20.01.13, 13:40
Czy znacie jakies sposoby/sposob aby to cholerstwo nie powracalo.Mam grube uda i nie potrafie sobie z tym poradzic.Za mlodu robilam mnostwo przysiadow-pomoglo,glodzilam sie-pomogło,biegałam-tez pomogło ale gdy przestane to nawraca i uda sa strasznie grube.Nie objadam sie,jem normalnie(choc nieregularnie).Grube uda dostałam w prezencie w genach.Nawet w dzinsach nie chodze,tylko w czarnych prostych spodniach(mam 30l.) a i tak przecieraja sie w kroku.Pomózcie.Doradzcie.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Grube uda 20.01.13, 13:45
      Budowy ciała nie zmienisz... Nawet jak schudniesz, to uda i tak będą odpowiednio "grubsze" niż reszta. Wypada pokochać wink
    • stuletnia_stokrotka Re: Grube uda 20.01.13, 13:49
      mam podobny problem- moja mama takoż
      nawet jak sporo schudłam,będąc na diecie i ćwicząc to i tak uda mam grubsze-nigdy w życiu nie miałam tej wymarzonej przerwy między udami tongue_out
      podejrzewam,że dobrze dobrane ćwiczenia zlikwidowałyby ten problem
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Grube uda 20.01.13, 13:54
        liposukcja znalazlam nawet namiar na niedorgiego chirurga
        • paliwodaj Re: Grube uda 20.01.13, 14:13
          >Za mlodu robilam mnostwo przysiadow
          nie wiem jak okreslasz teraz swoj wiek i jak bedziesz okreslac za 40 lat..

Okrutna prawda jest taka ze nasz metabolizm spowalnia z wiekiem. Nie wiem czy wiele sie pomyle gdy powiem ze "za mlodu" lekka dieta i lekkie cwiczenia robily roznice, miedzy 30 a 40 trzeba dwa razy tak sie glodzic i 2 razy wiecej cwiczyc zeby cokolwiek drgnelo. Na nieszczescie kazdy kawalek tortu odklada sie tam gdzie nie chcemy - czyli tam gdzie mamy do tego sklonnosci.
          Jestem starsza od ciebie, wprawdzie nie z udami mam problem ale z innymi partiami ciala, ktore regularnie cwicze, nie wspomne ze jem mniej niz moj 11 letni syn, ba nawet czasami mysle ze mniej niz 5 letnia corka i lekko nie jest ;-(
    • girl.anachronism Re: Grube uda 20.01.13, 14:08
      Masz budowę gruszki, nic z tym nie zrobisz. To i tak nieźle, bo można fajnie podkreślić atuty (jeśli masz wąską talię i większy biust, to jesteś wygrana), uda łatwo zamaskować chociażby spódniczką do kolan lub też odpowiednim krojem spodni. Ewentualnie zawsze możesz przerzucić się na luźniejsze w biodrach sukienki i tuniki.
    • nabakier Re: Grube uda 20.01.13, 14:13
      Dieta antyestrogenowa?
    • cherry.coke Re: Grube uda 20.01.13, 14:20
      Redukcja miejscowa jest trudna, jesli nie niemozliwa. Takie masz proporcje i tyle. Trzymaj niska wage w ogole, i moze pocwicz tak, zeby miec jakies miesnie na tylku i w ramionach - wyrownasz wtedy proporcje.
      Bieganie to zdrowe hobby i warto to robic tak czy owak smile
    • ira_07 Re: Grube uda 20.01.13, 15:42
      Ćwiczyć regularnie i tyle, jeść w miarę regularnie, chyba, że naprawdę nie możesz. Jednemu idzie w biodra, innemu w tyłek, Tobie w uda. Przestajesz ćwiczyć i już Ci się odkłada, to nie przestawaj. Nie katuj się przysiadami, tylko idź na basen, fitness, rower, czy co tam lubisz. Innego wyjścia nie ma.
    • pinkdot Re: Grube uda 20.01.13, 15:47
      Sumiennie praktykowana joga ashtanga odchudza chyba w każdym miejscu na ciele. No, ale to są ćwiczenia przynajmniej przez około godzinę, najmniej 3 razy w tygodniu.
      • cherry.coke Re: Grube uda 20.01.13, 15:49
        Lub wrecz codziennie smile Ale co do ud, to w zaleznosci od sklonnosci moze je wrecz budowac. Duzo kobiet dorabia sie figury a la lyzwiarka, z mocnymi udami i pupa. Ale jakiej jakosci smile
        • pinkdot Re: Grube uda 20.01.13, 17:30
          > Lub wrecz codziennie smile

No, 6 razy w tygodniu - sobota w końcu wolnawink.
          • cherry.coke Re: Grube uda 20.01.13, 17:36
            Fakt big_grin
    • thea19 Re: Grube uda 20.01.13, 15:59
      jak sie ma tendencje do tycia miejscowego to pomoze tylko glodowanie i wychudzenie. chudzi ludzie sa chudzi w calosci.
      ja, moja siostra i nawet brat mamy grubsze uda. po babci ze strony ojca. tata o dziwo, zawsze mial nogi jak modelka. osobiscie dla mnie najlepszym sposobem na nogi zawsze byl rower (ale nie stacjonarny tylko normalny) - jak juz miec grubsze to w miesnie a nie trzesacy sie tluszcz.
      jako, ze zima jest, to zamiast roweru mam tbc, tmt, zumbe, rower stacjonarny (nuda) i bieznie (tez nuda)
    • dlania Re: Grube uda 20.01.13, 17:50
      Cel zycia - walka z grubymi udami. Nie szkoda Ci tego zycia?wink

Co do przerwy miedzy udami - też marze o niej, bo prawie nie mam, w chudych tygodniach jeno jakiś prześwit lekkiwink Kiedys powiedziałam o tym koleżance, chudej z genow, ona na to: 'Naprawdę!? A ja cale życie marzę, żeby mi się wreszcie uda złączyły!"
    • robitussin Re: Grube uda 21.01.13, 01:37
      muszkabezskrzydelek napisał(a):

> Grube uda dostałam w prezencie w genach.

Więc pozostaje tylko operacja plastyczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka