Forum Sport Fitness
ZMIEŃ
      uda

uda

(226 wyników)
    • oprocz tego ze mam trochę zbednego tluszczyku na udach (zwlaszcza nad kolanami i na przedniej czesci calych ud) mam tez dosc rozbudowany miesien czteroglowy.poza tym newralgicznym miejscem jestem szczupla i drobna. jestem aktualnie w trakcie zabiegow ultradzwiekowych ktore maja pomoc troche ten tluszcz uparty zrzucic (regularne cwiczenia niewiele w tym wzgledzie zmienily)-ale wskazany jest tez wzmozony ruch- tu moje pytanie- jakie cwiczenia wykonywac na fitnessie lub w domu by dodatkowo nie r...
    • Mam do zrzucenia killka kg a tym samym cm w udach, biodrach i pasie. Zamierzam mniej jeść i ćwiczyć 3-4 razy w tyg. Kiedys próbowalam i prznosiło to jakieś efekty ale nie takie jakbym się spodziewała. Możliwe, że robiłam cos nie tak. Proszę o weryfiakcję: najpierw ćwiczyłam ćwiczenia na uda ok 15 min, potem pośladki i na końcu brzuszki 500 (rózne) a potem 40-50 min ćwiczeń na orbitreku szybkim tempem (wiem, że nie można się do konca kierować wskazaniami ale pokazywał, że spalił...
    • Proszę was kochani jesli sie znacie to napiszcie czy zwykłe przysiady robione do końca czyli do przykucnięcia sprawiąze uda schudną i tyłek ??? Bo ja wolałabym ,żeby sie uda mi rozbudowały bo juz i tak mam chude:( Ktoś mi powiedział ,że na rozbudowe ud dobre są przysiady ale nie wiem po ile dziennie robić// natomiast wczoraj koilega mnie wyśmial który cwiczy na silowni i powiedzial ze przysiady odchudzaja a nie rozbudowuja..i zeby rozbudowywaly to trzeba by cwiczyc z obciązeniami a nie zwy...
    • Uda (9)

Jakie ćwiczenia stosować na pozbycie się wałeczków na wewnętrznej stronie ud?? Proszę o porady.
    • witajcie, moze to nie jest odpowiednie forum, ale poniewaz chodzi o spalenie tluszczu to piszę tutaj :). generalnie nie mam zastrzezen do wlasnej sylwetki,ale problemem są (a jakże) uda- cała jestem dosc drobna, ale na udach mam poduchy tłuszczowe...żmudne ćwiczenia nie za duzo mi dają. pomyslalam czy nie wlączyc preparatu formoline, ktory wiąze tluszcz z pozywienia (malo jadam miesa, glownie sery i nabial, wiec troszkę tego w diecie mam) i zwiekszyc intensywnosc wysilku...boję ...
    • Istnieje na to metoda? Mam rozbudowane, dość potężne uda i raczej szerokie biodra. Chcę je wysmuklić. Odżywiam się zdrowo (Montignac - powolutku sobie na nim chudnę), nie muszę jakoś wybitnie zrzucać (BMI ~22,8), ale chcę zmienić i zrównoważyć sylwetkę. Problem polega na tym, że nie mogę ćwiczyć niczego "przysiadopodobnego" - jestem po operacji stawów skokowych i nie jestem - jakby to powiedzieć - stabilna, nie staję na podłożu całą stopą tak, żeby przysiady były w pełni wydajne, no i muszę ...
    • uda(8)

Mam nieproporcjonalne do reszty sylwetki, grube uda :( zupełnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić... Jakie ćwiczenia skutecznie wyszczuplają tę część ciała? Dodam tylko, że ogólnie mam nadwagę i przydało by mi się zrzucić trochę kilogramów, ale najbardziej martwią mnie właśnie te uda...
    • Pytanie do eksperta: Jestem po dwóch ciążach i obecnie jestem na diecie. jest to dośc restrykcyjna dieta więc na razie ni moge ćwiczyć ale po skończeniu zamierzam ostro ( jestem zdeterminowana) i moje pytanie jest nastepujące: jaki sprzęt wybrac by po pierwsze gubic dalej zbedne kg, kształtować uda, brzuch i posladki. Moim najwiekszym problemem są bardzo grube uda ( kiedys trenowałam biegi długodystansowe ) Dodam, że niestety ćwiczenia moge wykonywać jedynie w domu, żadne więc w...
    • Witam, chciałabym się dowiedzieć jak ćwiczyć na orbitreku ( mam model kettler vito xl)aby schudnąć w tych partiach ciała czyli uda,pośladki,brzuch. Stosuję do tego dietę( już dwa miesiące) bez pieczywa,makaronów i ziemniaków,niestety sporadycznie zdaży mi się zjeść coś słodkiego do tego ćwiczyłam na orbitreku codziennie po 30- 40 min przez miesiąc teraz 3-4 razy w tygodniu,dystans mniej więcej 4-5 km z obciążeniem 6-7( skala 1-10 w tym modelu) z prędkością ok 7- 10 km/h i nieste...
    • Czy jest to możliwe jednocześnie? Zaznaczę, że chcę schudnąć - (niedużo, 5-7 kg) -nie tylko w udach, ale wlaśnie z nimi jest największy problem. Najgorsze, że tłuszcz odkłada się zwłaszcza po wewnętrznej stronie i...nad kolanami, wygląda to okropnie i w tych miejscach niewiele się zmienia nawet gdy waga spada. Chciałabym uda wyszczuplić i ujędrnić, bez rozbudowywania mięśni, (ale ładnie je zarysować, podoba mi się widoczna rzeźba), a przy tym zaokrąglić pośladki, co, jak mi s...
    • jak to zrobić? nie chce sie katowac zana dieta, uwazam ze nie jest ze mna tak zle, ale mogabym miec tak ok 2 cm mniej w obwodzie ud. ktos ma jakis pomysl?
    • Cwicze na steperze co 2 dzień szybko i długo ale bola mnie tylko łydki i uda potem kregosłup co robię źle?
    • mam klopot z tzw bryczesami, czyli poduchami tluszczowymi na udach, zwlaszcza nad kolanami. co zrobic by sie tego pozbyc? :))pomozecie?
    • Szukam rady jak wyszczuplic grube uda.Mam problem z udami,przez które nie mogę kupic normalnych spodni,wąskiej spódnicy czy sukienki.W talii i biodrach mam rozm.38 zaś grubośc moich ud odpowiada rozmiarowi 42.Jestem załamana,próbowałam różnych diet i cwiczeń,schudłam wszędzie tylko nie tam gdzie chciałam.Dziewczyny pomóżcie.
    • Witam, poszukuję ćwiczeń na podniesienie pośladków, które jednak w jak najmniejszym stopniu angażowałyby mięśnie ud. Mam genetycznie (taki ma babcia, ojciec) płaski, dosyć długi tyłek i skłonność do szybkiego umięśniania nóg. Problem wiąże się z tym, że jestem szczupła i nie za wysoka. Każde ćwiczenia na nogi (step, rower, biegi) wiążą się z szybkim przyrostem masy mięśniowej ud. Natomiast pośladki reagują odwrotnie. Był czas, że ćwiczyłam dosyć intensywnie: aerobik, joga, taniec, basen, i n...
    • Jakie są najskuteczniejsze i najszybciej dzialajace cwiczenia na uda i posladki do wykonywania w domu ?
    • czesc.Chodze na silownie, chcialabym sie dowiedziec czy ida se wyszczcuplic uda, chcialabym nie miec takich duzych ud.i zastanawiam sie czy cwiczac one sie zmniejsza??
    • Jakie cwiczenia sa dobre na wewnetrzną czesc ud? Tak mi sie najwiecej tluszczu odklada i nie moge za cholere tego zliwkidowac. Cwicze spinning, fat burner, pilates, step i tak nic cm nie leca cwicze od 2 miesiacy i ani drgnie :( Nie jestem gruba mam problem jedynie z udami mam az 54 cm:/ reszta wrecz chuda :/
    • robie, jak radziles i jezdze rowerem interwalami, tzn. czesc szybko i czesc wolno (i i interwalami biegam, ale to troche rzadziej) czasem b. szybko, jak nie ma pieszych i policji... ale uda mi nie chudna, chociaz jezdze mimo pofdofy, deszczu codziennie nic nie chudna, a sadzac po psodniach - podle uda tyja ??? i co teraz? pozdrowka
    • Jak zrzucić ten tłuszcz z ud? Nie jestem osobą otyłą (65kg, 172cm). Przyznam, że mało się ruszam. Zamierzam udać się na aerobik (a może siłownia?), ale nie wiem jakie ćwiczenia wybrać. Nie moge patrzeć na te fałdy tłuszczu, które zgodnie z grawitacją opadają co raz niżej. Giną mi kolana :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się