowę. Niespełna 5 lat temu nowej posady szukałam dokładnie tak samo długo. Tyle że wtedy to było ekspresowo (decyzja po jednej rozmowie) a teraz wszystko ciągnęło się 1,5 miesiąca a łącznie odbyłam 5 różnych spotkań. Rok z...
    • malutkie dziecko? Np po macierzyńskim albo wychowawczym? Albo odwrotnie, po długiej, kilkuletniej przerwie? Myślicie, że miałyście szczęście czy to wasze niesamowite kwalifikacje wam w tym pomogły? :) Mi się udało znależć pracę kiedy dziecko miało 6 miesięcy. Niestety po pół roku musiałam zrezygnować. Zostałam z córką jeszcze 6 miesięcy na wychowawczym i teraz próbuję coś znależć...na razie byłam na jednej rozmowie i praca okazała się delikatnie mówiąc mało interesująca.
    • Wczoraj długo rozmawialiśmy - kilka godzin - taki ping pong - ja swoje on swoje. I wiecie co - tak naprawdę on nosi w sobie obraz swojej matki jako ideału żony i matki - ona nie dopuściłaby do spleśnienia chleba w szafce. Szanuję ją bardzo, typ kobiety, która faktycznie dbała o dom perfekcyjnie, ze wstawaniem o 4 rano, by przygotować obiadek dla męża, nigdy nie narzeka. Co z tego skoro mąż jej za to bardziej nie kocha - nawet nie dostaje od niego prezentu pod choinkę, bo po co. Ef...
    • Kochane emamy! Jestem mamą 8-miesięcznego chłopczyka.Po ukończeniu studiow wyszłam za maz i świadomie zdecydowałam sie na dziecko.Prace odlozyłam na póżniej.Uważam też że najlepiej jest dla dziecka gdy jak najdlużej matka jest przy nim.Dlatego tez nie pracuje lecz wychowuje swojego malucha.Tak zdecydowałam i jestem przekonana o słuszności swojej decyzji.Jestem w tej dobrej sytuacji ze moge sobie na to pozwolic.Czasem jednak czuję że moje zycie bardzo sie zmieniło i juz nigdy ni...
    • Słuchajcie, szlag mnie już trafia na siebie samą. Ile bym nie spała to mi mało. Fakt, wstaję do synka w nocy, ale na króciutko (parę łyków picia) i idę spać dalej. Zdarza mi się 10 godzin snu, tak, jestem wtedy wyspana, ale do diabła, no SZKODA MI CZASU na spanie. Marzę o tym, żeby nauczyć się spać 7 godzin na dobę. Gdybym kładła się spać o 23 i wstawała o 6 (no, 6:30) wyspana, to chyba umarłabym ze szczęścia. Mam plan, żeby - jak synek już nie będzie się budził w nocy - prze...
    • Mąż naderwał mięsień dwugłowy a przynajmniej taka była diagnoza lekarza w szpitalu. Usg nie zrobiono bo o tej porze już zamknięte...W wypisie ma zapis, ze ma się zgłosić po miesiącu na kontrolę u ortopedy z wynikiem usg, nic to, że na usg czeka się pół roku...kto powinien wystawić skierowanie na takie usg? rodzinny czy ortopeda? bo nie wiem gdzie uderzać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się