urocza

(4 wyniki)
  • Wiem, że ten post może zabrzmieć seksistowsko, ale jednak .... Mój mąż co jakiś czas, nie nie nie ;-))) co chwila popełnia jakieś gafy, np. 10000 razy na dzień uderza się w róg łóżka, które od roku stoi w tym samym miejscu. Gdy niesie coś szklanego, jest pewne, że albo to zbije albo tym czymś coś zbije.... gdy dziecko śpi na balkonie włącza muzykę na fula, a na moją uwagę, że dziecko śpi stwierdza "no właśnie zauważyłem" (przy czym sam go na ten balkon w wózeczku zawoził.....)))). W momenci...
  • ...rano jak wstaje to powtarzam sobie to stare: "spiesz sie powoli..." i zawsze jestem spozniona:)))
  • urocze(13)

serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,53321,452877.html?x=0
  • Ptaszek sobie frunie z dala, W górze słońce zapie.., Żaba w wodzie dupę moczy, Ku..! Jaki dzień uroczy. ANALIZA: Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w wodzie dupa żaby jest pretekste...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się