Dodaj do ulubionych

napoje bezalkoholowe

07.08.05, 10:50
Nie jestem abstynentką ale teraz interesują mnie napoje bezalkoholowe.Nie
lubię herbaty, do posiłków pijam soki i napoje w kartonach, uwielbiam też
coca-colę. Te już mi się trochę znudziły tymbardziej, że ostatnio piłam na
imieninach u znajomych jakiś napój z butelki. Czy macie jakieś ulubione
napoje, w których jest w miarę mało konserwantów? Podajcie producenta, nazwę
napoju i smak. Dziękuję i smacznego.
Obserwuj wątek
    • heidiklum Re: napoje bezalkoholowe 07.08.05, 11:42
      Przerzuc sie na smaki naturalne: swiezo wycisniety sok z pomaranczy smakuje
      inaczej z ten z kartonu. Zmiksuj go potem z sokiem ananasowym, kiwi i np.
      bananem. Albo domowa lemoniada. Mozliwosci jest wiele.
      A jesli juz soki z kartonu, to rozcienczaj je woda gazowana - nie bedzie tak
      slodko i ponoc zdrowiej...np. sok jablkowy wymieszany pol na pol z woda
      gazowana.

Jezeli piszesz o napojach bez konserwantow, zainteresuj sie skladem coca-coli...

Moim ulubionym napojem bezalkoholowym jest woda mineralna i ja polecam. Byle
      nie byly to, modne obecnie, wody smakowe: truskawkowe, itp. Tam sa zazwyczaj
      konserwanty.
    • Gość: Pijak Abstynent Re: napoje bezalkoholowe IP: *.ccc.de / *.ccc.de 07.08.05, 15:59
      > Nie jestem abstynentką

ABSTYNENCI to dawni alkoholicy nałogowi a więc bycie abstynentem to przyznanie
      się do nałogu alkoholowego :)

> napoje, w których jest w miarę mało konserwantów?

Najmniej konserwantów jest w wodzie mineralnej - NIEGAZOWANEJ !
    • tebaska Re: napoje bezalkoholowe 08.08.05, 13:11
      Jeszcze w tym problem, że ja lubię słodkie napoje / gaz tak jak coli mogę sobie
      odpuścić/ a woda mineralna nawet ta smakowa nie ma tyle słodyczy.Natomiast przy
      sokach własnej produkcji jest dużo roboty a na zapas nie można robić bo się
      poprostu zepsuje.
      Mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
    • lilarose Re: napoje bezalkoholowe 08.08.05, 15:24
      Polecam Tymbark Life z guaraną. Jest kilka odmian, ja najbardziej lubie tą
      zieloną.
      • miltonia Re: napoje bezalkoholowe 09.08.05, 09:27
        Wprawdzie z napojow bezalkoholowych pije jedynie kawe, herbate, wode i swieze
        soki ale od czasu do czasu sobie zaeksperymentuje i mieszam te z kartonow. Na
        przyklad pomaranczowy + ananasowy + swiezy cytrynowy. Do tego jakis slodki
        syrop (malinowy, truskawkowy, granadina) i troche tonicu. Albo Syrop kokosowy
        (lub mleczko kokosowe z puszki), sok ananasowy, troche soku cytrynowego oraz
        lod i masz bezalkoholowa pinacolade.
        • Gość: devilfish Re: napoje bezalkoholowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:23
          pij mleko... a na ciepło jest dobre z odrobiną cynamonu i cukru, na zimno pewnie
          już nie (muszę sprawdziać).
    • Gość: Czesław Re: napoje bezalkoholowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:56
      Brrrr! Ohyda!
      Nie poradzę Ci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka