wybrany

(92 wyniki)
  • Kto rodził we Wrocławiu?Jak jest na Kamieńskiego,nie mogę się zdecydować czy wybrać ten szpital czy może na Dyrekcyjnej i jak wygląda sprawa z wykupieniem Położnej?
  • Witajcie, czytam już od dłuższego czasu posty na temat obu klinik i wydaje mi się, że Damian jest lepszy (sama tam rodziłam już raz). Teraz jestem w ciąży i zastanawiam się też nad Iatrosem. Chciałabym przeprowadzić małą sondę - którą klinikę wybrałybyście ? Pozdrawiam
  • w którym chcę urodzić, czy istnieje jakaś rejonizacja?? Mieszkam w tej chwili w małym miasteczku, opinia o miejscowym szpitalu jest tu fatalna, znieczulenia nie robią, bo nie. Myślę o porodzie w Rzeszowie lub Krakowie. Ale czy mogę tak po prostu pojechAĆ do wybranego szpitala? Czy muszę mieć jakieś skierowanie od ginekologa? Pomóżcie, proszę!
  • Zastanawiam się który szpital w Warszawie wybrać. Jak na razie myślałam o Instytucie Matki i Dziecka, Żelaznej i Inflanckiej. Czy warunkiem przyjęcia do szpitala jest zawsze prowadzenie ciąży przez lekarza z danego szpitala? Kogo polecacie? Pozdrawiam, Monika (17 tydz.)
  • dziewczyny poradzcie jak wybrac szpital. W przyszłym tygodniu wybieramy sie z mężem na zwiedzanie szpitali w warszawce. Jak Wy wybrałyście, czym się kierowałyście, o co pytałyście, co jest najważniejsze? I jaki wybrałyście i dlaczego?
  • Termin mam na koniec marca, więc jeszcze dużo czasu, ale chcę już wybrać szpital i lekarza prowadzącego. I tu pojawia się problem: waham się pomiędzy szpitalem na Jaczewskiego i Al. Kraśnickich. Moja pani ginekolog mówi, że na Jaczewskiego lepiej, bo to kliniczny, więc ma więcej pieniędzy. Ale z drugiej strony słyszałam kilka niezbyt pochlebnych opinii o tym szpitalu. Poza tym na Kraśnickie mam tylko rzut beretem ... Ale na Jaczewskiego (co prawda na internie) mam znajomą pielęgnia...
  • Dziewczyny, może wy jesteście bardziej zorientowane w temacie: czy obecnie na Karowej mozna umawiac się z wybraną położną? W marcu i kwietniu usługa była zakazana do odwołania. A jak jest teraz? Jeśli można to w jaki sposób to zrobic? Na stronie szpitala ( w odróżnieniu do np Żelaznej) nie ma podanych bezpośrednich nr komórkowych do położnych.
  • Dziewczyny po dłuugim zastanowianiu wybrałam ten szpital. Mam bardzo niemiłe doświadczenia z I - go porodu w szpitalu bródnowskim i mam nadzieję, że w tym szpitalu personel będzie bardziej życzliwy. Z tego co się orientuję za znieczulenie płaci się 700 zł a sala pojedyńcza porodowa 400 zł. Ciekawa jestem jak to jest z położną bo nie znam żadnej z tego szpitala i ile by kosztował poród z nią. Może możecie kogoś polecić? Chciałabym mieć pewność, że mnie przyjmą ale tego chyba nikt mieć ni...
  • W którym szpitalu w katowicach lub okolicy można rodzić (chodzi mi o fazę parcia)w wybranej przez siebie pozycji? Rodziłam synka na Raciborskiej w katowicach i tam niestety musiałam do parcia przejść na fotel, nie było mowy o parciu na stojąco, w kucki czy w pozycji "na pieska" mimo, że wielokrotnie powtarzałam,że tak chcę rodzić. Drugi raz już nie zdecyduję się na ten szpital dlatego napiszcie jaki szpital polecacie pod tym względem? aga
  • Witam! Mam totalnego doła :(( Termin na 20 wrzesnia a mój szpital w którym mam lekarza prowadzacego chyba nie zdazą otworzyć . Jestem załamana, zaczełam teraz szukać opini o innych szpitalach i wybrać jakis dobry w którym nie bede miała nikogo znajomego tzn. lekarza bądz połoznej bo na połozną mnie nie stac. Dla mnie w szpitalu nie wazne sa warunki sanitarne ale opieka nademna i dzieciatkiem i jak najszybszy poród bez stawiania na naturalny poród tzn. przyspieszenie go podajac Ox...
  • Mam już małą liste pytań, ale nie chciałabym niczego pominąć. Podpowiedzcie prosze, co według Was jest istotne, może coś pominęłam. Pozdrawiam-kinia
  • Rodzę za niecałe 7 tyg i nie wiem.. Myślałam o wojewódzkim..
  • Jestem mamą 20 miesięcznej dziewczynki. Rodziłam w szpitalu Praskim. Przeżyłam tam prawdziwy szok. Do szpitala trafiłam gdy skórcze nie były jeszcze bolesne. Pani doktor powiedziała, że mogę zacząć rodzić za chwilę więc zostałam tam.Ustaliliśmy z mężem że jeżeli nie zacznie się w nocy to rano pojedziemy gdzie indziej. Całe życie chciałam rodzić na Zelaznej ale tam nie było miejsca więc wybraliśmy na chybił trafił szpital "przyjazny dziecku i matce". Szpital stary, nie domyty i jakiś tak...
  • Kończę 20 tydzień ciąży.Zastanawiam się nad porodem w prywatnej klinice.Proszę poradzić mi którą wybrać.Zastanawiam się nad Kliniką u Arciszewskich, czy może lepiej w innej? Proszę o pomoc w wyborze.
  • Witam, Mam poród we wrześniu. To bedzie już 2-gi raz, ale właśnie po doświadczeniach z 1-szym postanowiłam zebrać opinie co w lepszy sposób zagwarantuje mi poród w wybranym szpitalu: lekarz czy położna. Chcę rodzić w św. Zofii, gdzie rodziłam też za 1-szym razem, ale nie sądzę, żeby mi to pomogło. Wtedy miałam po prostu szczęście, że akurat było miejsce, teraz chciałabym mieć więcej komfortu. Koszt położnej to 1500zł, a lekarz to średnio 100zł za wizytę + ew. USG. Dodatkowym ut...
  • Witajcie! Mam skierowanie na cesarkę i dylemat.. Który szpital w Gdańsku powinnam wybrać? Czy na Zaspie, czy może Wojewódzki? Pomóżcie!!! Może któraś z Was ma już za sobą "to" doświadczenie?
  • Witam, pierwszy poród mialam na Zelaznej- połozna nie opłacona z dyżuru chyba Maria Romanowska, teraz mam termin na pażdziernik i pewnie znow bedzie przepełniony, chcialabym wybrać połozną,jaka polecacie? czytałam już na liście super położnych o Magdzie Witkowskiej..pomóżcie bo czas nagli.Dziekuję.
  • ja się osobiście wybieram do żeromskiego. A Wy? macie jakieś doświadczenia z tym szpitalem (na plus i na minus) ewentualnie jaki inny polecacie?
  • Oba mają całkiem pozytywne opinie i są w miarę blisko mojego domu. Rodzę co prawda w marcu, ale zastanawiam się już teraz czy np. umawiać się z położną, jeśli jest to istotne, to na ile wcześniej? Czy rodziłyście z mężem i jak jest z porodem rodzinnym w tych miejscach? Proszę o opinie dziewczyn, które już tam rodziły. Chodzi mi równiez o info na temat nacinania krocza - panicznie się tego boję i jeśli gdzieś w tych miejscach chronią krocze (może jakas położna?) to prosze o informa...
  • Witam wszystkich. Jestem tuż przed drugim porodem tzn termin mam na 15 stycznia. Teraz nasz wybór padł na Międzylesie. Byliśmy, obejrzeliśmy i byliśmy zachwyceni. Rozmawialiśmy z p Celinką. Powiedziała, że znieczulenie jest możliwe i podała cenę. Teraz czytam wątek o Międzylesiu i wypowiedz Yoosti bardzo mnie zaniepokoiła. Jesteś pewna, że odmawiają znieczulenia? Mój pierwszy poród w Wołominie okazał się koszmarem między innymi dlatego właśnie. Nie zakładam z góry (teraz nic już nie zakładam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się