anita53 14.07.04, 21:46 Jestem przerazona. Wczoraj odebralam wyniki i ponad norme wynik chlamydii a tu dzis wieczorkiem 2 krechy (ta druga slaba ale jest). Nie wiem co myslec, boje sie "powtorki z rozrywki". Doradzcie cos prosze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golo25 Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 08:09 Anitko, nie wiem, czy Cię pocieszę, ale ja tez mam chlamydia( 4 plus w wymazie z pochwy i 3 plus w wymazie z cewki). Leczymy to z mężem juz trzecim z kolei antybiotykiem, i to mam być koniec. Mój gin mówi, że nawet jeśli po tej długiej kuracji wynik będzie jeszcze dodatni, to i tak mamy już zaplanować ciążę i nie będziemy zwracać na nie uwagi. Podobno miał taką pacjentkę, której nie mógł wyleczyć chlamydii, kazał jej zajść w ciążę i urodziła zdrowego synka. Wejdź na wyszukiwarkę google, wrzuć hasło chlamydia i poczytaj sobie o nich, podobno w czasie ciąży też stosuje się jekieś antybiotyki na te paskudy. Ja też się ich boję, jest podejrzenie, że to one spowodowały u mnie poronienie. A teraz mam zajść w ciążę i nie zwracać na nie uwagi? Już sama nie wiem... Ale Ty Anitko idź z tym lepiej jak najszybciej do lekarza, żeby nic nie stało sie Twojej małej fasolce.Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link
balbine Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 08:59 Idz do lekarza może? I to jak najszybciej. Odpowiedz Link
anita53 Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 16:29 Dzieki za troske, bylam dzis u dr i powiedziano mi iz mialam kontakt z chlamydia, ale nic nie musze na razie brac ))))) Wynik badania z krwi wykazal przeciwciala, posiew -czysto. Co do krech... na razie widzialam cien (wlasciwie az 2 razy) ale powtorze tescik we wtorek-moze juz cos bedzie wyrazniej? Zawsze trzeba miec nadzieje... najwyzej rozwieje sie w czwartek (oby nie). Pozdrawiam Odpowiedz Link
anita53 Re: chlamydia i 2 krechy 15.07.04, 21:11 A jednak, powinnam brac jakis antybiotyk mimo iz te chlamydia sa z grupy atakujacej uklad oddechowy (drugi rodzaj-plciowy), zarazic sie mozna droga kropelkowa. Teraz pytanie: jak wyglada leczenie tego swinstwa w ciazy? Ciagle licze iz we wtorek beda wyrazne 2 krechy. Licze na odpowiedzi. Odpowiedz Link
agnesm1 Re: chlamydia i 2 krechy 16.07.04, 14:07 Nie wiem za bardzo co Ci poradzić, ale moja rada - ostrożnie z antybiotykami... ja w poprzedniej ciąży miałam mykoplazme - tez taka wredna bakterie atypowa, bralam antybiotyki na samym poczatku ciazy przez 3 tygodnie - dokładnie sumamed (niby nie miał zaszkodzić) - ale straciłam dzidzie... ciąża obumarła w 6 tc. o czym dowiedziałam sie dopiero na USG w 12 tc. ... choc nie mam pewnosci ze to byl wplyw antybiotyku to jednak zalecam konsultacje z roznymi lekarzami... (u mnie moglo byc to tez toxo, bo wyszlo mi ze przechodzilam, ale nigdy nic nie wiadomo) w 1 trymestrze dzidzia moze byc bardzo wrazliwa zarowno na bakterie jak i na antybiotyki... wiec trudno cos poradzic Pozdrawiam Agnesm Odpowiedz Link