wtorek

(12 wyniki)
  • dziś 14 dc - monitoring - lekarz stwierdził, że jest po owulacji (wyraźne oznaki - jakaś rozetka po pęcherzyku na jajniku i płyn w jajowodzie), czyli owu była tak między myślę 12 a dzisiaj to 14dc i już po czyli maks z 13 na 14. Starania były w 10 dc i 12 dc - jak sądzicie jest szansa?
  • Dziewczynki, we wtorek zrobiłam betę i wyszła 231 (14 dni po owulacji). Chciałabym zobaczyć czy przyrasta. W związku z wyjazdem mogę badanie powtórzyć dzisiaj, czyli dzień po lub jutro, ale wyniki z jutrzejszego dnia wyniki będę miała dopiero w poniedziałek. A nie mogę sie doczekać powiedzieć mężowi, z którym mam się spotkać. Czy dzień po dniu robienie bety ma sens?
  • Kochane, juz mi rece opadaja w tym cyklu. No glowe bym sobie dala uciac ze owu byla w srode, a tu dzisiaj tempka poleciala w dol. Na FF trzeba czekac kilka dni na potwierdzenie owu. Zerknijcie prosze na wykresik i moze wam sie uda dojrzec czy byla ta cholerna owu. Dodam ze owu test wyszedl + we wtorek a jajnik kluje od zeszlego tygodnia, sluzu nie za bardzo rozumiem, a szyjka miekka i bardzo wysoko. www.fertilityfriend.com/home/115911
  • Witam! Staramy sie o dzidziusia od 11 cykli i nic, ale tym razem stało sie coś dziwnego! Dostałam miesiaczkę z 2 dniowym opóźnieniem, która trwa do dziś czyli 17-sty dzień! Jak na wykresie: www2.fertilityfriend.com/home/daile Testy ciążowe wychodzą lekko pozytywne a owulacyjne bardzo mocne! Byłam już na USG dwa razy (w 9 i 15 dniu "niby cyklu", jezeli liczyć od owulacji to w 24 dpo i 29 dpo) i niby wszystko OK (ciaży brak - obraz USG prawidłowy)( dostałam hormon GestoMikron - na po...
  • Cześć dziewczyny. Dziś chyba będzie spokojny dzień. Jak zauważyłyście mało kto zrozumiał nasze intencje w innym wątku przez co czuję się trochę beznadziejnie, ale spoko. Mną się nie martwcie. Kruszynko - mimo wszystko dziękuję, że napisałaś tam swoje odczucia. Ja się podpisałam pod tym i nie żałuję. Jeśli dziewczyny nie akceptują tego to trudno (choć nie rozumię skoro wątek może być odzyskany ale może lepiej nie komentowac)... nic nie poradzimy Jagoda - miałaś rację. Czasem ni...
  • Witam, Hmmm, mam problem.. Lekarz kazał mi brac duphaston od 33 dnia cyklu przez 10 dni (owu była najprawdopodobniej 22 dc). Jesli po 3 dniach nie przyjdzie @, to zrobic test. Brałam duphaston przez 5 dni, 6 dnia pojawiła się @. No to zaczelam liczyc nowy cykl i nie brałam duphastonu. Kolejnego dnia już tyko plamienie. Mam brac clo 5-9 dc. Dzisiaj (niby 3 dzien nowego cyklu) zrobiłam test, żeby być pewną, że mogę zacząć w 5 dniu brac clo. No i... pozytywny.. Być może to pomyłka, być ...
  • Moje plemniki zwyczajowo pękają osiagając rozmiar 24-25mm. Czy myslicie, że bardzo duzy stres mógł spowdować, że pękły wczesniej? Np. mając 20 mm? czy może raczej w ogóle nie pękły? A poza tym jak długo plemnik może żyć w ciele kobiety? Czy Waszym zdaniem jesli przytulanko było tylko w dzień kiedy gin zmierzył mi pęcherzyk na 18 mm może dobrze rokować?
  • Włąśnie wróciłam z USG dopochwowego i jestem smutna otóż mój opis: "trzon macicy przodozgięty jednorodny o wym. 42x30x40 mm. Endometrium gr6 mm jednorodne. jajnik prawy o wym 36x24 mm z dwiema przestrzeniami o obniżonym echu, najwieksza śr 19 mm. Jajnik lewy o wym 33x18mmz drobnymi przestrzeniami o obniżonym echu. Wolnego płynu nie stwierdza sie." z tego co wiem to za mała gr endometrium bo ponoć norma jest 8-14, no i maly pęcherzyk a to 13DC. Owulacja powinna być za 2 dni ale czy ...
  • Witam, gdzie prywatnie mogę wykonać "od ręki" to badanie? Zalezy mi na szybkim terminie, ale nie chodzi mi o jakąś klinikę ponieważ mam swojego lekarza, który mnie prowadzi.
  • Jestem przerazona. Wczoraj odebralam wyniki i ponad norme wynik chlamydii a tu dzis wieczorkiem 2 krechy (ta druga slaba ale jest). Nie wiem co myslec, boje sie "powtorki z rozrywki". Doradzcie cos prosze.
  • Zgłupiałam już całkiem. Dziś mam urodziny i 28 dc. Najdłuższy cykl miałam 29 dniowy. Żadnych objawów zbliżającej się @, nawet na szyjce. Tempki nie mierzę. Kobity opamiętajcie mnie, niech nie robię sobie nadziei. Testów nie robię bo nie mam ze sobą, a jestem u rodziców na wsi i do apteki daleko....Jak się nie pojawi do wtorku to może w środę zatestuję, ale pewnie się pojawi. Z objawów to trochę boli brzuch i cycki, czyli jak zwykle...
  • Po odtawieniu tabletek w marcu mam długie cykle 35-43 dni (ostatnio te krótsze)i brązowe plamienia przed @. W tym cyklu, dzisiaj jest 33 dc - testy od Ewy ni nie wyszły. Była kreska testowa ale taka bylejaka. Wczoraj byłam u lekarza i powiedział mi że mam zapalenie jajników, przepisał mi :dalacin "c", castagnus, orgametril. Trochę mnie to zdzwiło bo OB na wynikach było super i nic mnie nie boli. Nie kupiłam tych leków, idę we wtorek do innego lekarza. Chcę zbadać poziom hormonów z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się