wola

(42 wyniki)
  • Mam 2,5 letniego synka. Oboje z mężem pracujemy. Bywały momenty, że dziecko lgnęło bardziej do mnie, lecz ostatnio... najważniejszy jest tata. Po powrocie z pracy biegnie do taty i już woła, że chce się z nim bawić. Mnie jakby nie zauważał, aż do momentu kąpieli i spania, bo wtedy woła mnie. Wiem, że czasami tak dzieci mają ale jest mi czasami przykro, że ja jestem tylko od tych "mniej przyjmnych rzeczy" tj. kapania, ubierania, przygotowania posiłku. Chciałabym wiedzieć jak to jest u W...
  • od pewnego czasu moja prawie 2 letnia córka woli wszystko robić z tatą, tata oczywiscie prawie na wszstko pozwala w granicach zdrowego rozsądku, a mama jest ta niedobra bo troche krzyczy i nie pozwala na głupie zabawy. Wiem, ze to jeszcze dziecko i jej to przejdzie ale cholernie mi przykro jak widzę taką super więź między nimi tym bardziej, że staram się jak mogę. JAk jest u Was???
  • Czasami jest mi cholernie przykro, gdy moje dziecko ode mnie ucieka do taty... Jest tak dlatego pewnie, że tata pozwala na więcej, nie uczy dyscypliny. Od takich rzeczy jestem ja-od kąpania (syn nie cierpi kąpieli), od podawania leków, od mycia zębów itp. Czasami jestem surowa, a mój mąż robi wszystko, zeby dziecko nie płakało-ulega bardzo szybko. Nawet moja siostra stwierdziła, ze młody przy nas zupełnie inaczej sie zachowuje, gdy ona z nim jest sama (czasami go pilnuje). Jak to wygląda u...
  • Moj syn ma 3 latka i dwa miesiace,do tej pory chodzi w pampersie,od wrzesnia tego roku maly idzie do przedszkola gdzie nie przyjmuja dzieci w pampersie wiec musze go od niego odzwyczacic.W ciagu dnia sadzam malego na sedes zakladajac specjalna nakladke dla dzieci,bo na nocnik jest juz za duzy.Zakladam mu w ciagu dnia majtki,czesto sie maly zmoczy,ale nie wola ze chce siku, i na moje pytanie czy chce siku lub kupe nie odpowiada tylko powtarza po mnie slowo siku.Czuje sie bezradna i nie...
  • moj 15 mies synek woli spedzez czas z tata niz ze mna,caly dzien siedze z dzieckiem w domu,zajmuje sie nim najlepiej jak potrafie,ale nie bawie sie z nim non stop,bo musze czasem cos ugotowac,posprzatac itp,maly wtedy bawi sie sam,generalnie nie ma problemu jak jestem z nim sama,nie wola na rece, nie krzyczy itp,jak tata wraca to ja przestaje istniec,ciagle chodzi za nim,domaga sie wielu rzeczy wiec wtedt najczesciej slysze jego krzyki bo chce to i tamto.Jak jest usypianie to ty...
  • Witam, teraz mamy quinny speedi sx i właśnie zastanawiam się, czy go nie sprzedać, bo Mały woli chodzić na spacery, w wózku się denerwuje. Jednak wiem, że wózek może się jeszcze przydać - zamierzam kupić jakąś spacerówkę - JAKą??
  • n moja córka 2,5l wgrupie rówiśników zawsze wybira chłopców do zabawy. w domu nie ma problemów, usypia lalki , jest opiekuńcza w stosunku do psa, lubi również się bawić samochodami...itd. Nigdy nie usiłowałam wdrożyć ją w jnakieś postępowanie tzw. zgodne z płcią. i nie w tym rzecz. chodzimy od wtrześnia na rytmikę, i ona zawsze wybiera towarzystwo chłopców, a jeśli ich nie ma ( chodzi 2 ) to odmawia zabawy. Faktem jest, że większość rówieśników do tej pory to byli chłopcy, tak s...
  • Witam! Moja córcia ma 16 mies i wydaje mi się, że faworyzuje tatę :( Ze mną też się bawi, przytula, ale woli być na rękach u taty, jak się uderzy, to woli w płacz do taty (chyba, że go nie ma w domu :). Wiem, że to niedojrzałe, ale jestem zazdrosna i mi przykro :( A gdzie, jak nie tu się wygadam :)? Czy to normalne? Pozdrawiam
  • Mój dwuletni syn woli ojca. Gdy ten wyjdzie na chwilę z pokoju to jest ryk jakby mu się wielka krzywda działa. Tata mówi do niego: synku idę na górę po kredki/buty/do łazienki i zaraz wracam do Ciebie. Nic nie pomaga mały wyje i nie da mi się uspokoić, proponuje mu wtedy zabawy, zabawki, chrupki, picie coś żeby go zająć odwrócić uwagę od sytuacji a jak juz nie mam siły to poprostu zostawiam płaczacegopod drzwiami do powrotu taty. Gdy mąż pojechał wczoraj pograć z kolegami w piłkę powiedział...
  • Strasznie mi smutno, bo od kilku dni synek chce spędzać czas tylko z tatusiem, kiedy jesteśmy oboje. Oboje pracujemy, ja wracam do domu około czwartej, mąż około piątej. Od tego czasu i rano synek cały czas chce bawić się tylko z nim, ja mogę go chwilę zająć, ale jak go zobaczy, koniecznie chce iść do niego. Sporadycznie zdarza się, że - kiedy bawi się z nim - wyciągnie do mnie rączki i przyjdzie na chwilę, ale zaraz chce znowu wracać do męża. Nic strasznego się niby nie dzieje, w ...
  • Jestem załamana. Parę dni temu mój synek (3l.) w trakcie jakiegoś mało ważnego sporu oświadczył, że nie chce być już z nami. On woli z ciocią. Zdania nie zmienił do dziś. Nawet podpuszczanie w stylu "czy chciałbyś się spakować?" nic nie daje. Emocje już opadły i teraz zupełnie na spokojnie mały przyznaje, że ciocię kocha bardziej (pytam w bardzo okrężny sposób, nie wprost). Choć przyznaję, że tak mnie to dobiło, ze pytam też wprost. On z dziecięcą szczerością, nieświadom sprawian...
  • Mam problem bo mój 3 letni synek woli babcię ode mnie.Wiem, dzieje się tak dlatego że w soboty zabiera go na cały dzień i z nim sie bawi do upadłego, pozwala mu niemal na wszystko.Chcę by do niej jeździł, by mógł sie wyszaleć, bo mam jeszcze 6 miesięczne dziecko i w domu nie pozwalam starszemu na wrzaski,piski itp.Tam może wyładować cały tydzień domowego spokoju.Wiem że to moja wina, zbyt mało się z nim bawię, ale niemowlę pochłania sporo czasu a rozdwoić się jest mi trudno.Boli...
  • Co począć w przypadku gdy widzę, że moja niespełna dwuletnia córcia, woli trzymać długopis w lewej rączce, próbuję, jej go przekładać do prawej, ale ona na to reaguje protestem, i spowrotem przekłada jednak do lewej.
  • Moja córeczka ma 17 m-cy. Dość często zostaje z babcią - jest to jej ukochana babcia. Ostatnio została nawet na tydzień jak byliśmy na nartach. Po naszym powrocie gdzieś tak przez pół dnia wołała babci i była troszkę marudna a potem to nie odstępowała mnie na krok i przytulała się. Zbiegło się to też w czasie z moim powrotem do pracy. Babcia przyjezdza do niej codziennie. Ona wie, ze z babcią to jest zabawa i pozwalanie na większość rzeczy, a ze mną to jak nie pozwalam to jestem...
  • Moj roczniak nie chce ssać nowego smoczka, stary jest już brzydki, ma osac i brzydko pachnie, nie wiem jak go skłonić by zechciał ten nowy. Czy ktoś miał podobny problem? Pomóżcie, może znacie sposoby by go przekonać????
  • mam kolejny problem moja 13 miesieczna córeczka niechce z nikim zostac tylko ze mna to staje sie duzym problemem bo nawet do toalety musze je brac bo kiedy zostaje z mezem strasznie płacze nawet nie chce zostac z babcia co robic!
  • Od 2dni dałam mojemu dwulatkowi kubek zamiast butelki. Butelki schowałam, zawsze daję mu kubek aventa, kubek taki zwykły nie firmowy. Próbowałam podawać w kubeczkach takich zwykłych jak szklanki, ale specjalnie wylewa wszystko na stolik. Odkąd dostaje kubek, baardzo mało pije. Z butli wypijał prawie 1l. dziennie. A teraz dziennie wypija może z 300ml. Nie wiem czy to nie za mało. Pewnie jestem przewrażliwiona. A może kupić inny kubek? Albo bidon ze słomką? :/
  • Roczek już za nami. A wraz ze szczęściem, że moje dziecko takie duuuuuże, pojawiło się mnóstwo wątpliwości. 1. Jak mam mu czytać, pokazywać obrazki w książce, gdy każda książka jest mi odbierana natychmiast, rzucana w kąt, w ogóle ulubioną zabawą mojego syna jest rzucanie, "porządki", chodzenie dookoła mebli. Nie ma mowy , żeby na książeczce skupił się dłużej niż 10 sekund. 2. szafki, toaleta, szuflada...kanty wszystko mam zabezpieczone taśmą, żeby nie dało się grzebać/rozsypywać/ nie...
  • Moja córeczka niedługo skończy roczek. Od pół roku jest z nianią bo ja wróciłam do pracy. Pani (dla córci to w zasadzie babcia) zajmuje się nią wspaniale, oddała córci całe swoje serce. Efekt- mam wrażenie że w zasadzie mogłabym już dla niej nie istnieć. Owszem cieszy sie na mój widok po powrocie z pracy, ale albo wcale nie chce przyjść do mnie się przywitać, albo - po krótkim przywitaniu zaraz wyciąga rączki do niani. Strasznie mi wtedy przykro, serce mi prawie pęka. Ciężko mi z...
  • Mój synek pod koniec listopada skończy 3 latka. Od roku uczęszcza do żłobka, świetnie się rozwija, dużo i ładnie mówi. I wszystko byłoby OK poza tym jednym - potrzeby fizjologiczne :( Korzysta z nocnika w żłobku - pani twierdzi, że razem z dziećmi, w domu również, czasami z nakładki na WC i załatwia się - ale pod warunkiem, że to my- wszyscy domownicy i pani w żłobku go wysadzamy. To my pytamy czy chce siusiu i tak naprawdę to my o tym pamiętamy. Synek niestety nie woła i sam również n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna