Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      wybrany

wybrany

(106 wyników)
    • Pytanie jak w temacie czy warto się wybrać ? ;)
    • Witam, wybieram się na Peloponez do miejscowości Tolo na 7 dni. Będę tam krótko- zaplanowałam 2 wycieczki fakultatywne i 4 dni leniuchowania na plaży. Na pewno pojadę do Aten. Jaką wybrać drugą wycieczkę? Mam takie możliwości fakultetów: 1. Argolida i Mykeny 2. Rejs na Hydrę i Spetses 3. Mistra i jaskinie Diros. Co wybrać? Jeśli ktoś był- proszę o radę.
    • Witam wszystkich, chciałabym sprawić Mamie prezent w postaci wycieczki na Kretę, ale nie wiem który rejon wybrać, żeby mogła jechać na wycieczkę na Santorini, sama nigdy nie byłam w Grecji, więc mam mały problem, a jej wielkim marzeniem jest zobaczyc Santorini, musi to być wycieczka hotelowa z polskim rezydentem ponieważ Mama nie mówi po angielsku, poza tym chcę zeby odpoczęla i przy okazji coś zobaczyła, może polecicie też jakis miły hotel?? z góry badzo dziękuję za pomoc
    • -Amorgos (coś w sobie ma że przyciąga) -Ios (prześliczna, imprezowa) czy -Naxos? (piękne plaże, zielony interior, dogodny punkt na wycieczki na Paros i Mykonos/Delos) Najpierw 3 dni na Santorini a potem...:) nie wiemy Jak jest z cenami? Która Was najbardziej zauroczyła?
    • Planuję wakacje na Krecie, nie mam pojęcia, który region wybrać. Interesuje mnie wybrzeże północne Krety. Moje preferencje to: piękne krajobrazy, najlepiej połączenie gór i morza, dobra piaszczysta plaża nad otwartym morzem, hotel może być nawet 3*, ale położony przy plaży, łatwa komunikacja z większymi miastami, miejscowość nie musi być głośna i rozrywkowa. Proszę o podpowiedzi.
    • Witajcie. Moja greckaaktywność do tej pory ograniczała się do Krety i płw. Athos. Na Krecie mi się bardzo podobało, teraz mam wybór jak w temacie. Dlatego prośba o opinie, gdzie są większe możliwości żeby coś pozwiedzać (zarówno zabytki jak i przyroda), gdzie jest większy sens wypożyczyć samochód, skuter i poszwędać się zdala od popularnych szlaków. Gdzie jest łatwiej wydostać się z wyspy i pozwiedzać na kontynencie? Każda rada mile widziana. Dzięki!
    • Witam i proszę o pomoc w wyborze Niewiem na co się zdecydować: 1)Limenaria-hotel Castello 2) Astris -hotel Astris 3) 0,5 km od Potos -hotel Akti Może napiszę co preferuję:na dyskotekach mi nie zależy(nie ten wiek).aczkolwiek jakiejś greckiej muzyczki przy lokalnym specjale to posłuchałabym.Generalnie wolałabym raczej spokojne miejsce ale w odległości powiedzmy półgodzinnego spacerku do jakichś umiarkowanych rozrywek,knajpek itp. Popływac i poplażować też lubię,więc plaża te...
    • Wybieram się na Rodos i zastanawiam się która miejscowość jest lepsza, jeśli chodzi o hotele lepszy wybór jest w Ixii, z kolei Pefkos wydaje się bardziej kameralne ale hotele chyba droższe, czy ktoś był w Ixii/Pefkos i może coś powiedziec na ten temat, ew. jaką inną (spokojną) miejscowość możecie polecić ? Aha interesują mnie jeszcze opinie nt. hotelu Sunshine Vacation Club w Ixii. Pozdrawiam, M.
    • Witam, wybieramy się z mężem w podróż poślubną od niedzieli i zastanawiamy się który hotel wybrać. Do wyboru mamy Semiramis Village na Krecie, Eri Beach tamże, Corali na Kosie, oraz Sun Palace i Marianna Palace na Rodosie. Chcielibyśmy wyjazd z all in. Nastawiamy się nie tylko na leżenie plackiem ale na zwiedzanie autkiem czy rowerem. Co możecie polecić? Naczytałam się mnóstwo opinii i na chwilę obecną chyba wybiorę Kos.... Co Wy na to? Nie wiem również jak z pogodą w tym okresi...
    • Witam we wrzesniu chcę wybrać się z mężem na Thassos czy jest ktoś kto mógłby doradzić którą część wyspy wybrać i który hotel,za odpowiedż będę bardzo wdzięczna gosia
    • Witam Lecimy na Kretę na 2 tygodnie. Pierwszy tydzień chcę poświęcić na zwiedzanie i objazdówkę wyspy wypożyczonym samochodem. Pozostały tydzień planuję się wyrwać gdzieś dalej, wiem że można też płynąć na Santorini (co na pewno zrobię). Czy można gdzieś jeszcze się wybrać na wycieczkę w miarę blisko Krety i oczywiście by miało to jakiś sens bo przykładowo na MYkonos to za daleko :) Proszę Was o jakieś info :)
    • Wybieramy się w dugiej połowie wrześnie do Grecji. Pewnie polecimy czarterem z cyklu last minut ;-) Tylko co potem? Którą wyspę wybrać na pierwszy raz? Chcemy wypocząć i odetchnąc greckim powietrzem ;) nie za bardzo interesują nas wielkie betnowe kurorty... pomóżcie! jaką wyspę polecacie? a najlepiej może od razu jakieś namiary na nocleg??? dzięki!!! Jak wrócimy podzielimy się wrażeniami na formu ;-)
    • Bardzo proszę osoby, które były w tych hotelach o pomoc w podjęciu decyzji. Mam czas do jutra :-) Przejrzałam już chyba wszystkie opinie. Oba hotele mają je dobre i nadal nie wiem, na który hotel się zdecydować. Wiem, że oba leżą w spokojnych okolicach, że plaże są kamieniste, co akurat mi nie przeszkadza. Wybieramy się na 2 tygodnie z 3-letnim dzieckiem i głównie pod tym kątem chciałabym poznać opinie osób, które spędzały w tych hotelach wakacje. Czy w tych hotelach są jeszcze ...
    • Będę na Chalkidiki i zastanawiam się na jakie wycieczki warto pojechać. Myślałam o Meteorach i chyba się na nie zdecyduje ale poza tym nie wiem co warto wybrać. Proszę o radę. Może ktoś z was już był na czymś podobnym i mógłby się podzielić opinią?
    • Lepiej hotel na Peloponezie czy Zakynthos?
    • Byłam już na Krecie i na Korfu, teraz pora na kolejną wyspę, ale sama nie wiem, zależy mi na uroczych widokach i miejscach na spacery i przechadzki. Wybieram się w maju albo pod koniec sierpnia, może ktoś ma namiary na jakiś hotelik 4*
    • Pomożecie,pomożemy,no więc,jedziemy w 8 osób autami i nie możemy się zdecydować gdzie.Chorwacja-dalmacja,Grecja-chalkidiki,nigdy nie byliśmy w danych miejscach,jest remis 4-4.pozdr.
    • Witam . Mamy zarezerwowany z rodzinką termin od 28lipca na 1 tydzień. Czy ktoś sie wybiera w to miejsce w tym samym terminie ?
    • Jest tego trochę, zależy mi: - żeby nie była to totalna "dziura" tylko żeby można było gdzieś wieczorem wyjść, pospacerować promenadą, posiedzieć przy drinku, posłuchać muzyki itp. ale nie chcę z kolei wylądować w miejscu z jedną wielką imprezą i pijanymi Anglikami na każdym rogu. - żeby była ładna plaża - tzn. w miarę duża żeby można było się spokojnie rozłożyć, czysta, z przejrzystą wodą, piasek już niekoniecznie ale chętnie ;) - żeby można było się z miasteczka gdzieś ruszyć autobusem, ...
    • Witam, będę w lipcu 4 dni w Matali i chciałabym zapytać bywalców, gdzie warto się wybrać w tej okolicy - plaże, ciekawe miejsca. Zakładam, że upał nie będzie na tyle dobijający i pozwoli oddalić się od morza choć na trochę. Będę wdzięczna za wskazówki. I jeszcze jedno - czy warto pojechać na wycieczkę do Iearapetry?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się