Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      weekend

weekend

(183 wyniki)
    • Nosz wkurzona jestem jaknie wiem co. W każdy poniedziałek planuje sobie, że w następny weekend odpocznę, ponicnierobię, gdzieś wyjadę... Stan błogości trwa gdzieś do środy. Okazuje się, że trzeba zrobić tysiąc rzeczy, na które w tygodniu nie ma czasu. Na ten weekend czeka: -malowanie łazienki -przywiezienie zimowych rzeczy, przejrzenie ich, przymierzenie dzieciom kurtek -kupno grzejnika do łazienki -pranie ręczników i pościeli, zmiana poszewek -zakupy w IKEA -obiad dla rodziców -zro...
    • Pytanie kieruje szczegolnie do tych, ktorzy maja male dzieciaki. Jak spedzacie czas wolny?
    • czesc.jestem mama 3 letniej coreczki.chcialam sie Was zapytac jak spedzacie weekendy, co robicie.my czeso wyjezdzamy do moich rodzicow lub tesciow.teraz caly tydzien spedzilam w domu z corcia bo jest przeziebiona, weekend tez.jak sobie planujecie te wolne dni?
    • Mało wpisów, mało ciekawych tematów. Gdzie są emamy w weekendy?
    • Jak spędzacie weekendy? a. Odpoczywam i raczej siedzę w domu. b. Idę do rodziców. c. Podrzucam dzieciaki do rodziców i hulaj dusza :) d. Jadę w/za miasto z rodziną? e. Sprzątam i gotuje.
    • Drogie Mamy! Czy macie jakiś pomysł na dodatkową pracę w weekendy? Muszę podreperować nasz budżet domowy więc zaczynam właśnie czegoś szukać. Przeglądam oferty, ale na razie nic szczególnego nie znalazłam... Jakiś pomysł?
    • Dziewczyny, roszę o pomoc w kwestii odpłatności za pracę w weekendy. Jest to restauracja czynna 7 dni w tygodniu. Pracownicy pracują po 5 dni w tygodniu po 8 godzin dziennie, ale ich praca wypada czasem w weekendy (za co mają oczywiście wolne w tygodniu). Godzinowo wychodzi im tyle samo jakby pracowali od poniedziałku do piątku (w styczniu 160 godz czyli 20 dni) Moje pytanie brzmi następująco: czy za prace w weekendy należy się im wyższe wynagrodzenie. W miarę możliwości swoje odpowiedzi pros...
    • Czy możecie polecić jakieś fajne miejsce w Polsce na romantyczny weekend okołowalentynkowy? Chodzi mi o coś naprawdę ekstra - finanse nie są ograniczeniem. Jakiś fajny hotel z atrakcjami, miejsca, które warto zobaczyć. Generalnie odpuściłabym sobie wschodnią Polskę z racji odległości - nie chcę spędzić pół dnia w samochodzie. No i chyba góry też odpadają bo trwaja ferie i wolałabym coś bardziej kameralnego. Kompletnie nie mam pomysłu.
    • weekend(4)

Witam! Chciałabym prosić o rade gdzie można jechać na weekend w jakieś fajne i niedrogie miejsce na południu Polski. Może macie jakieś sprawdzone miejsca i adresy.Niestety na wakacje nie moge w tym roku liczyć więc może choć kilka dni mogłabym z rodziną zaliczyć w jakimś fajnym miejscu.Aha gdzieś gdzie mogłabym pojechać z 7 miesięcznym szkrabem( więc niestety żadne ekstremalne wspinaczki itp). Pozdrawiam i z góry dzięki
    • Chodzi mi głównie o zapewnienie jakiś specjalnych rozrywek Waszym dzieciom? Ja lubię raczej leniwe weekendy. Typu długie wspólne śniadanie, żeby pogadać. Potem spacer. Jakies wspólne przygotowywanie obiadu. Tak żeby mieć czas na wymianę myśli. Mój mąż ostatnio z kolei zupełnie oszalał. Wymyślił sobie, że weekendy trzeba spędzać aktywnie. Ostanio np w sobotę 7godzin byliśmy w aquaparcu, a niedzielę w lunaparku. Koszmar jakiś byłam wykończona hałasem i zgiełkiem, a potem dobiła ...
    • Ciężki tydzień był. Zawirowania w pracy, praca za trzech, po godzinach, rozchorowane dzieci - ospa (!!!)- co znaczy zorganizowanie opieki w domu, wizyty u lekarza, miesiączka z migreną i strasznymi sińcami pod oczami... Marzę o wolnych chwilach. Dziś rano ledwo zwlokłam się z łóżka, założyłam, co było pod ręką, przyszykowałam śniadanie dla dzieci, zabrałam śmieci i poleciałam do pracy. Teraz piję kawę (przerwa na śniadanie). Też tak czekacie na weekend?
    • Moja mama opracowała genialny plan. Otóż sobota służy do sprzątania (pomimo tego, że moja mama była zawsze gospodynią w domu której podłogi się nie kurzyły) w sobotę następowało sprzątania a właściwie SPRZĄTANIE. Sprzątanie Sobotnie można odprawić jedynie w sobotę. Należy je zrobić do obiadu (który trzeba ugotować świeży, nie ma prawa być wczorajszy) by po nim można było ODPOCZYWAĆ, przy czym należy poganiać pozostałych członków rodziny bo przecież nie można zmarnować na to całego dnia a on...
    • a ja jestem bardziej padnieta niz po tygodniu pracy, chociaz druga polowa byla w domu, wiec teoretycznie mial mi kto pomoc i zajac sie dzieckiem.. praktycznie: w zlewie sterta garow, pranie nieuprasowane.. po piatkowym sprzataniu ani sladu... zmeczona jestem jakbym miala 2 dzieci a nie jedno. jakos na tygodniu radze sobie lepiej.. tez tak macie?
    • No i jak minal tak wyczekiwany dlugi weekend?A nie wiecie kiedy ten nastepny?? U mnie bylo w miare :).tzn duzo pracy w ogrodzie , sporo gosci a dzis relaks , zoo, wygrzewanie sie na slonku.I tak w sklali do 5 za weekend dalabym 3,8. A wy??
    • Jakie atrakcje fundujecie sobie i rodzinie w deszczowe weekendy? Czy raczej zostajecie w domu? U nas sobota i niedziela w deszczu. Planowałam wycieczkę za miasto a tu niestety. W zeszłym tygodniu było kino więc teraz odpada.
    • Jesteśmy z mężem dośc mocno umordowani naszym roczniakiem :-) Marzy nam sie wyjazd na weekend do Kazimierza, zeby się wyspać i odsapnąć. Ale do tej pory nigdzie sie bez Małego nie ruszaliśmy. To byłby pierwszy raz i juz nas to stresuje :-) Kiedy pierwszy raz zostawiłyście Wasze Maluchy z babcią/nianią ect na weekend/urlop?
    • Widzę wszędzie oferty na wyjazdy, Wy już macie sprecyzowane plany? czy może spontaniczne wyjazdy będą? czy zostajecie w domach? aaaaa rozmarzyłam się, jak sobie przypomniałam ubiegły rok i temperatury około 30 st. :)
    • Bo ja z jednej strony chcę, żeby się raz w tygodniu wyspały, ale z drugiej strony mnie diabli biorą. Słońce swieci, pogoda piękna, zdążyłam posprzatać, ugotowac zupę, zrobić zakupy, przygotowac zaczyn, odpowiedzieć na milion pytań najmłodzszej, zagrać pięć razy w memo, i chyba ich w końcu zedrę, no ileż można spać???? O, małej się malowanie znudziło, poszła zrobić desant rodzeństwu :)
    • Pod koniec października żenię się. Myślimy z żoną o wypadzie na miodowy weekend do Kazimierza. Gdzie się tam zatrzymać? Pokój tak do 150 złotych za noc. Oraz - pyanie najważniejsze - gdzie tam dobrze dają jeść. Oboje lubimy zjeść ...
    • Jestem mamą dwójki chłopaków - Damianek 3,5 lat i Arturek 1 rok. No i... żoną gościa, który gra na perkusji w zespole muzycznym. A co za tym idzie samotnie spędzam weekendy. Mąż często wyjeżdża na weekend i wraca dopiero późnym popołudniem w niedziele. Dzieciaki są jeszcze małe, a siedzenie w domu przez ostatni rok dało mi w kość. Chętnie poznam mamę w podobnej sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna