Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      urocza

urocza

(4 wyniki)
    • Jerzego Szaniawskiego. Smakosz powie - pychota. Profesor Tutka, coś tak uroczego, odkryłam dawno, i na zawsze. Wracam. Zwięzła forma, urocza treść,te postacie, zdarzenia i puenty. Perełki.A potem były te króciutkie formy telewizyjne, ja już widziałam powtórki, ale proszę własnie w TV Kultura. Z dużą przyjemnością, chociaż myszka spora przebiega.
    • Witam:)) Nie chodzi mi bynajmniej o kolejność, choć nic rzeczonego pana nie czytałem, a się przymierzam. Czy może się mylę i jest ona istotna? Jeśli nie, to które części są szczególnie warte polecenia, zabójczo śmieszne, wyjątkowo urocze etc.? Dziękuję.
    • a że nie miałem zbyt dużo czasu, oddałem opowiadania E.A.Poe'go i wziąłem "Ekspedycję" P.O.Sundmana bez dłuższego namysłu. I cokolwiek o tej książce powiecie i tak ją przeczytam, więc możecie sobie na niej "pojeździć". No i kupiłem sobie za 50 gr. "Złodzieja dzieci" - o tym j.w.
    • starsza pani puszcza oko do masowego czytelnika?? znudzona intelektualizowaniem, pokazuje swoje drugie, zwykłe oblicze? brakło jej pomysłów, to i szufladę posprzątała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się