wtorek

(49 wyników)
  • czesc, jestem w 37tc i na wt mam zaplanowane cc w szpitalu w Krakowie. w pn ide do szpitala, moze macie jakies rady czy przestrogi. chetnie poczytam w te najblizsze bezsenne noce... pozdrawiam wszytskie brzuszki i dodam, ze mnie z moim troche zal sie rozstawac, choc niezle dal mi w kosc...
  • jeszcze tylko jutro i bedzie nam lżej dziewczynki......bedzie padało i temp spadnie do 18 stopni....juz sie nie moge doczekać, bo dzis np. siedze kołkiem w domu bo po wczorajszym boje sie wyjść.....pozdr wszystkie brzuchatki.. Ania & 27 tyg Hanusia
  • jestem w koncowce 31 tygodnia ciazy - wlasnie na wkladce w toalecie zobaczylam dziwny sluz, ktory od razy skojarzyl mi sie z czopem sluzowym - wygladal jak galaretka, bylo go ok 1/2 lyzeczki od herbaty w kolorze bialym. Czy to mozliwe, ze to juz czop? fakt, ze brzuch mnie pobolewa ale tylko troche, bylam na kontroli w zeszla sobote i moja szyjka miala 3,65 cm i byla zamknieta - czy to mozliwe, ze jednak w ciagu tygodnia zaczela sie otwierac? mam wizyte we wtorek - i nie wiem czy...
  • We wtorek mam amniopunkcje, bo test pappa nie wyszedl najlepiej, a mam 39 lat. Usg genetyczne wyszlo dobrze, ale mimo wszystko zdecydowalismy sie na amnio. Jestem dobrej mysli, ale nie bede ukrywac... troche sie boje, boje sie samej amniopunkcji, ewentualnego bolu (nie znosze widoku igiel), wiem, ze przez 2-3 dni mam odpoczywac. Jezeli ktos z was mial amnio i moze mnie jakos wesprzec na duchu, to bede wdzieczna. Tylko jedna moja kolezanka miala amnio, wszystko wyszlo dobrze, w...
  • ostatnie trzy noce miałam regularne skurcze co 8-10 minut i to przez całą noc ale jak tylko wstałam z łózka od razu przechodziły i cały dzień spokój. Jestem w 38t i 5d. W piątek miałam KTG i wyszły tam skurcze takie 100% choc ja ich nie czułam i rozwarcie na dwa paluchy. Ponieważ skurcze w dzień przechodzą nie pojechałam do szpitala bo to chyba jeszcze nie poród. Ale kazdej nocy są coraz silniejsze. Tez tak miałyście albo macie?
  • Czesc dziewczyny! Zaczynam przygode z wamii odrazu chce rozwiac swoje watpliwosci... Otoz,jestem w 8 tygodniu ciazy. Lekarz ginekolog stwierdzil na USG zmartwil mnie troche swoimi slowami,ze jak na jego oko ciaza wydaje sie bardzo mała...powiedział tez ze byc moze jest to ciaza wczesna i dlatego ten zarodek wydaje sie taki malutki. Kazał przyjsc tydzien pozniej wiec czekam do wtorku,przy okazji powiedzial ze gdyby cos sie dzialo to do szpitala na izbe przyjec. No wiec 3 dni temu dostalam pl...
  • Kochane mamy!!! Jestem w 37 t.c + 4 dni lekarka kazała odstawić mi Fenoterol. Kiedy mogę zacząć rodzić po odstawieniu tego leku...ponieważ mam teraz częste skurcze i trochę się niepokoje...czy to już...
  • Dziewczyny, czy wam też zostaje takie dolek po naciśnięciu spuchniętej stopy- chodzi mi o to że naciskacie palcem spuchnięcie , liczycie do 5 i co zostaje wam taki dołek?
  • Dziękuję Wam z całego serca za podstawną nadzieję, o której mnie uświadamiacie!!!! Nie mogłam powstrzymać łez, kiedy czytałam Wasze posty. TO miło, że zależy nam na naszym szczęściu chociaż siebie nieznamy. Wiem, że w tym wypadku moja lekarka mnie zawiodła. Nie wiem dlaczego jest tak pewna swojej diagnozy. Zawsze powstrzymywała się od wystawiania pochopnych diagnoz. Prowadziła moją pierwszą ciąże i NIGDY mnie nie zawidła. Z jakimikolwiek wątpliwościami mogłam do niej dzwonić nawet...
  • jestem w 33 tyg i od paru dni czuje ciagly ucisk w dole brzucha, dodam, ze jest to bolesne, czasem nawet bardzo, czy ktoras z was orientuje sie co to moze byc? wizyte u lekarza mam we wtorek, ale juz teraz jestem tym mocno zaniepokojona :/
  • Witam! Byłam w poniedziałek na wizycie u swego gina (jestem w 33 tyg. ciąży). Ze względu na skurcze dostałam Fenoterol (1/2 tabletki co 6 godz) oraz Isoptin (1 tabletka co 8 godz). We wtorek było wszystko ok, poza normalnymi objawami tzn. kołatanie serca, itd. W środę wymiotowałam, wczoraj również. Znowu mam mdłości... Nie wiem czy są to skutki uboczne leków? Nie wiem czy skontaktować się z lekarzem? Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale gin na wizycie wspominał coś o przedwczesnym por...
  • Witam wszystkich, jestem 3 dni po terminie, wczoraj byłam u lekarza i rozwarcie mam ledwie na 1 cm. Jak dlugo może to jeszcze potrwać, czy jak już się coś zaczęło to znaczy że w miarę szyblo pójdzie? Jak długo mogę jeszcze czekać? Pozdrawiam Adnieszka i mala Zuzia
  • Dziewczyny mam pytanie. Trochę krępujące no ale... Wczoraj i dziś rano podczas pobytu w toalecie zauważyłam dziwną -dla mnie rzecz i nie wiem co to do końca jest i co powinnam zrobić. Zaobserwowała jakąś wydzielinę (galaretowata, przeżroczysto-biala, były też ślady krwi)- przepraszam za ten opis. Koleżanka powiedziała, ze to czop śluzowy, który zamyka szyjkę macicy i że ona na drugi dzień po odejściu tego czopu urodziła. W jakiejś mądrej książce też to tak opisywali. To jest m.in. ...
  • Dziewczyny, Mam planowe CC (ze wskazan medycznych) na żelaznej we wtorek rano, jutro jadę już do szpitala... Może któras z Was miala tam cesarkę, i moglaby mi o tym opowiedzeć? Glównie ciekawa jestem, jak szybko po operacji dostaje się dziecko, jak dlugo (czy wogóle?) leży się na pooperacyjnym? A ile dni po operacji was czymali w spitalu? Przez calą ciąże nastawialam się na poród naturalny, więc teraz jestem trochę skolowana... ale zdrowie mojego synka jest najważniejsze! Z góry ...
  • Wynik z dzis rana to 618, a we wtorek bylo 434. Czyli przyrost tylko 42% przez 3 dni. Znowu schizuje, ze to malo... Maz mowi, ze mam sie przejmowac, bo najwazniejsze ze rosnie, ale czemu tak wolno???
  • prowadzilo mnie dwoch lekarzy z tego powodu iz rodzice mieszkaja w Poznaniu a ja w Warszawie wiec czesc czasu spedzialam tutaj a czesc tam i tak tez chodzilam do lekarzy. Jeden z nich powiedzial ze we wtorek teraz zaczyna mi sie 37 tydzien i mam odstawic feneterol spokojnie...termin na 15 lutego, a za to kobietka gin powiedziala mi w piatek ze dopiero teraz sie konczy 35 tydzien a termin mam na 18 luitego i feneterol mam brac do soboty nie wtorku takze juz nic z tego nie rozumiem....
  • Dostałam od okulisty wskazanie na cesarskie cięcie, słyszałam jednak że lekarz przy porodzie może odmówić wykonania cc, czy faktycznie może się tak zdarzyć? Drugie pytanie:Kiedy robi się cc, to znaczy w którym tygodniu, i co w momencie gdy wcześniej niż to zaplanowane zacznę rodzić siłami natury? Słyszałam że po cc leży się "plackiem" dobę, czy to prawda? Aha i jak długo wogóle leży się potem w szpitalu?Za wszystkie odpowiedzi dziękuję:)
  • Jestem w 39 tc. Od 10 dni mam stale skurcze przepowiadajace, wczoraj wieczoem powtarzaly sie co 10 potem co 5 minut. Jak zasnelam skurcze ustaly. Zauwazylam tez ciemne uplawy bez sladow krwi oraz od wczoraj rana mam wrazenie wilgotnosci, ale nie saczenia sie wod plodowych. We wtorek lekarz mi powiedzial, ze dzidzius jest juz opuszczony. Czy powinnam gnac do szpitala? Pozdrawiamy
  • czesc w wtorek odszedł mi czop śluzowy a od 3 dni sądzy się jakiś płyn jakby wody płodowe uciekały a nadodatek moj mały rozrabiaka w brzuchu tak kopie że aż mnie boli czy ktoraś tak miała i długo mam jeszcze czekać na poród bo się martwie dodam że jestem w 40 tyg i nawet nie mialam jeszcze skurczy przepowiadających ale czasami boli mnie brzuch i krzyż z jakieś 1,5 godziny nie umiem wytrzymać z bólu
  • czop(6)

Jestem dwa dni po terminie.Wczoraj wieczorem zauważyłam,że coś ze mnie wychodzi,pewnie czop,ale nie podbarwiony krwią.Dziś rano robiąc śniadanko cienką strużką poleciało...hmm...wody?albo troszkę moczu?Było bezbarwne,bez zapachu,tylko odrobinkę.Mam pytanie,czy będąc już po terminie czop może odchodzić nawet 2 tyg.???Czy jego odejście może zwiastować szybszy poród?Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch,nawet dość mocno,ale w nocy przeszło.Jak to było u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się