Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wola

wola

(73 wyniki)
    • duzo tu watkow o jedzeniu, tyciu, zdrowej zywnosci no i sniadaniach do szkoly. ja nie kupuje nuteli, dziecko raz na ruski rok dostaje bulke z kawalkami czekolady (czasem jej pozwole to swinstwo kupic). robie jej codzien cos nowego na sniadanie, chce by bylo zdrowo i pozywnie. i co robi moja corus? przyznala sie mi dzis przez przypadek. wyludza od innych dzieci chleb z nutela, bulki z czekolada. wstyd mi, wstyd. prawdopodobnie te dzieci maja tego nadmiar bo daja mojej to czego same nie sa w st...
    • moim problemem jest to,że komp[letnie nie mam w sobie silnej woli. wiem,że tak ma wiele osób, ale ja mam jakąś wersję hardcore'ową :( cokolwiek sobie postanowię- sie zacznę się odchudzać,że będę uprawiac sport,że przeczytam książkę po angiel;sku, no cokolwiek, każdy plan od razu jest skazany na porażkę :(nienawidzę siebie za to i coraz bardziej ta postawa mnie dołuje :( macie jakieś rady na to,jak w sobie "wyćwuiczyć" silną wolę? czy to w ogóle da się wyćwiczyć? proszę o jakąś p...
    • Nosicie przy sobie zgodę na transplantację Waszych narządów po śmierci?
    • Tak się ostatnio zastanawiam czy ostatnia wola to coś ważnego, coś z czym należałoby się liczyć, czy też przytaknąć, a potem zrobić swoje? Dwa tygodnie temu zmarła moja babcia. Odkąd pamiętam zawsze mówiła, że chce być pochowana w grobie swoich rodziców. Na tym samym cmentarzu, kilka alejek dalej jest inny grób, bardziej reprezentacyjny, w którym leży dziadek, mój tata i ciocia. Pogrzebem zajął się wujek i to on zdecydował, że babcia będzie leżeć w tym drugim grobie. Rok wcześniej z...
    • Brakuje mi silnej woli żeby: - zacząć się odchudzać po ciąży( nie rusza mnie fakt, że będe mogła kupić sobie ciuchy w mniejszym rozmiarze, skoro te w rozmiarze 40 też nie wygladają źle i sa równie ładne co te mniejsze, ani to że bede mogła pokazac brzuch w lecie, bo nawet jak byłam szczupła to też go nie odsłaniałam) - przestać żreć słodycze; - kontynuowac naukę niemieckiego (zawsze mówię, że wieczorami jestem już tak zmęczona, że nie miałabym siły chodzić jeszcze na jakiś kurs) -...
    • Moi drodzy, Piszę artykuł o dzieciach, które faworyzują jedno z rodziców, a z drugim nie chcą być za żadne skarby... znacie ten problem? Synek twierdzi, że ożeni się z mamą a tatę "otruje"...Jesli tak, to podzielcie sie ze mną swoim doświadczeniem proszę. Jak to sie objawia? Jak sobie z tym radzicie? Bedę wdzięczna za wszystkie relacje, najciekawsze opublikujemy. pozdrawiam wszystkich Justyna Dąbrowska, szefowa Dziecka justyna.dabrowska@agora.pl
    • Bo ja nie mam. I to pewnei też jest kwestia ciekawości. Ale mam ostatnio dobry humorek i muszę swój śmiech gdzieś wyładować. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=25909519 Mam nadzieję, że pani moderator nie będzie miała mi za złe wklejenie linku?
    • Nie to, żebym sie wybierała na tamty świat, na razie nie zamierzam.... Ale mam pytanie do Was, co myślicie o testamencie, o ostatniej woli.... Jestem coraz bardziej przekonana, aby zformalizować moją ostatnią wolę, nigdy nie wiadomo co się stanie, a tak będę spokojna, ze będzie wszytsko tak jak wymyśliłam... Pozdrawiam serdecznie
    • Tak powiedział mój syn na propozycję odwiedzenia moich Rodziców :-( I najgorsze, że ja go rozumiem. Kocham moich rodziców i tym bardziej mi przykro, że nie sa takimi super dziadkami dla moich dzieci jakich ja miałam :-( Za to moi Teściowie - nieba by przychylili! Dziadek jest gotów być koniem, samochodem czy czym tam potrzeba w zabawie, babcia Ela może bez końca grać w grę planszowa lub rysować... Cieszę się, ze sa tacy w stosunku do moich dzieci ale przykro mi że moich rodziców...
    • powiedzcie mi proszę jak to jest jest, że moj Synek (10 miesięcy) widzi tate przez maksymalnie 4 dni w tygodniu (mąż pracuje poza miejscem naszego zamieszkania), a i tak gdy go widzi to mało nie wylezie ze skóry z radości, a ja mogłabym wtedy generalnie nie istnieć. Z jednej strony się cieszę, bo wiem jak bardzo mąż ubolewa nad tym, że tak mało czasu spędza w domu, ale jednocześnie jest mi.... potwornie przykro..:(. Zazwyczaj mamy narzekają na to, że nie są w stanie nawet wy...
    • Moją dosyć bliską rodzinę chyba trochę pogięło. Mam syna. Siostra, za każdym razem jak przyjedzie do Polski to mówi, że JAK NA CHŁOPCA to on jest bardzo fajny, bo ona generalnie chłopców nie lubi (ma 2 córki). Rozmawiałam z siostrzenicą, coś zażartowałam, że jak sama będzie miała dzieci. Siostrzenica poważnie, że ona chce mieć dziewczynkę. Co się z tymi ludźmi porobiło? Gorąco życzyłabym jej chłopca, tylko nie wiem, czy chłopcu życzyć takiej matki i babci.
    • Dziewczyny, szukam pocieszenia. Moja 12 miesieczna córeczka woli tate... Wszedzie pisza, ze dziecko w tym wieku świata poza mama nie widzi, a moja córeczka od jakiś kilku tygodni woli tate... Oboje pracujemy. Spedzamy z nią mniej wiecej tyle samo czasu, ale to ja wiecej sie nia dotychczas zajmowalam, jak to mama... Od kiklu tygodni jak wracamy z pracy, to córcia wyciaga raczki tylko do taty. Do mnie przyjdzie na chwile, ale zaraz biegnie do taty i nie da sie mu zdjąć z szyji. Czy r...
    • albo raczej "mimo woli";) wałkowałysmy już "dlaczego mieć dzieci" teraz na tapecie są "bezdzietni z wyboru" to może czas, by wypowiedzieli się rodzice dzieci z wpadki, którzy dziecka nie planowali wcale? albo - może tacy tez są- mamy, które na dziecko zdecydowały się przez siłę? niechętnie? pod presją? jak tam u Was?;)
    • Wytlumaczcie mi to bo nie wiem co myśleć, a jedyne co przychodzi do głowy to to, że zabawa i zajmowanie się dzieckiem nudzi. Otwieramy kolejny biznes. Na ten czas potrzebny był ktoś z dziadków by zająć się małym. Rodzina żony odpadła bo nie interesuje się wnukiem kompletnie. Moja mama pracuje, wiec padło na mojego ojca. Zaznaczylismy ze chodzi o opieke nad dzieckiem. Przyjechał. Mały czekał. On pierwsze co to kanapa i tv. Powiedzielismy ze mały czekał by pokazac zabawki no i dziad...
    • do rodzicow/tesciow? a jak sie wymiguje? ja wole zostac z dzieckiem i mezem w domu a rodzicom powiedzialam, ze jest problem z autem. wieczorem zamierzam jeszcze zadzwonic i powiedziec co jest faktyczna przyczyna niecheci do wyjazdu. u mnie akurat atmosfera, dosc sztuczna atmosfera.
    • słyszałyście? fakty.interia.pl/ciekawostki/news/putin-rozwiodl-sie-i-w-czerwcu-sie-zeni,1093647,18 pomponik.pl/news/rynkowski-zostanie-ojcem,1093650
    • Jestem ateistką. I do tego nie cierpię instytucji KK. No nie i już. Uważam, że to organizacja zbrodnicza, która w dodatku za swoje zbrodnie nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Moja babcia jest katoliczką. Skłóconą z rodziną ogromnie i tylko ja utrzymuję z nią w miarę poprawny kontakt. Po jej śmierci to ja będę załatwiać wszystkie formalności pogrzebowe. I w drugim wątku niektóre osoby mnie przekonały, że nie liczy się to, czego chce zmarły, tylko uczucia rodziny pozostałej przy życiu. Uzna...
    • Trochę nawiązując do wątku o parapetówce. Czy dawanie pieniędzy w ramach prezentu osobie dorosłej (pomijamy 18tki,śluby,...) jest według was hmmm nietaktem? Od razu powiem -dałam mężowi kasę na urodziny, dołożyli się moi rodzice. Mamy od niedawna działkę, mąż lubi sobie na niej grzebać, a pieniądze były z przeznaczeniem na kosiarkę, na kopercie był nawet stosowny wierszyk. Mnie z ogrodem nie po drodze, rodzicom też nie, kosiarek skolko ugodno, a więc sama nie wybrałabym TEJ kosiarki. Mą...
    • Jak już tak jesteśmy przy temacie... Czy formalna apostazja chroni przed katolickim pogrzebem? Gdyby nieboszczyk był apostatą to rodzinka ma szansę pochować go po katolicku?
    • napisali na WP i podali link do galerii. Więc się ucieszyłam, że na fajne rockowe ciacha popatrzę. A tam: Rubik, Michał Wiśniewski, Radosław Majdan, Ędward Ącki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się