Dodaj do ulubionych

chlamydia i 2 krechy

14.07.04, 21:46
Jestem przerazona. Wczoraj odebralam wyniki i ponad norme wynik chlamydii a
tu dzis wieczorkiem 2 krechy (ta druga slaba ale jest). Nie wiem co myslec,
boje sie "powtorki z rozrywki". Doradzcie cos prosze.
Obserwuj wątek
    • golo25 Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 08:09
      Anitko, nie wiem, czy Cię pocieszę, ale ja tez mam chlamydia( 4 plus w wymazie
      z pochwy i 3 plus w wymazie z cewki). Leczymy to z mężem juz trzecim z kolei
      antybiotykiem, i to mam być koniec. Mój gin mówi, że nawet jeśli po tej długiej
      kuracji wynik będzie jeszcze dodatni, to i tak mamy już zaplanować ciążę i nie
      będziemy zwracać na nie uwagi. Podobno miał taką pacjentkę, której nie mógł
      wyleczyć chlamydii, kazał jej zajść w ciążę i urodziła zdrowego synka. Wejdź na
      wyszukiwarkę google, wrzuć hasło chlamydia i poczytaj sobie o nich, podobno w
      czasie ciąży też stosuje się jekieś antybiotyki na te paskudy. Ja też się ich
      boję, jest podejrzenie, że to one spowodowały u mnie poronienie. A teraz mam
      zajść w ciążę i nie zwracać na nie uwagi? Już sama nie wiem...
      Ale Ty Anitko idź z tym lepiej jak najszybciej do lekarza, żeby nic nie
      stało sie Twojej małej fasolce.Pozdrawiam.
      Gosia
    • balbine Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 08:59
      Idz do lekarza może? I to jak najszybciej.
      • anita53 Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 16:29
        Dzieki za troske, bylam dzis u dr i powiedziano mi iz mialam kontakt z
        chlamydia, ale nic nie musze na razie brac smile)))))
        Wynik badania z krwi wykazal przeciwciala, posiew -czysto. Co do krech... na
        razie widzialam cien (wlasciwie az 2 razy) ale powtorze tescik we wtorek-moze
        juz cos bedzie wyrazniej? Zawsze trzeba miec nadzieje... najwyzej rozwieje sie
        w czwartek (oby nie).
        Pozdrawiam
        • anita53 Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 21:11
          A jednak, powinnam brac jakis antybiotyk mimo iz te chlamydia sa z grupy
          atakujacej uklad oddechowy (drugi rodzaj-plciowy), zarazic sie mozna droga
          kropelkowa. Teraz pytanie: jak wyglada leczenie tego swinstwa w ciazy? Ciagle
          licze iz we wtorek beda wyrazne 2 krechy. Licze na odpowiedzi.
          • agnesm1 Re: chlamydia i 2 krechy 16.07.04, 14:07
            Nie wiem za bardzo co Ci poradzić, ale moja rada - ostrożnie z antybiotykami...
            ja w poprzedniej ciąży miałam mykoplazme - tez taka wredna bakterie atypowa,
            bralam antybiotyki na samym poczatku ciazy przez 3 tygodnie - dokładnie sumamed
            (niby nie miał zaszkodzić) - ale straciłam dzidzie... ciąża obumarła w 6 tc. o
            czym dowiedziałam sie dopiero na USG w 12 tc. ...
            choc nie mam pewnosci ze to byl wplyw antybiotyku to jednak zalecam konsultacje
            z roznymi lekarzami... (u mnie moglo byc to tez toxo, bo wyszlo mi ze
            przechodzilam, ale nigdy nic nie wiadomo)
            w 1 trymestrze dzidzia moze byc bardzo wrazliwa zarowno na bakterie jak i na
            antybiotyki... wiec trudno cos poradzic
            Pozdrawiam Agnesm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka