Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      wybrany

wybrany

(205 wyników)
    • Już się zdecydowałam i ogólnie biorę pod uwagę Titanic Palace, ale w poprzednim wątku w sprawie Iberotel aquamarine ktoś mówił, że Titanic jest gorszy i teraz już nie wiem. Głównie chodzi o dziecko 4 letnie więc zjeżdżalnie to podstawa ale te mniejsze nie jakieś tam rury kilometrowe. Byliśmy w Albatros Palace i tam właśnie są takie odpowiednie zjeżdżalnie dla małych dzieci i teraz który hotel ma coś takiego i który lepszy? Titanic, Iberotel czy Albatros i który z nich wybrać? Wiadomo że Jun...
    • Waham się między 4 hotelami: - Sunrise Royal Makadi Resort, - Sunrise Mamlouk Palace Resort, - Hilton Long Beach, - Caribbean World Soma Bay. Wszystkie hotele mają dobre opinie, najbardziej jestem za Mamloukiem, niczego złego o nim nie słyszałam poza tym, że plaża jest taka sobie :( no właśnie... że jest płytko (ale popływac można?). Zalezy mi na podgrzewanym basenie bo jade w lutym, i na tym, żeby hotel nie był na totalnym odludziu, a w Mamlouku ponoć sa blisko sklepy... animacji im mni...
    • Jako, że po raz pierwszy wybieram sie do Egiptu, a wybór jest przeogromny, to chciałabym Was zapytać, szczególnie tych którzy byli w kilku miejscach Egiptu, o to gdzie się wybrać, Sharm czy Hurghada, a może jeszcze gdzie indziej. Interesuje mnie nurkowanie, a również zobaczenie choć odrobiny życia Egiptu, proszę o poradę.
    • Mieszkam w Cieszynie no to wykupiłem wyjazd z czeskiego biura Cedok za dobrą cenę i nie raz z nimi lataliśmy nawet w Tajlandii z nimi bylismy i w Chinach i zawsze było zapięte na ostatni guzik. A tu dzisiaj dostalismy listem poleconym informacje że nasz hotel w czasie pobytu bedzie w remoncie i do wyboru pięć innych hoteli. Stąd bardzo prosze o porade co wybrać bo musimy się zdecydowac na zmianę w ciągu 14 dni. A do wyboru mamy: Radisson Blu Continental Plaza Beach Dreams Beach Resor...
    • Tym razem chciałam zapytać o hotel, bo mamy dwa do wyboru: SUNRISE ROYAL MAKADI i SUNRISE MAMLOUK ( Hurghada) . Czytałam o nich na holidaycheck i opinie są dobre, ale z uwagi na to ,że wyjeżdżamy z maluszkiem i nie będzie zwiedzania, chcielibyśmy chociaż mieć namiastki rafy, Sharm odpadł z uwagi na wyższą temperaturę i zastanawiamy się, czy przy tych hotelach jest jakaś rafa albo chociaż w pobliżu któregoś z nich? I który jest lepszy według was. dziękuję z góry za pomoc.
    • Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Wczoraj z żoną wpadliśmy na pomysł, że chcemy polecieć na tydzień do Egiptu 17.VI z Gdańska. Nie wiemy tylko do jakiego hotelu;) Do wydania mamy 4500, chcieli byśmy znaleźć w tej cenie hotel z dobrym all albo ultra all. Planowany urlop mamy 31 sierpnia w Turcji, a to ma być taki typowy spontan w celu "naładowania baterii". Jeżeli chodzi o region to bez różnicy, do tej pory byliśmy dwa razy w Sharm el Sheikh w Club Magic Life i było rewelacyjnie, ale ...
    • Proszę o poradę. Jakie wybrać wycieczki objazdowe bedąc na wczasach w lipcu w Sharm. Dokąd się udać aby zobaczyć coś ciekawego. Ilu dniowe są te wycieczki, ile kosztują od osoby i u kogo najlepiej je wykupić. Dodam, że bedzie z nami 8 letnie dziecko, czy zniesie lipcowe upały. Za pomoc dziękuje.
    • CHCEMY WYJECHAĆ W MAJU DO EGIPTU I NIE MOŻEMY SIĘ ZDECYDOWAĆ JAKI HOTEL WYBRAĆ...BARDZO PODOBA NAM SIĘ EL PALACIO SUNNY DAYS...ALE NIEKTÓRE OPINIE NAS LEKKO ZNIECHĘCIŁY.MOŻE KTOŚ BYŁ I NAPISZE JAK BYŁO NAPRAWDE...A MOŻE JAKIŚ INNY HOTEL KTOŚ NAM POLECI-Z GÓRY DZIĘKUJEMY.
    • Dodam, że planuję pojechać tam z mamą (pierwszy raz w Egipcie). Proszę poradźcie, który wybrać?? Z tego, co czytam Halomy ma zachęcającą lokalizację, AS ciekawą architekturę, Kiroseiz - niezły standard, jednak do plaż i centrum dalej... Proszę o radę.
    • Witam. Mam do dyspozycji hotel Coral Beach Ratana Resort **** z 3 posiłkami i Reemyvera *** Al. Cena porównywalna. Oba kompleksy są daleko od centrum Hurrghady (na czym mi zależało ze względu na chęć odpoczynku od zgiełku). Cały czas nie wiem na co się zdecydować, a mam czas do jutra do 9:00. Proszę o jakieś rady. Joanna
    • w czerwcu jedziemy do Club faraana jakie są Wasze opinie o tym hotelu.
    • Wacham się pomiędzy Prima Life Makadi, Sunrise Royal Makadi i Tia Heights? No ewentualnie Al Nabila Grand Makadi? Może ktoś był w więcej niż jednym z tych hoteli i coś mi doradzi. Zależy mi na ładnej plazy i rafie, na tym zeby nie było walki o leżaki i kolejek przy posiłkach, no i żeby było czysto. Słyszałam także, że pomiędzy hotelami w zatoce można przechadzać. Czy tak jes rzeczywiście i mieszkając powiedzmy w Tia Heights mogę korzystać z plaży Sunrise? Będę wzdięczna za wskazówki.
    • Witam, byłam na wakacjach w wielu krajach, jednak najczęściej jeszcze solo, bez męża, dziecka, ogólnie rodziny. Nie zważałam więc zbytnio na warunki jakie gdzie panują itd. Nie byłam jednak do tej pory w Egipcie i zamierzam się tam wybrać w przyszłym roku. Bardzo proszę doświadczonych o polecenie mi jakiegoś godnego hotelu, gdyż wybór jest strasznie duży. Moje warunki to Hurghada, hotel przy plaży (najlepiej prywatnej), co najmniej 3-4 gwiazdki, all inclusive, z dzienną i wieczorną animacją...
    • chcę wyjechać na początku września, które biuro wybrać? proszę o pomoc.
    • Już nie wiem co wybrać na pierwszy raz - Rejs po Nilu. czy Hurghadę.Chciałam zmieścić się w 10 tyś. (w tym kieszonkowe na miejscu )i nastawiam się na zwiedzanie. Myślę o wyjeździe z Eximem (chyba najtaniej). Myślałam o wykupieniu wycieczek na miejscu (ale podobno to nie będzie możliwe-wypraszają z autokarów Polaków wykupujących w egipskich biurach).Nastawiłam się na wyjazd pod koniec czerwca na 2 tyg. Zaczynam wpadać w panikę, że nic z tego nie będzie. Jest nas 2 os.dorosłe + 13 t...
    • Lecimy pojutrze na tydzień do Hurgady. Nie będzie czasu na 2 długie wycieczki. Poradźcie, która ciekawsza. pozdr
    • Witajcie! błagam o wsparcie! ;) Hurghada,hotel bezpośrednio przy ładnej plaży z delikatnym zejściem do wody,do 15-20km od centrum gdzie będę mogą się obkupić w pamiątki:),4-5 *,z fajnymi basenami,niech będzie nawet i duży byle się tego nie czuło, forum czytam,oferty przeglądam ale że ma być to pierwszy raz to bez wskazówek się nie obejdzie:) zaradzicie coś? :)
    • Pomocy , który hotel wybrać - chodzi o Sharm - Domina Gardenia Plaza , Coral Hills czy Norie - wyjazd na póżną jesien .
    • Pytam w imieniu znajomych. Szukają oferty na wakacje, ma spełniać następujące warunki blisko jakiegoś miasta żeby wieczorami móc gdzieś poszaleć, ppobiegać po sklepach, hotel europejski dobrej klasy z warunkami do nurkowania. Tak wogóle to jakie miejsce wybrać taba, sharm czy inne..
    • Kochani poradźcie Marsa czy powtarzać Sharm (PALMYRA, FARANA). Byliśmy 4x w Sharm 1xEl Gouna, 1X HG i korci nas teraz bardzo Marsa Wybieramy się w 2 rodzinki z dziećmi czyli raczej pobyt ale fajnie by było gdyby można było gdzieś 2-3 razy pójść, pojechać coś zobaczyć jakiś spacer kafejka co by się nie zanudzić w hotelu, bo typowe wycieczki z dziećmi w tym okresie to odpadają. Chcieli byśmy fajne baseny dla dzieci dobry All dla nas no i fajna rafka co by można na maksa snurkować no i c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się