wykluczony

(49 wyników)
  • Moja Córeczka ma już prawie 5 miesięcy. Zmiany sączące pod kolanami, przy uszkach i na szyi nie dają się niczym osuszyć (gencjana i tanno hermal). Do tego uporczywy świąd, zaczerwieniona buzia. Długo był śluz w kupie, ale póki co na razie go nie ma. Zastanawiam się co jeszcze wykluczyć z diety na próbę przed rozszerzaniem, ryż, pszenicę, gluten, a może wieprzowinę? Proszę, doradźcie, często brakuje mi już sił...kiedy wprowadzić mleko? za 2,5 miesiąca wracam do pracy...
  • Tak w skrócie: u mojego prawie czterotygodniowego dziecka pojawiła sie wysypka, kolki i krew w kupie. Odstawiłam wszystko z mlekiem, pszenicą i jajkiem. Skóra sie polepszyła, krew znikła praktycznie od razu. I nagle po 1,5 m-ca znów w kupie pojawiła się krew. Schemat jest następujący: dzień 1 - kupa bez krwi, dzień 2 - brak kupy, dzień 3 - megawielka kupa z krwią i glutami lekko pienista i tak w kółko. Jem: chlebek Chaber kukurydziano-ryżowy margaryna Flora wafle ryżowo-kukur...
  • po kolejnych badaniach wykluczyliśmy lamblie, pasożyty, mucowiscydoze, pneumocyty, zapalenie płuc, alergie na mleko, jajka, grzyby w tym pleśnie, alergie na pyłki, sierść, pierze. nie ma trzeciego migdałka. czekamy na wyniki wymazu z gardła i nosa. po zmianie wziewów z budesonitu na flixotide, oraz regularnemy zażywaniu kropelek Umckaloabo, stan się poprawił, kaszel złagodniał. w tej chwili synek trochę pokasłuje, ale ciągle odchrząkuje, jakby mu coś przeszkadzało w gardle. ...
  • Mój syn skończył 11 od ok. 7 miesiąca, zaobserwowałam zmiany na polikach - sucha skurka, drobne krosteczki i na udach - krosteczki. Pediatra stwierdził, że są to słabe zmiany alergiczne - delikatna alergia pokarmowa. Sama jestem alergikiem, więc bacznie obserwuję dziecko. Mam całoroczny katar (kurz, roztocza itp.) bez alergii pokarmowych. Ostatnio przez ok. 2 tygodnie synek miał wodnisty katar bez żadnych innych objawów. Nie poszłam do lekarza, ale pokosiłam się o zrobienie testów z krw...
  • jw + odebrałam rozmaz krwi -eozynocyty wyszły 7%- ale zakres refer. podany <10 przeczytałam w necie, że norma dla dzieci to 1-5% czy to oznacza, że mamy podwyższony poziom? czy taka wartość może sugerować alergię lub pasożyty?
  • nie ma głupich pytań wiec je zadam: czy jak z badań krwi wyszedł alergen np. marchew w II klasie to wykluczamy na 100% ? Moje dziecko ma wiele produktów które ją uczulają i wyszły w badaniach z krwi. Byłyśmy w szpialu na kolejnych badaniach i konsylium między soba komentowało: a to w 2giej, to w 1wszej klasie... tak brzmieli jakby to nie miało wielkiego znaczenia... i stąd moje pytanie. ps. na 10 wybranych przeze mnie prod. 8 wyszło, ze uczulają. teraz wykonałyśmy kolejne testy i cze...
  • Czy ktos moze mi podpowiedziec, jakie badanie trzeba wykonac, zeby potwierdzic/wykluczyc toksokaroze? Dziekuje.
  • Poradźcie proszę, bo ja już tracę głowę. Od kilku tygodni moja 7,5-miesięczna córeczka i ja jemy tylko: ryż, indyka, kleik ryżowy i kukurydziany, brokuły, buraki, dynię, oliwę, ja jem także sól i cukier, ona oczywiście dostaje moje mleko. Żadnych leków ani witamin (od ok. 2 tygodni). Mimo to utrzymują się zmiany na szyjce i pod kolanami, które dwie alergolożki rozpoznały jako alergię pokarmową. Jest wyraźna poprawa po Elidelu, ale 2-3 dni po jego odstawieniu problem powraca. C...
  • Mam pytanie czy ze zdjęcia rtg zatok lekarz może stwierdzić czy zapchane zatoki są na tle alergicznym czy jest to tylko bakteryjne zapalenie.Czy zdjęcie pokaze taką nieprawiłowość ,że lekarz może jednoznacznie to określić???Dodam,że dziecko ma 6 lat.
  • Sigvaris:(10)

Dopiero dziś właśnie dotarłam do Twojej odpowiedzi na mój post sprzed prawie roku...- rzadko tu zaglądam, bo te problemy mojego synka są niespecyficzne. Przypomnę: mój synek miał podejrzenie padaczki i Ty zapytałaś czy miał badania na lambiozę. Otóż miał i ją wykluczono. Zatem nie tu problem. Jednak epi w końcu wykluczono powtórnym EEG (sic!) które to odbyło się po wykluczeniu z diety dziecka mleka. Objawy też ustąpiły. Ostatnio czytamy z mężem książkę dr Danuty Myłek pt "Alergie"...
  • Dziewczyny! Bardzo proszę o odpowiedź jak rozpoznać alergię na roztocza?Moja córcia (10 m-cy) trze nosek i oczka, od czasu do czasu dostaje wysypkę, ale tylko na plikach. Czasem trochę pokasłuje (rzadko), dużo kicha. Chodzimy do lekarza, ale nicszczególnego się nie dowiadujemy. Najpierw stwierdzono alergię pokarmową (owoce), ale ostanio zauważyła, że żadnych nowości nie podajemy, a wysypka znowu się pojawiła (niewielka, raczej tylko czerwone szorstkie poliki). Robale wykluczyłam, ...
  • Czy któras z Was spotkała się z taką opinią, ze kaszel moze być dalszym ciagiem atopowego zapalenia skóry? Mała miała azs, które jej przeszło. Teraz kaszle, kiedy się zmęczy. Kilku lekarzy wykluczyło astmę. Czekam na opinię. zabeczka
  • moja córka ma 14 miesięcy. karmiona piersią do 9 mies. objawy obserwuje od kilku mies. - suche różowe placki na nóżkach, bardzo bardzo czerwona buzia. wykluczyłyśmy z diety mleko, dostawała sinlac a teraz bebilon pepti. nie zauważam zadnej prawidłowosci pomiędzy tym co dziecko je, a rekacją, te objawy raz są raz ich nie ma, to się zmienia z dnia na dzień... dopóki to było 'skórne' to pół biedy. ale od ponad miesiaca mała ma zawalone płuca i nos. harczy, prycha, sapie, leci jej przezr...
  • Moja 6 tygodniowa córeczka od tygodnia ma wysypkę na buzi, karczku. Jem bardzo mało produktów :chleb żytni, Ramę oliwio, pieczony schab, ryż kasze, marchewkę, jabłko. Doradżcie proszę co jeszcze wykluczyć z diety, bo już brakuje mi pomysłów, a jeść coś musze
  • Witam serdecznie !!! Obie napisałyście, że pięknie wychodzicie z alergii, zyskując nawet pochwały alergologa. Przepraszam, że męczę pytaniami, szczególnie Ciebie kruffa, ale co to znaczy?? Unikacie alergenów oraz ewentualnych mogących nimi być, chronicie przed kurzem, nie macie kwiatów ani zwierząt, ale za to pokrowce antyal.? Nie pytam złośliwie, ja nie wiem tylko, co jest mojej córce. W testach nic nie wychodzi, a zmiany skórne nie łagodnieją tylko postępują mimo megaostrożnośc...
  • Witam serdecznie, moja córeczka ma 2,5 latka i odkąd przestałam karmić ją włącznie piersią (około 8-9 m-c) pojawiły się zaparcia. Nie będę opisywała co przechodzi od ponad 18 m-cy bo to nie temat tego postu. W każym bądź razie zaparcia (mimo wielu badań specjalistycznych) nie zostały zdiagnozowane. Od 8 m-ca życia gastenterolog dla "bezpieczeństwa" kazał wprowadzić nutramigen. Ostatnio lekarz (pediatra) stwierdził, że to wygląda na alergię i to najprawdopodoniej na białko krowie...
  • Jestem na diecie eliminacyjnej, moja 7 tyg córeczka ma skazę białkową. Może moje pytanie wyda się głupie, ale jak długo trzeba czekać na efekty? Pewnie w dużym stopniu jest to indywidualna sprawa Jeszcze jedno pytanie: po jakim czasie można dostrzec po zjedzeniu np. kawałka sera wysypkę alergiczną u dziecka??
  • Czy sam brak przyrostu masy może świadczyć o obecności któregoś z paskudztw tu opisywanych.Brak u nas problemów z brzuchem i ze stolcem, brak problemów skórnych.Hania ma teraz 1.5 roku, kiedy miała pół stwierdzono alergię na białko mleka i stwierdzono, że tu leży przyczyna tych braków przyrostu. Zrobiono nam tez badania we wszystkich możliwych kirunkach-ujemne.po pewnym czasie badania powtórzyłam-ujemne.Ostatnio wykluczono celiakię i powtórzono badania -ujemne.A waga jak stała tak stoi....
  • Synekg 6-tyg ma podejrzenie skazy białkowej. Dokarmiałam go mlekiem modyfikowanym , teraz spróbuje karmić go tylko piesią ( mam nadzieje ze przybędzie na wadze)... Czytałam na necie co jesć a czego nie jeść i... [b]czy jest coś co ja moge właściwe jeść?[/b]
  • Zuzia ma teraz 21 miesięcy, kiedy miała rok lekarz stwierdził, że ma AZS. Wiedzieliśmy mniej więcej co ją uczula, więc nie jadła niektórych pokarmów, używaliśmy wybranego proszku do prania. Nie było uczulenia na mleko,rybę ani jajka. Od kilku dni na nóżkach, łokciach pojawiała się szorstka skóra, policzki są czerwone ale nie szorstkie. Mleka nie zmienialiśmy. I mam pytanie, czy w tym wieku może się objawić skaza białkowa, chociaż wsześniej jej nie było? Czy to raczej uczulenie na nową...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się