Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      wody mineralne

wody mineralne

(10 wyników)
    • w sensie najzdrowsza? jaką pijecie i polecacie?
    • Naturalna woda mineralna jest zawsze dobra. Pasuje do wszystkiego. To jest mój ulubiony napój :) Proszę nie mylić naturalnej wody mineralnej z wodą źródlana albo stołową! Jakie wody naturalne mineralne preferujecie?
    • Witam wszystkich To co zaproponuję pewnie nie spodoba się, wszak dominuje tu piwo. Zaryzykuję jednak. Które wody mineralne niegazowane uważacie na njalepsze? Halszka
    • Interesuje mnie jaką wodę uważacie za najlepszą i dlaczego!!! Może ktoś zna strony z rankingami wód mineralnych??? Piłam różne ale chyba najlepiej mi smakowała Artctic - no i dowiedziałam się z jakichś opini że Bonaqua jest kranówą (????) że żywiec nie jest najlepszy (??) - co wy na to - ostatnio kupiłam perłę beskidów czy coś podobnego a tu ktoś mi mówi że robi ją Coca-Cola??!!!
    • Nie wiem jak sie to pisze ---gruzinska Borjomi ,Borzomi... siarkowa mocno -- nie do wypicia na cieplo ale schlodzona mocno przepiekna.W Polsce byla okolo 1993 roku w Peweksie i czasem w sklepach zwyklych.Dzis do kupienia w Chicago :)) Cudna jest... A z Polskich to chyba Anna ,Zuber i neutralna Naleczowianka ? ....
    • Nie jestem abstynentką ale teraz interesują mnie napoje bezalkoholowe.Nie lubię herbaty, do posiłków pijam soki i napoje w kartonach, uwielbiam też coca-colę. Te już mi się trochę znudziły tymbardziej, że ostatnio piłam na imieninach u znajomych jakiś napój z butelki. Czy macie jakieś ulubione napoje, w których jest w miarę mało konserwantów? Podajcie producenta, nazwę napoju i smak. Dziękuję i smacznego.
    • Co sądzicie o wodach wysokozmineralizowanych? Mi smakuje woda gruzińska Borjomi i Nabeghlavi.
    • SANGRIA(10)

Czy znacie ten punch owocowy? Chcecie? Jest mnostwo rozmaitych skladniowo przepisow, moge cos przetlumaczyc. Dokonale na wieczorki, party, poczestunki, itp.
    • Słuchajcie, nie piję wody z kranu, bo po zagotowaniu mam w kubku tłusty nalot i ta woda cuchnie. Ale po przegotowaniu wody mineralnej, np. Zywiec czy inne w butlach 5L jest tak samo. Jaka woda musi być, żeby nie było tego osadu? Z małą ilością sodu?
    • Dzisiejsza pogoda mnie natchnela. Przydaloby sie wieczorkiem cos orzezwiajacego, lekkiego i rozweselajacego wypic. Jakie macie ulubione napitki na na taki czas? Sama lubie Amercano w sporych ilosciach, czyli Campari z rozowym Martini, dopelnione woda gazowana i z lodem oczywiscie. A za chwile, gdy pojawia sie owoce sezonowe, to kruszon. Robie go z bialego wytrawnego wina, troche wodki, cukier (nie za duzo), starta skorka z cytryny (jak ktos lubi) i wlasnie letnie owoce - truskawki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się