wtorek

(30 wyników)
  • Pierwszy dzień w placówkach edukacji masowej był ok- niech już tak zostanie, Drogi_a_Łaskawy_Losie, hm? ;) Jaglana się dogotowuje, uciekam budzić ekipę. Miłego, Dziewczyny!
  • chorujemy dalej ale juz widac swiatelko w tunelu. greta katar, Ida kaszla a ja i katar i kaszle :P ale bylam u lekarza i grypy nie ma a CRP 10 wiec nie powinno byc problemow z sobotnim lotem. W sobote jade do Rzymu, wracam we wtorek poznym popoludniem a w srode rano do USA i wracam po tygodniu- daaawno takich wojazy nie bylo. Jako ze to czas "wolny od dzieci i mezow" to narobilam sobie juz tyle planow ze nie wiem czy bede miec czas pozwiedzac :) Tymczasem dzis w planie sprzatanie bo wreszci...
  • Byłam wczoraj u lekarza, niby na razie wszystko jest ok ale w przyszły wtorek kazał mi sie zgłosić na oddział w celu jak się wyraził "przeprowadzenia kompleksowych badań". Chce sprawdzić stan łożyska i przepływy i coś tam jeszcze z wrażenia zapomniałam co bo tak mnie tym szpitalem zaskoczył. Mam do terminu jeszcze prawie 2 tygodnie, niektóre z Was są już po terminie i dalej chodzą a ja mam iść do szpitala:( Ma to też związek z moim wiekiem (jestem po 30 a to moje pierwsze dziecko) i z t...
  • Ja sie dalej wykopuje z kupy roboty pochlipujac cicho bo mam juz dosc..i optymizm wycieka przez szpary.. Bawarka dla mnie i czekolada z popocornem w srodku- prosze sie o klopoty chyba..
  • Witam Kochane z zalanego deszczem Wrocławia:) Buźką mi się śmieje, bo z każdym dniem jestem z siebie dumniejsza;)...że nad te morze nie pojechałam. I nerwów nie straciłam, i 5x więcej pieniędzy niż zaliczka...i wspomnienia dobre będą;)...hihihi Zaa pracowego biurka mówię dzień dobry i miłej pracy Wam życzę, czy zawodowej, czy domowej, czy każdej innej:) Pozdrawiam serdecznie:)
  • Zapraszam Kochane i dzień dobry w ten śliczny dzień:) Jak co dzień, ten dzień, ....ale przecież wyjątkowy, bo jedyny, niepowtarzalny, prawda?:) Miłego, smacznego i zdrowego Wam życzę:)
  • w srode wyladowalam na oddziale ze skurczami macicy - brzuch twardnial co chwila i do tego bolalo, lacznie z bolem plecow. Nawet zrobilo sie male rozwarcie, ale okazalo sie ze te skurcze to nie byly skurcze porodowe. Wczoraj zaczal odchodzic mi czop sluzowy. Brzuch sie napina, ale nie tak czesto jak w srode i na szczescie nie boli, jedynie cmi jak przed @. Mam przy tym male plamienia, lekarz powiedzial, ze to od rozwierania sie szyjki. Kazal siedziec na walizkach i czekac na porod...
  • Ciekawe, czy uda mi się dziś być w trzech miejscach jednocześnie? Ot, zagadka taka. ;) Miłego dnia, Dziewczyny Kochane. Zdrowia i spokoju!
  • Dzis tez pieczone mam jabluszka i gruszki,dobrze robia takie cieplutkie rano :) Aurinko ładnie zrobiłas,Amelke widac i Jonka,super ! Zapraszam Kochane do zabawy na moim blogu.Dzis musze sie z domu ruszyc sama taxi bo mam wizyte lekarska popoludniu,dobrze ze nie jest slisko ! Miłego zdrowego dnia Wszystkim.
  • Od razu mówię, że jestem pod wpływem % :D Dzień od rana super!!! Maciuś po bańkach jak nowy! Poszedł grzecznie dziś do przedszkola :-) w południe skoczyłam z koleżankami do kina i na kawkę z miodem :-) Po południu spotkanie businessowe na przyszłość ( taka forma pracy jaka mi pasuje) w między czasie podrywało mnie trzech panów na ulicy. Upssss żeby koleżanki się nie wygadały :D dziś nawet październik mi nie przeszkadza :-))))))))))))))
  • i bula rodzynkowa z marmolada :) Gadam sobie z Greta: "zobacz jakie rzeczy mama je. Chcialabys takie? Herbatka.. bula.." a z sypialni rozlega sie glos Idy "bula! bula! kaka-oooo" i tupot malych nozek. Wiec posta zaczelam sama a teraz juz jestesmy w komplecie :)
  • Wczoraj caly dzien poza domem, wyodwiedzalismy znajomych.. a noc byla nieciekawa bo Ida poszla pozno spac, Greta wstala o 5 a po drodze jeszcze pobudki cycowe.. Dzis mielismy sie ze znajoma spotkac na placu zabaw na miescie ale chyba zaprosze ja do siebie bo mam lenia
  • To już za 3 dni! Za trzy dni wsiądę pierwszy raz w życiu do samolotu. Nie wiem nawet czy się boję, jestem bardzo szczęśliwa i podekscytowana. To moja pierwsza podróż za granicę w życiu. Trzy godziny lotu i zobaczę moją siostrę po dwóch latach niewidzenia. Mamy dużo planów, chociaż niestety mało pieniędzy (szef mi naobiecywał kokosów a cały sierpień nawet nie raczył się odezwać, więc nie miałam jak zarobić nawet). Wiem, że chcę koniecznie zobaczyć Akwarium (pokazy delfinów!!) no i Sagrad...
  • Siadac bo dopijam swoja. Ida jeszcze dosypia, maz sie zbiera do pracy, Mania wacha mi klawiature. Dzis humor juz lepszy bo wczoraj maz mi dal wolne od Idy - i tak siedzialam z nimi w pokoju ale maz sie z nia bawil. Mila odmiana bo dzieci i psy juz mi bokiem wychodza.. Dzis praca bez niani- zapowiada sie ciezki dzien wiec trzeba zbierac sily..
  • snily mi sie jakies horrory wiec dopiero sie dobudzam.. Egzamin chyba poszedl ok, i jeszcze w dodatku wczoraj poobcinalam galezie i krzaki w ogrodku. Plan na dzis to praca z domu i moze podlogi przelece jakas szmata bo Ida sie czolga i wszystko klepie i lize..
  • Jak w temacie. Kiedy puszczacie dziecko po chorobie do przedszkola? Wiem, że to zalezy też od choroby inaczej przy lekkim przeziębieniu a inaczej przy antybiotyku. Ale czy macie jakieś reguły? Młody rozchorował się w poprzednim tygodniu, od wtorku nie chodzi do przedszkola, sroda czwartek miał goraczkę, ponad 38 stopni, teraz został juz tylko kaszel - głównie rano i wieczorem i katar (gęsty), obeszło się bez antybiotyku. W poniedziałek idziemy na kontrolę do lekarza. Mysle aby do przedskzola...
  • chyba ja dziś zaczynam mi sie dzień zaczął okropnie, zobaczymy co będzie dalej
  • Pójdzie któraś ze mną? Norah Jones, Natalie Portman, Jude Law, Rachel Weisz Młoda kobieta (Norah Jones) postanawia pojechać w podróż po Ameryce w rytmach muzyki soul. Podczas tej wyprawy próbuje odpowiedzieć sobie na pytania na temat miłości, poznając przy okazji ludzi o różnych charakterach.
  • Nie cierpię tego stania przy desce. Sobie i mężowi nic nie prasuję, mam uraz z dziecinstwa:) Ale Tosi trzeba więc właśnie rozstawiam sprzęt. Zapraszam razem raźniej:)
  • znow Ida spala z nami wiec jestem lekko polamana. Wczoraj mialam wolny wieczor bo poszla spac o 19 wiec sznupalam po necie jak szalona :)- efekt: udaje sie powoli ozywiac Polonie w Turku, poszalalam na nasza-klasa i zalozylam sobie google-kalendarz (ktory w ogole nie przypomina kalendarza matki na urlopie macierzynskim :P). Oprocz tego poogladalismy z mezem linki do hotelu na wyspach dziewiczych - tam bedzie konferencja na ktora pisze teraz publikacje i mam nadzieje ze zalapiemy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się