Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      wybrany

wybrany

(75 wyników)
    • do ogrzania 100 m kw,mieszkania. Szukam sprawdzonego w miare niezbyt drogiego i ekonomicznego pieca. Moze ktos ma doswiadczenia i mogłby posłuzyć radą. Oglądałam oferty firm Beretta, Termet, Immergas. Opinie sa skrajne od bardzo dobrych po bardzo złe. Moze ktos ma piec tego typu i mogłby podzielic sie swoimi doswiadczeniami. Bede wdzieczna za podpowiedzi .
    • Czytałam już o wielu kotłach ,ale nadal nie mogę się zdecydować . Nie wiem , który wybrać .Jaka firma jest dobra ? Czym palić ? Czy kupić z podajnikiem tłokowym czy ślimakowym ? Prosze o rady .
    • Witam Zastanawiam się nad wyborem jednego z dwóch klimatyzatorów Fujitsu ASYA12LG Mitsubishi MSZ-GC35VA Zna się ktoś na tym aby coś doradzić? Mieszkanie 45m, poddasze.Klimatyzator miałby być zainstalowany w największym pomieszczeniu gdzie śpię.
    • ja jestem zwolennikiem oczywiście w strefach poza sieci za Lpg innego wyboru nie ma, dokładnie opisane zostało na stronie DObryInstalator. Kolega ze studiów ma i nie narzeka.
    • Jaki kominek wybrać do dodatkowego ogrzewania domu ok 200 mkw na dwóch kondygnacjach i do tego jeszcze podpiwniczonego? Właśnie kończe remont a ogrzewam nowym piecem kondensacyjno gazowym i widzę jak kręci się licznik . Czy kominek z płaszczem wodnym czy tradycyjny ?
    • Tak jak w temacie. Stoję przed wyborem techniki budowy mojego domu i nie wiem czo wybrać.Proszę o opinie. pozdrawiam
    • Dom wolnostojący o p.uzytk. 130 m2 z użytk. poddaszem. Nie mam pojęcia jakie ogrzewanie wybrać , zeby w inwestycji nie było drogie ,a co najważniejsze w uzytkowaniu. W projekcie jest kominek. Przymierzamy sie z mezem do ogrzewania z kominka z płaszczem wodnym i jako podtrzymującego (gdy nie bedziemy mieli czasu by palic w kominku) ogrzewania elektrycznego albo na propan-butan. Błagam drodzy czytelnicy doradźcie bo już mam metlik w głowie od różnych sprzecznych wiadomosci na ten t...
    • Muszę kupić przepływowy piecyk gazowegy. Na rynku jest dość duża oferta. Sprzedawcy polecają piecyki elektroniczne, bez płomyka dyżurnego ( na baterie). Gwarantują, że bateria wytrzyma 1 rok używania, ale czy na pewno? Proszę o jakieś wskazówki, co najlepie wybrać i z jakiej firmy. Dziękuję.
    • przez te gotowe projekty mamy taki syw w polskim ktajobrazie, zero gustu... pozatym czesto sie zdaza ze koszt budowy domku z katalogu jest wyzszy bo technologia jest drozsza (na szerokie lawy fundamentowe -zdazaja sie szersze o 30 cm-sic!, czt wylewane zelberowe stropy :D) itp itd
    • muszę wybrać bramę garażową i tak się zastanawiam jaki typ wybrać? - uchylna - rolowana - segmentowa - dwuskrzydłowa czy macie może jakieś dświadczenia, sugestje, rady ? proszę o wszystkie informacje pozdrawiam
    • dobrze wiedzieć na co zwrócić uwagę podczas wybierania gotowego projektu. celne uwagi jakiś czas temu sama poszukiwałam projektu domu. wraz z mężem zdecydowaliśmy się na projekt gotowy. szukaliśmy w katalogach i w necie. w sieci jest dużo projektów, ale przypadkowo natkneliśmy się na wyszukiwarke łatwiej się szuka projektów niż w takim "papierowym" katalogu Pozdrawiam
    • Wlasnie koncze urzadzanie mieszkania. Kuchnia jest otwarta na salon, wiec wszystkie jej elementy widzą goscie. Na 100% rzuca sie w oczy bateria, dlatego chcialabym wybrać coś fajnego i ładnego. Czy macie jakieś przemyslenia na temat ladnych baterii kuchennych? Szukam takich w miarę kanciaastych. W kuchni mam wszystko prostokątne. Dlatego kanciasta bateria by pasowała.... A może wiecie gdzie kupuje sie baterie troche taniej? Internet? Pomocy! Bede wdzieczna na wszystkie wskazowki
    • Witam chciałabym zapytac o opinie na temat domku wezyr: www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_wezyr2.html Jaki byłby przewidywany koszt budowy stanu surowego bez działki a jaki do momentu wprowadzenia ? Czy ten dom wydaje się wam funkcjonalny ? czy ma jakieś wady i uchybienia ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
    • Znalazłem cztery firmy produkujące grzejniki kanałowe: Verano, Regulus, Jaga i Convector. Chciałem się poradzić, którą wybrać. Która z tych firm oferuje grzejniki o najlepszym stosunku jakości do ceny? A może ktoś wie o jakiejś jeszcze innej. Zupełnie się na tym nie znam, więc jest mi wszystko jedno. Projektant budynku nie zaprojektował grzejników w kanale w ogóle (tylko standardowe), więc też mu jest wszystko jedno.
    • Witajcie, muszę kupić jakiś piec do domu ok. 200 m2? Co mi możecie doradzić? matuswilk
    • eh.... trudne to...
    • Chce kupić telewizor CRT: 29'', 100 Hz do 3 tyś. PLN. Biorę pod uwagę Phlips i Sony. Trochę jestem nieufnie nastwiony do Thomson. Czy ktoś może doradzić, którą firmę wybrać? Konkretny model telewizora? Na co zwracać uwagę przy zakupie?
    • Zdecydowałam się na farby Duluxa, zależy mi na ciepłej , słonecznej kolorystyce. Wstępnie wybrałam kolory z farb Once, kolory świata : miodowe złoto lot trzmiela piasek Bali szafran chciałabym jeszcze coś ciemniejszego w stylu magia mango - tylko czy to nie za ciemny kolor i czy nie wpada w róż - wszelkie odcienie różu odpadają lubię tylko kremy, pastelowe żółcie i delikatny pomarańcz ( prawie łososiowy).
    • POMOCY!!! Jaką fugę wybrać: Mapei czy wodną Ceresit? Która mniej się brudzi albo łatwiej czyści?
    • Witam, Juz jestem po trudnej decyzji że chcę mieć okna drewniane nie plasticzane! Ale teraz stoję przed nastepnym dylematem: którą firmę produkującą stolarkę okienną wybrać? Piszcie, dzielcie się swoimi opiniami i swoimi wyborami. Jest coś takiego jak "ekstraklasa producentów okien" i kto do nich należy? Pozdrawiam forumowiczów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się