wola

(49 wyników)
  • Jest sposób by łatwiej wytrzymać bolesny zabieg u dentysty czy odmówić sobie kolejnego ciastka w cukierni. Wystarczy napiąć dowolne partie mięśni. Dowiodły tego dwie badaczki, Iris W. Hung z Narodowego Uniwersytetu w Singapurze oraz Aparna A. Labroo z Uniwersytetu w Chicago. www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/napiecie-miesni-wzmacnia-sile-woli-,66607,1
  • Czy powinno się uszanować ostatnią wolę zapisaną w testamencie? Jak oceniacie w tej kwestii zachowanie się księdza Dziwisza, który nie spalił osobistych notatek Jana Pawał II mimo tego, że wyraził on taką wolę w testamencie?
  • Zakupy są lepsze niż seks - uznało 45 procent uczestniczek sondażu przeprowadzonego w RPA. Nadal jednak pewna ilość kobiet - 26 procent - jest przeciwnego zdania. Wyniki ankiety, dotyczącej marzeń kobiet, opisał w piątek portal internetowy BBC News. Trzy czwarte uczestniczek badania powiedziało o o sobie, że ma fioła na punkcie butów, a 70 procent uznało, że nie ma co na siebie włożyć. W tych okolicznościach nie dziwi wynik badania, który mówi, że mężczyźni nie rozumieją rzeczy...
  • katowice.gazeta.pl/katowice/1,35055,7704169,Rozbieraja_sie_z_wlasnej_woli__Naleza_im_sie_medale_.html?as=1&startsz=x Hipokryzja, zazdrość, zawiść itd. itp. Podziwiam właścicielkę za trafiony pomysł, za nieugiętość i za urodę ;)
  • Wojna płci za kółkiem trwa! Ona woli powoli i ostrożnie, ale potrafi wymusić pierwszeństwo i skręcić bez kierunkowskazu. On jedzie na maksa - facet w aucie zmienia się w demona prędkości, pirata. Ona i on mają wady i zalety - zobacz grzechy i cnoty Polek i Polaków za kierownicą. www.dziennik.pl/auto/article433101/Kobieta_w_aucie_woli_powoli_on_chce_szybko.html
  • Kogo naprawdę wolą mężczyźni: blondynki czy brunetki? Mit pożądanej blondynki jest tak mocno zakorzeniony w naszej kulturze, że o jego prawdziwości jest przekonana większość kobiet. Aż 82 proc. pań na pytanie, jakie kobiety preferują mężczyźni, odparło – blondynki. /Wprost/
  • Jakich mężczyzn lubią kobiety, jakich cech fizycznych u nich szukają? Czy wolą tych supermęskich - umięśnionych, owłosionych i z pięknymi, kanciastymi szczękami, czy może preferują delikatnych wrażliwców? wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9966
  • A ja wolę moją mamę z rep. Majki Jeżowskiej Pewnego razu Kinga spotkała Wikinga, Mieszkał na obrazku, zrywał się o brzasku I zwiedzał wielkie morza I Kindze było go żal... Ref. A ja wolę moją mamę, Co ma włosy jak atrament, Złote oczy jak mój miś I płakała rano dziś. Pewnego razu Dorota znalazła w lesie kota, Wzięła więc go do domu zamiast dać byle komu I świetnie się bawili I w zgodzie sobie żyli. Ref. A ja wolę...
  • Czy kiedy sobie coś postanowisz jesteś konsekwentna/-tny i wytrwała/-ły. Czy potrafisz sobie odmówić czegoś, co bardzo lubisz z ważnego powodu albo po prostu dlatego, że tak postanowiłaś/-łeś? Jednym słowem: czy masz silną wolę? rozrywka.onet.pl/psychozabawy/czy_masz_silna_wole,psychozabawy.html ------ nic nowego... . Większość rzeczy, które postanawiasz realizujesz - jesteś konsekwentna/-tny w swoich działaniach i realizowaniu swoich planów i zamierzeń. Twoje życie jest przez to ...
  • ...94 lata temu (dn. 7 listopada 1913 roku) urodził się Albert Camus, francuski pisarz? Laureat Nagrody Nobla w dziedzinie literatury w 1957 roku... "[...] ludzi zatrzymuje przy nas tylko nasza wola; - przestańcie pisać albo mówić, zostańcie sami, a zobaczycie, jak wokół was topnieją - większość odwróci się plecami (nie ze złości, ale z obojętności), reszta zaś zawsze ma w pogotowiu możliwość zajęcia się czym innym; kiedy więc uświadomić sobie ile przypadku, gry, okoliczności jest w...
  • Pewien mieszkaniec karaibskiej wysepki Saint Lucia, który mieszka w zrujnowanej chatce z zardzewiałej blachy bez elektryczności i bieżącej wody, odrzucił propozycję sprzedania malowniczej działki za 60 milionów dolarów. 70-letni mężczyzna śpi na wytartym i dziurawym leżaku, zaś odżywia się wyłącznie złowionymi przez siebie rybami, które piecze na ognisku, ale nie zamierza rezygnować ze spokojnego życia na sielankowej plaży w Anst La Voute i zapowiada, że pozostanie na swojej...
  • www.dziennik.pl/foto/article479004/Oni_wola_chlopakow_.html Dziennik sensację odkrył...
  • 71 proc. Polaków woli kupować na kredyt, niż wcześniej oszczędzać na ten cel pieniądze. Jednocześnie nastawienie Polaków do pożyczania pieniędzy wciąż nie jest pozytywne - wynika z badań zaprezentowanych we wtorek w Katowicach. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3933061.html
  • to poplatanie z pomieszaniem.:D Chyba....:S wyborcza.pl/1,75478,14046247,Polacy_sa_szczesliwi__Szybko_doganiamy_pierwszych.html
  • Pierogi, kotlety schabowe, bigos, rosół i jajecznica to wciąż ulubione dania Polaków. Wydawało się, że Polacy mogą porzucić golonkę i flaki, by sięgnąć po burrito, tortille, cannelloni, frittatę i camembert w szynce parmeńskiej. Kolejny raz okazało się jednak, że bardziej cenimy tradycyjne potrawy kuchni polskiej niż to, co modne. Nasze ulubione dania to pierogi, kotlety schabowe i mielone, bigos, a także rosół i jajecznica. Spożywa je od 93 proc. do 95% osób - wynika z ra...
  • no... mam słabą silną wolę i właśnie idę na stację benzynową po papierosy.. a co tam, chociaż pies będzie miał dodatkowy spacer...
  • Rozglądam się i mam wrażenie, że wolne panie i wolni panowie szukają sportu a nie związku. Gdy trafiają na kogoś, kto ich nie wyczuje próbują dopiąć swego. Gdy sprawa wychodzi na jaw są zdziwieni, że ktoś oczekuje od nich czegoś ponad przelotnym seksem, chwilową znajomością. Czy mają pogardę do głębszych układów? Nie każdemu przecież chodzi o partnerstwo do seksu. To taki wniosek luźny po kilku rozmowach.
  • bo leży przede mną na biurku od wczesnych godzin rannych - batonik Prince Polo... uda się? nie uda się? a Wy? z czymś trenujecie ? ;D
  • nie da się ukryć że, większość panów woli atrakcyjne, nieskomplikowane panienki. Takie, dla których w każdym temacie oprócz mody i kosmetyków, będą jedyną wyrocznią. Te z nas, które oglądają wiadomości i czytają prasę codzienną są dziwne, te które oglądają mecze piłkarskie i wiedzą o co w nich chodzi, wręcz nienormalne, a już napewno mało kobiece. Czym jest kobiecość, gadaniem o ciuchach, gotowaniu i dzieciach?
  • ostatnio dyskutujemy tu rozmaite preferencje, no wiec wlasnie - dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się