wybrany

(269 wyników)
  • Za wcześnie na określenie płci, ale mogę już pytać: Dziewczynka: Kalina, Dalia, Halszka, Pola Facet: Juliusz, Olgierd, Lew/Leon, Miłosz Co sądzicie?
  • Tym razem pytam nie w swoim imieniu. Moja siostra jest na etapie wybierania imienia. I tak dla chłopaka wchodzą w grę Julian/Juliusz, Bastian (nie Sebastian) lub Kryspin. Dla dziewczynki Hania, Agata i przewijała się Izabela. Jestem ciekawa, które z tych imion byście wybrały. Ja stawiam na Juliana (tym bardziej, że imię po dziadku) i Hanię. U nich narazie na 1. miejscu jest Julian i Agata, ale co chwila ranking się zmienia.
  • witajcie, pomóżcie wybrać imię z powyższych; nazwisko mam sześcioliterowe na literę M więc niedługie , niekrótkie; imiona spośród których chcę wybrać też niedługie, niekrótkie. Do każdego można się przyczepić, ale też każde mi się podoba, dlatego ciężko wybrać. Moje obawy są takie: Mikołaj to chyba obecnie zbyt popularne imię, Wiktor - czy pasuje do małego chłopczyka, a Damian - czy nie zbyt "miękkie" później dla dorosłego faceta? No i do wszystkich ciężko o zdrobnienia. A może inne za i ...
  • Pomóżcie proszę wybrać/dobrać imię do nazwiska. Nazwisko Cichy (żeńskie Cicha). Na razie pomysły mam następujące dla dziewczyny Łucja lub Anna Maria. Dla chłopaka Józef lub Stanisław. Przeczytałam sporo wątków tego forum i widzę, że Macie momentami genialne pomysły. Z góry bardzo dziękuję.
  • Dzień dobry wszystkim! Podczytuję to forum już od ponad roku, ale dotychczas nie zabierałam głosu w dyskusji. Dziś zdecydowałam się napisać, ponieważ potrzebuję pomocy przy wyborze imienia dla mojej córeczki. Proszę o opinie na temat poniższych imion, albo o inne propozycje w podobnym guście. 1. [b]Elżbieta[/b] – imię po mojej nieżyjącej mamie, bardzo mi się podoba, ale trochę obawiam się jak nadanie tego imienia będzie odebrane przez rodzinę, czy nie będzie to może jakimś dyskomfort...
  • Już niebawem na świat przyjdzie nasze pierwsze dziecko. USG wykryło, że w brzuchu siedzi dziewczynka:) Planowo ma urodzić się na początku maja. Chciałabym, aby Mała nie miała bardzo popularnego imienia, wolałabym aby było oryginalne, ale nie "udziwnione". Nasze propozycje: 1. Helena - od dawna bardzo mi się podoba, mężowi też, ale po 1) już w rodzinie jest jedna roczna Helena, po 2) wydaje mi się, że imię Helena staje się popularne. 2. Adela - wpadło nam przypadkiem. Podoba nam się, ale ...
  • Witam, Wasze forum śledzę od dawna, ale niestety zaczęłam już po urodzeniu pierwszego synka. Niestety, bo dopiero dzięki Wam dowiedziałam się jak popularne jest imię Mikołaj (co potem zweryfikowałam w realu, bo w grupie przedszkolnej Mikołaj miał jeszcze 2 imienników, a grupa liczyła 15 osób). Mikołaj wydawał mi się względnie oryginalnym imieniem (nie znałam żadnego z mojego pokolenia - lata 80-te) ale i osłuchanym, o ładnym znaczeniu i długiej historii w Polsce. Dla dziewczynki mieliśmy wted...
  • spodziewam sie corki, co do imienia mętlik w głowie Moje typy: Lidia, Marianna, Helena, Urszula, Klara, Nina, Karolina, Joanna Myśle tez o Emmie, Blance lub Gai ale boje sie ze to pretensjonalne Nazwisko ładne, szlachetne, krótkie pomózcie!
  • należał tylko i wyłącznie do was-matek, gdyby mąż, partner, najbliżsi nie mieli absolutnie nic do powiedzenia... bo czasem pod wpływem, czy namową innych podejmujemy nieco inne decyzje, niż były pierwotnie zamierzone...
  • Po długich dyskusjach zostały te dwa imiona. Jednak, które wybrać? Wiktor jest chyba teraz mniej popularny niż Bartosz? W domu mamy 3 letniego Mikołaja.
  • ufff, szukamy imienia dla syna - brata Leny. zasadniczo nie mam żadnego faworyta, ale po długich obradach wybraliśmy 3 imiona: Emil, Leon i Filip, z tym, że obawiam się, iż Filip ostatnio cieszy się ogromną popularnością, co mnie trochę zniechęca... pomożecie wybrać??? a tak przy okazji- jak się zdrabnia Leona?? znam tylko formę Leoś...
  • Witam! Na początku grudnia na świat przyjdzie nasze pierwsze dziecko. Nie znamy płci Malucha. Sprawy związane z pracą, ciążą, etc. tak nas pochłonęły, że praktycznie w ogóle nie zastanawialiśmy się nad imieniem dla naszej córeczki lub synka. Oto nasze pomysły (a w nawiasach obawy dotyczące danych imion): Dziewczynka: - Anastazja - Aurora (chyba zbyt ekstrawaganckie) - Dalia (j/w) - Eliana (jw/) - Ewa - Idalia - Maria (zbyt popularne) - Zofia (j/w) Chłopiec: - Adam - Brun...
  • Mam do wyboru 5 imiom dla mojej córeczki. lecz nie mam pojecia, kóre wybrać...Pomożecie? Oto imiona: Oliwia Sandra Klaudia Roksana Luiza I jak myślcie?
  • Oczekujemy z męzem dziecka i proszę was o pomoc w wyborze imienia dla synka: Propozycje moje to: - Orest - Gaspar - Natan - Jeremiasz - Kasjan - Joachim - Maurycy - Konstanty Męża propozycje to: - Leon - Eryk - Marek Mąż mało ugięty jest, niestety. Ale forum może okazać się dobrym argumentem. Ciekawa jestem waszych opinii.
  • jestem w połowie ciązy,więc mam jeszcze troche czasu.mam córcie Emilke,i dowiedziałam się ze teraz bedzie synek.Myślałam nad imieniem nie"obcykanym"typu Krzyś Marcin itd,spodobało mi się Oktawian,Natan,Jonatan,Julian....i nie mam więcej pomysłów;/może wy coś podsuniecie??
  • Za 2 mies. powiekszy się nam rodzina, nie mamy pojęcia co się urodzi. Mamy juz synka Ignaca. Nie sądzę żeby opinie z forum znacząco wpłyneły na wybór ale chetnie je poczytam. Nazwisko Pol. dla chłopca: Józef Konstanty Ludwik Franciszek Aleksander Stanisław Kajetan Juliusz Leon Gustaw Samuel Witold Wojciech Mieszko Miłosz Fryderyk dla dziewczynki: Róża Marianna Ludwika Kornelia Melania Aniela Dobrosława (już właściwie w tej chwili jestem pewna, że niektóre z...
  • I już chyba wybraliśmy imię dla naszej drugiej córeczki. Kaja. Nie jestem jednak na 100% przekonana. Co Wy myślicie o tym imieniu? Do Soni też chyba pasuje nie? Soniusia i Kajusia. A jakie są Kaje? Znacie jakieś dorosłe?
  • córka będzie Bibiana synek Jeremi Nasz 1 synek jest Olivier.
  • Nasz 6 letni syn wybrał imie dla swojej siostry, nie mogliśmy z mężem dojść do porozumienia w wyborze imienia dla naszej małej. Nasz pierworodny zrobił to za nas, mała będzie miała na imię Nina. Oboje z mężem jesteśmy za, a młody jest taki podekscytowany tym że to on wymyslił.
  • Do mojego 8 miesięcznego brzuszka zwracamy się "maluchu" "mały" "młody" ;) a to dlatego że od 2 miesięcy nie możemy podjąć decyzji o wyborze imienia dla synusia. Nasze typy to: Alex, Aleks, Wiktor, Olaf. Ale decyzja nie może zapaść! ;) Co myślicie doświadczone mamusie, forumowiczki i wszyscy mający podobne dylematy? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.