Gość: zuza Re: Kraśko w Watykanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:16 a po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Kraśko w Watykanie 30.07.05, 10:42 a po co w ogóle czytać książki? po co żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Kraśko w Watykanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:57 nie zrozumiałaś po co czytać ksiażkę Kraśki? jest mnóstwo cudownych książek wspaniałych autorów, na które braknie czasu po co czytać wydane na fali wspomnienia zarozumiałego megalomana? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Kraśko w Watykanie 30.07.05, 16:13 Bo moim zdaniem bardzo ładnie to napisał. Bardzo podobała mi sie ta książka Odpowiedz Link Zgłoś
karol.mojzesz Kraśko w Watykanie 31.07.05, 07:45 Jan Kraśko pisarzem wielkim jest! Ten apsztyfikant, osobnik o prezencji prowincjonalnego akwizytora, sięgnął po pióro, a raczej pewnego dnia dostał zlecenie i zaczął stukać w klawisze swojego notebooka. Horror? Komedia? Mam płakać, zacząć się modlić czy śmiać się? No dobra, panicz Kraśko napisał te wypociny - mam nadzieję, że nie poleciał Pegazem, tylko po reportersku podszedł do rzeczy - no, a potem redaktorzy to poprawili, sprawdziła cenzura i zrobiło się, chłopu, reklamę. Bo to postać telewizyjna, inaczej nikt by tego nie czytał. No, ale pan z telewizji, to dzisiaj niemal ksiażę. A że zmarło się Janowi Pawłowi II, to wicie, rozumicie, trzeba kuć to żelazo i kilka srebrników wyrwać frajerom, grając im na sentymencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kraśko w Watykanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:13 szkoda to czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kraśko w Watykanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:44 Zauważcie ,że dzisiaj znane nazwisko otwiera drzwi wydawnictw, nie ważne co ktoś taki napisał ,może to być kicz a jakże!Wystarczy nazwisko ,potem może już napisać byle co i pójść do wydawcy , oni już tam reklamę zrobią i na swoje wyjdą i wydawca i autor . I dotyczy to nie tylko Kraśki ale innych, aktorów, polityków ,którzy przecież w jakiś sposób muszą podreperować domowy budżet. I oto jak miernota wkracza do kultury a ty ludu pospolity zachwycaj się bo zewsząd trąbią jakie arcydzieła,reklama ogłupia !Więcej kłamie ! .I tak to jest jak chce się dwie albo więcej srok za ogon ciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.mojzesz Re: Kraśko w Watykanie 01.08.05, 17:18 Racja! A kto w przyszłości napisze książki? Niejaki Wiśniewski, Lepper, prezenterka Wiadomości, sportowiec żeglarz albo rajdowiec (koniecznie oni, bo fotogeniczni!), a na koniec Frytka albo inna Dada... (sorry, jeśli przekręciłem śliczne ksywki). Zapomniałem o niejakiej Kasi Lasce. Pan Kraśko jednak zajął temat "poważny", Watykan, wicie, rozumicie, to już ambitna rzecz, narodowa, święta.To już literat pierwsza liga. Widział, a co zobaczył, napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Kraśko w Watykanie 01.08.05, 19:09 A ja właśnie kupiłąm POMIMO nazwiska, bo Kraśki nie lubię. Ale temat mnie interesował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Kraśko w Watykanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:37 mamalgosia napisała: >Ale temat mnie > interesował bo temat piękny i nie bedzie mi go zaden Kraśko zniesmaczał (szczególnie okładka jest gustowna - wybitny żurnalista na tle) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Kraśko w Watykanie 02.08.05, 11:07 No cóż, nie był on nawet w tle, tylko an pierwszym planie:( Ale napisał nienajgorzej, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kraśko w Watykanie IP: *.chello.pl 10.08.05, 08:07 Nie JAN. Jan to ktoś inny. I tez pisał. Teraz tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: Kraśko w Watykanie IP: 80.72.37.* 01.08.05, 17:42 Mam watpliwości co do pobudek, jakimi kierował się PK pisząc tę książkę. Mam dziwne wrażenie, że chodziło mu tylko o to, żeby wyprodukować "chodliwy" towar i sprzedać go w dobrym momencie. Trochę mnie to zniesmacza. O wartości samej książki się nie wypowiadam, bo jej nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacyjna Re: rodzinka, rodzinka... IP: *.arcor-ip.net 01.08.05, 18:20 No jesli sie jest wnukiem Wincentego Krasko to wszystko musi sie udac. Mnie tez ten facio od dawna zniesmacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makmar Re: rodzinka, rodzinka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 09:02 A kto to Wincenty Krasko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: rodzinka, rodzinka... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 13:51 Sekretarz KW i KC oraz utrwalacz władzy ludowej Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Kraśko w Watykanie 01.08.05, 19:09 Obyś nie miałą racji, ja o pobudkach staram się nie myśleć. książka mnie poruszyła i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytak co za megalomańska okładka! n/t IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.08.05, 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś